fbpx

“Cele mai marete produse ale arhitecturii sunt mai putin operele indivizilor decat ale societatii; mai curand roadele eforturilor unei natiuni, decat strafulgerarea unui om de geniu…” Victor Hugo, Cocosatul de la Notre-Dame.

Pardoseli pentru interior - avantaje si dezavantajeOrice locuinta are nevoie de pardoseli pentru interior. Ca o casa sa poata fi locuibila trebuie sa selectezi cele mai bune materiale care o pot ajuta sa dea dovada de rezistenta in fata timpului. Doar prin alegerea celor mai bune materiale vei reusi sa ai parte de constructii de calitate.

Pardoselile de interior trebuie sa fie alese cu foarte mare atentie astfel incat sa ai parte e o locuinta moderna si complet sigura.

 Cum alegi cele mai potrivite pardoseli pentru constructii de calitate

  1. Pardoseala cu placi ceramica

Avantaje

Pardoseala cu placi de ceramica este una dintre cele mai des intalnite solutii pentru finisajul podelelor. Cu siguranta acest tip de pardoseala te va ajuta sa ai parte de constructii de calitate. Pe langa faptul ca sunt usor de montat si de intretinut, placile de ceramica  sunt impermeabila si sunt foarte rezistente in timp.

Multitudinea variata de modele si de culori iti va permite sa faci cea mai buna alegere.  Placile din ceramica reprezinta in mod sigur o solutie perfecta atunci cand ai in vedere amenajarea unui spatiu predispus murdariei sau a unui trafic intens. Placarea pardoselii cu placi ceramice este in mod sigur foarte avantajoasa din punct de vedere al costurilor.

Dezavantaje

Chiar daca pardoselile din ceramica sunt calitative acestea iti vor oferi un interior rece atat la propriu cat si la figurat.  Placile din ceramica au in permanenta o temperatura scazuta iar asta poate avea un efect nu tocmai placut pentru tine.

Pardoseala cu placi ceramice iti ofera un aer formal, sobru si nu este recomandat sa iti creezi un decor mai cald si mai primitor. Poti alege o gresie cu aspect de parchet si cu incalzire prin pardoseala care iti va oferi un spatiu mai confortabil.

Cel mai bine este sa folosesti aceste placi ceramice in zonele de tranzit adica in bucatarie sau in baie.

  1. Pardoseala din marmura

Avantaje

Pardoseala din marmura este una dintre cele mai vechi tipuri de pardoseala si este folosita atat pentru interior cat si pentru exterior. Este o roca durabila si are un aspect elegant si rafinat. Pardoseala din marmura este perfecta pentru un hol sau daca iti doresti sa ai parte de o locuinta aristocrata.

Dezavantaje

Pardoseala din marmura iti ofera constructii de calitate dar este in mod sigur o solutie costisitoare si trebuie sa fii atent daca bugetul pe care il ai alocat pentru padoseala din interiorul locuintei iti permite sa faci aceasta alegere. Marmura are un aspect special iar asta iti va crea adevarate probleme. Gandeste-te  cum va fi trecerea de la un alt tip de pardoseala la marmura, cu siguranta din punct de vedere estetic nu va fi foarte placut.

Totodata trebuie sa acorzi atentie pieselor de mobilier pe care le alegi deoarece trebuie sa respecte si sa puna in valoare eleganta marmurei.

Daca vrei sa ai parte de un stil de viata rafinat trebuie sa alegi o marmura perfect finisata. In plus, se va curata cu dificultate si va fi foarte greu sa o poti proteja de tot ce inseamna murdarie sau praf.

  1. Pardoseala din lemn

Pardoseala din lemn este cea mai des intalnita pardoseala. Indiferent de regiune, de stil de viata sau de clima oamenii se folosesc de aceasta pardoseala deoarece aduce numeroase beneficii. In mod sigur, o pardoseala din lemn se va potrivi de minune in locuinta ta si iti poate oferi constructii de calitate de care sa te bucuri o perioada cat mai mare de timp.

  1. Pardoseala din lemn masiv

AvantajePardoseli pentru interior - avantaje si dezavantaje

Pardoseala din lemn masiv este cea mai apreciata deoarece are o rezistenta mare la uzura si ofera un aspect elegant. Are un aspect placut si daca este ingrijita corespunzator isi va pastra proprietatile pentru o perioada mai mare de timp.

Alege un parchet cu un aspect natural al lemnului si te vei bucura de un ambient unic si special.

Dezavanataje

Pardoseala din lemn masiv are nevoie de ingrijire periodica pentru a-si pastra aspectul placut si calitatea. Oricat de bine ai spala pardoseala din lemn masiv trebuie ca o data la cativa ani sa o cureti cu solutii special create pentru astfel de placi de perchet.

Opteaza pentru pardoseala din lemn masiv pentru zonele in care este mai putin trafix, spre exemplu in zonele de relaxare.

  1. Pardoseala din parchet laminat

Avantaje

Parchetul laminat este varianta mai putin costisitoare a lemnului masiv si iti ofera un grad mare de confort dar si un aspect mai primitor. Montajul acestuia se realizeaza cu mare usurinta si ajuta la crearea unui aspect mai relaxant.  Acesta este stabil si este rezistent la socurile mecanice.

Dezavantaje

Gradul de izolare a parchetului laminat este extrem de scazut. In plus tinde sa produca in timp zgomote care pot parea destul de nenaturale si pe care le-ai putea gasi deranjante. Acesta este sensibil la socurile mecanice usoare dar rezista in timp cu un efort minim din partea ta.

  1. Pardoseala din PVC

Avantaje

Pardoseala din PVC este usor de montat si de intetinut. In plus, gama variata de produse iti va asigura cosntructii de calitate care mai presus de orice vor avea un design unic. Ofera o buna izolare fonica si poate fi tratat anti-microbian, din acest motiv este folosita atat in spitale cat si in sali de sport.

Dezavantaje

Isi pierde aspectul impecabil inca de la inceput oricat de bine o vei ingriji. Montajul trebuie sa fie perfect astfel incat sa nu patrunda umezeala sau murdaria la imbinarile pardoselii, riscand in acest mod sa patrunda umezeala sau murdaria la imbinarile pardoselii.

Pardoseli pentru interior - avantaje si dezavantajeBCTR te ajuta sa ai parte de o echipa specializata

Pe BCTR vei gasi echipa de care ai nevoie pentru a avea parte de constructii de calitate. Aici vei gasi cele mai sigure companii care sa iti ofere constructiile de care ai nevoie. O pardoseala are nevoie de alegeri bune si inspirate. In functie de stilul pe care l-ai adoptat in casa dar si de rezistenta pe care o doresti vei putea face cea mai buna alegere pentru tine.

Apeleaza cu incredere la BCTR si vei putea alege o echipa care sa te multumeasca pe deplin.

            Banca Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate: 

Iata cum iti poti amenaja locuinta in stil Empire

 

Casa in stil indian – locuinta exotica la care visai