fbpx

“Arhitectura nu este o afacere inspirationala, este procedura rationala de a face cu sensibilitate si speranta lucruri frumoase; asta este tot.” Harry Seidler.

Pasii necesari pentru realizarea unei firme de constructiiVrei sa iti realizezi o firma de constructii? Atunci ai ajuns in locul potrvit. Firmele de constructii pot avea parte de succes daca sunt realizate si promovate pe bursa de constructii asa cum este recomandat. De cele mai multe ori, firmele de constructii se realizeaza sub forma de societate cu raspundere limitata ( SRL ) sau societate pe actiuni ( SA). In functii de studii sau de preferinte poti deveni persoana fizica autorizata ( PFA) sau poti forma o intreprindere familiala ( IF).

Ce implica infiintarea unei firme de constructii

Mai presus de orice trebuie sa stii ca infiintarea unei firme inseamna mai intai verificarea disponibilitatii si a rezervarii denumirii firmei. Cel mai bine ar fi sa te gandesti la mai multe denumiri deoarece exista situatia in care prima denumire sa fie deja luata.

Documentele de care ai nevoie pentru a avea parte de compania pe care o doresti trebuie sa fie depuse intr-un dosar si trebuie sa fie duse la Registrul Comertului. Documentele de care ai nevoie sunt: o copie dupa actele de identitate ale asociatilor, dovada sediului social, acordul asociatiei de proprietari din imobilul in care sediul social se regaseste, cererea de inregistrare in Registrul Comertului, dovada verificarii si a rezervarii denumirii firmei, anexa de inregistrare fiscala care se poate regasi pe site-ul Registrul Comertului si actul constitutiv.

Nu trebuie sa uiti ca mai este nevoie si de dovada depunerii capitalului social, imputernicire avocationala si cazierul fiscal al asociatilor si al administratorului.

Planul de afaceri al firmei de constructii

Planul de afaceri al firmei pe care tocmai doresti sa o realizezi trebuie sa fie cat mai concis. Ca sa poti avea parte de succes trebuie sa ai parte de obiective clare pe termen scurt, mediu si lung. Bineinteles ca promovarea pe bursa de constructii este absolut necesara inca de la inceput.

Ca sa poti stabili obiectul de activitate trebuie sa poti selecta categoria de activitati potrivita pentru tine si care este incadrata in urmatoarele coduri CAEN:

  • 41: Constructii de cladiri;
  • 43: Lucrari speciale de constructii;
  • 412: Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale;
  • 421: Lucrari de constructii a drumurilor si a cailor ferate;
  • 422: Lucrari de constructii a proiectelor utilitare;
  • 429: Lucrari de constructii a altor proiecte ingineresti;
  • 431: Lucrari de demolare si de pregatire a terenului;
  • 432: Lucrari de instalatii electrice si tehnico-sanitare si alte lucrari de instalatii pentru constructii;
  • 433: Lucrari de finisare;
  • 439: Alte lucrari speciale de constructii.

In cazul in care vrei sa treci mai usor peste acest process de selectie trebuie sa apelezi la un avocat. In aceasta etapa trebuie sa stabilesti si care este bugetul de functionare pe minim un an de activitate. In cazul in care nu detii suficient de mult capital poti discuta cu ceilalti asociati.

Formarea unei echipePasii necesari pentru realizarea unei firme de constructii

Pasul urmator dupa ce ti-ai intemeiat compania de constructii este sa iti realizezi echipa de care ai nevoie. Implica-te in alegerea angajatilor care vor face parte din echipa ta.  Alege oameni cat mai motivati si profesionisti astfel incat sa iti poti respecta toate standardele. Cu siguranta vrei sa le oferi clientilor tai lucrari de calitate si pentru asta trebuie sa ai parte de o echipe care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Gasirea celor mai buni angajati poate  fi destul de greoaie si  la inceput s-ar putea sa pierzi foarte mult timp incercand sa gasesti oamenii potriviti pentru firma ta.

Da dovada de profesionalism

In calitate de antrepreno trebuie sa fii cel mai bun agent de marketing pentru afacerea ta. Tot ce ai de facut este sa comunici foarte mult cu potentialii tai clienti si sa le inspiri acestora profesionalism. Ca sa poti inspira incredere trebuie sa ai o atitudine pe masura dar si un comportament adecvat.  Cu cat potentialii tai clienti vor avea mai multa incredere in tine cu atat vei avea parte de mai multe colaborari.

Promovarea companiei pe bursa de constructii

Bineinteles ca firma ta de constructii are nevoie de promovare. Cu cat aceasta este mai vizibila in mediul online cu atat sansele de succes vor fi mai mari. Incepe prin a-ti crea un site de prezentare pe care sa postezi toate proiectele realizate. Dupa care te poti promova pe bursa de constructii. Cel mai mare avantaj oferit de aceasta  platforma este ca te pune in legatura directa cu clientul.

Pe bursa de constructii vei putea vizualiza proiectele postate de clienti si iti vei da seama daca sunt sau nu potrivite pentru tine. Poti aplica la cate proiecte doresti si poti discuta cu mai multi clienti  astfel incat sa le intelegi nevoile acestora cat mai bine. Comunicarea cu clientul este de-a dreptul esentiala. Pentru a-ti crea un profil pe bursa de constructii trebuie sa ajungi in sectiunea “ Inscriere echipe”.

Firmele de constructii pot fi profitabile

Cu siguranta domeniul constructiilor este foarte aglomerat dar asta nu trebuie sa te impiedice sa iti urmezi visul.  Iti poti infiinta o companie de constructii si poti avea succes doar daca investesti oricat este necesar in promovare. Pe bursa de constructii vei avea parte de un mediu perfect in care sa iti gasesti clientii de care ai nevoie.

Un plan de afaceri bun si angajatii potriviti iti vor asigura succesul pe care il doresti atat de mult.  Domeniul constructiilor se bucura in continuare de un succes impresionant si cu siguranta asa va ramane si pe viitor.

Pasii necesari pentru realizarea unei firme de constructiiAi nevoie de BCTR pentru a gasi cei mai potrivit clienti

Intemeierea companiei si angajarea unor profesionisti este un aspect esential intr-o companie de constructii. Cu toate astea, pe bursa de constructii vei reusi sa realizezi ceea ce este cu adevarat cel mai important intr-o firma de constructii. Mai exact, gasirea in permanenta a unor clienti noi si comunicarea cu potentiali clienti. Cu cat esti mai activ pe aceasta platforma cu atat oamenii vor afla mai multe informatii despre compania ta.

Tu esti persoana cea mai in masura sa isi promoveze firma si sa le ofere tuturor potentialilor clienti o experienta minunata.

Siguranta pentru client – Promovare pentru firma – BCTR

Alte articole recomandate:

Care sunt pasii necesari pentru renovarea balconului

Produsele ideale pentru hidroizolarea fundatiei la exterior