fbpx

Designul este o expresie a scopului și poate (dacă este suficient de bun) ulterior să fie judecat ca artă; design depinde în mare măsură de constrângeri și este o metodă de acțiune (există întotdeauna constrângeri și acestea includ, de obicei, etică). Charles Eames

Particularitatile stilului industrial in amenajari interioareStilul industrial in amenajari interioare nu a fost inventat de un designer nonconformist si nici nu a aparut ca o reactie la alte curente estice. Acesta s-a format in timp si a aparut la sfarsitul anilor 60 atunci cand oamenii care nu mai aveau acces la electricitate au inceput sa opteze pentru interioare tot mai spatioase care sa se asemene cu halele cu ferestre cat mai inalte pentru  ca interiorul sa aiba parte de cat mai multa lumina naturala.

Caracteristicile stilului industrial in amenajarile interioare

Stilul industrial in amenajari interioare se bazeaza pe elemente nepretioase care aduc aminte de halele fabricilor pentru a avea parte de acel aspect brut.

Piesele de mobilier din aceasta amenajare interioara sunt minimaliste si nu fac exces de detalii. Au linii clare si foarte bine definite. O alta caracteristica la fel de importanta sunt tavanele inalte si camerele mari care sunt neobstructionate. In plus in stilul industrial se pune un mare accent pe ceea ce alti oameni incerca sa ascunda, asa cum ar fi: tevile expuse, peretii de caramida sau peretii albi, simpli.  Materialele specifice acestui stil sunt cele precum tinicheaua, inox, fier sau aluminiu dar si lemnul.

Toate persoanele care  isi doresc ca locuinta lor sa aiba parte de un aspect industrial folosesc podelele de ciment. De cele mai multe ori folosirea covoarelor dilueaza impactul asupra stilului industrial din acest motiv nu se utilizeaza. Atunci cand o camera este industriala aceasta nu lasa nimic pentru imaginatie si toate elementele sunt expuse.

  1. Cum alegi piesele de mobilier in stil industrial

Piesele de mobilier in stil industrial  au un aspect invechit care este atins de trecerea timpului.  Se vor refolosi niste piese de mobilier vechi precum o lada veche sau  o masuta de cafea. Daca iti doresti sa ai parte de amenajari interioare in care sa accentuezi  mai mult stilul industrial poti opta oricand pentru o biblioteca veche care sa iti ofere imaginea pe care o doresti.

  1. Culorile utilizate

Atunci cand ne gandim la stilul industrial in amenajari interioare ne gandim fara indoiala la niste culori placute. Mai exact la cele din sfera griului, albului sau a negrului. Se mai pot adauga insa si accente de culoare dar nu trebuie sa exagerezi.  Poti folosi oricand pe un fundal negru cateva culori precum fucsia, portocaliu, indigo sau mov.

  1. Corpurile de iluminat

Stilul industrial este un stil destul de limitat in alegeri. Daca vrei sa stii pentru ce corpuri de iluminat vei putea opta trebuie sa faci o selectie dupa anumite criterii. In primul rand trebuie sa fie metalice, cu elemente de decor din sticla simpla si care sa emita o lumina destul de puternica dar calda. Becurile decorative au si ele un rol important deoarece amintesc de momentul de debut al stilului industrial si pot fi considerate adevaratele vedete ale acestui tip de design.

  1. Bucataria in stil industrialParticularitatile stilului industrial in amenajari interioare

Vrei sa ai parte de amenajari interioare in stil industrial in bucatarie? Atunci trebuie sa te obisnuiesti cu ideea de caramida sau de lemn expus. Bucatariile in stil industrial trebuie sa includa toate aceste elemente. In plus este mult mai practic sa ai peretii colorati in alb. Mobilierul de bucatarie in stil industrial trebuie sa fie lucrat din lemn natural sau din materiale care lasa impresia de nefinisat. Tonurile in care trebuie sa fie colorate piesele de mobilier sunt: alb, negru sau gri. Poti alege scaune sau rafturi care au elementele metalice expuse si decorul sa fie complet. In plus poti sparge oricand locul care este dedicat ferestrei.  Poti alege un cadrul de lemn sau de metal pentru fereastra si in ceea ce privesc corpurile de iluminat acestea trebuie sa fie simple, metalice cu o lumina puternica dar calda.

  1. Dormitor in stil industrial

Pentru un dormitor in stil industrial trebuie sa optezi pentru pereti scorojiti sau pentru un fototapet care sa iti ofere acel aspect. Poti crea chiar un perete-accent in spatele patului sau pe laterala acestuia care sa fie pus in lumina fie de corpurile de iluminat fie de lumina naturala.  Decorurile dintr-un dormitor industrial trebuie sa pastreze aceleasi caracteristici mentionate precum: robust, linii fine bine definite, lemn si cat mai mult metal. Culorile care trebuie sa predomine in aceste tipuri de amenajari interioare sunt in tonuri de gri cu bleu stins.

  1. Living in stil industrial

In living este recomandat sa ai podele din beton sau din lemn natural care sa fie combinate cu un perete accent din caramida. Poti opta oricand si pentru un accent de culoare atunci cand alegi obiectele de decor atata timp cat acestea se gasesc in natura precum: albastru, galben, verde sau multe altele. Mai presus de orice piesele de mobilier ar trebui sa fie definite de functionalitate si de confort. La toate acestea poti adauga oricand sobe metalice.

  1. Birou in stil industrial

Un birou in stil industrial trebuie sa aiba pereti nefinisati. Poti obtine acelasi efect si cu ajutorul tapetului insa este mult mai bine daca ai lasa un designer de interior sa se ocupe de locuinta ta. Un birou din lemn, robust este mai mult decat necesar cu un scaun cu elemente metalice care sa ofere un plus de autenticitate spatiului.

Particularitatile stilului industrial in amenajari interioare   Poti gasi pe BCTR specialistii de care ai nevoie

Atunci cand vrei sa ai parte de ajutorul unor specialisti trebuie sa stii sa faci cea mai buna alegere. Nimic nu este mai important ca niste amenajari interioare de succes. In momentul in care vrei sa ai o locuinta perfecta trebuie sa stii in ce sa investesti. Daca nu ai cunostinte in domeniul designului de interior atunci trebuie sa apelezi la cei mai buni specialisti.

Pe BCTR vei gasi persoanele de care ai nevoie pentru a avea parte de o locuinta perfecta care sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale. Este foarte important sa apelezi doar la cei mai buni specialisti care sunt in masura sa iti ofere un stil industrial perfect.

Alte articole recomandate:

Amenajare in stil minimalist. Descopera tot ce implica

Cum sa iti amenajezi locuinta in stil eclectic