fbpx

“În trecut, aveam un singur avocat care se ocupa de tot: amenzile pentru depăşirea vitezei, cumpărarea unei case, contracte, litigii, imobiliare, copyright, leasing, divertisment, proprietate intelectuală, contabilitate judiciară, infracţiuni penale… lista continuă. Acum, ai câte un avocat separat pentru fiecare dintre aceste categorii!” – James Belushi

Plan de afaceri - firma de constructiiPe zi ce trece apar tot mai multe firme de constructii Romania. Oamenii aleg sa isi intemeieze o firma de constructii deoarece este un domeniul destul de profitabil. Constructiile sunt si vor fi de fiecare data cautate de foarte multe persoane.

Ca sa poti avea o afacere de succes trebuie sa ai un plan de afaceri cat mai bine detaliat. Cu cat este totul mai bine  pus la punct cu atat vei avea parte de mai mult succes.

Tipuri de firme de constructii Romania

In domeniul constructiilor sunt urmatoarele firme de constructii Romania, si anume:

 • Arhitectural si designer
 • Antreprenor general
 • Subcontractanti

Firmele de arhitectura si design se refera la un domeniu in care este rectrutat personal realizat din specialisti cu inalta calificare. Antreprenorul general are nevoie de specialisti mai putin experimentati si calificati care cunosc toate caracteristicile si care pot realiza cele mai interesante cladiri.

Subcontractantii efectueaza lucrari care pot realiza mai multe tipuri de munca de la constructie la decorare.

Care sunt documentele necesare pentru deschiderea unei firme de constructii

Procesul de inregistrare a unei fime de constructii nu este deloc diferit fara de inregistrarea unei firme intr-un alt domeniu. Ca sa iti poti realiza firma mult dorita este recomandat sa iti deschizi un LLC.

Pentru a face asta vei avea nevoie de urmatoarele:

 • Sa vii cu numele companiei
 • Sa specifici locatia
 • Sa specifici care sunt fondatorii companiei
 • Sa afisezi toate tipuri de activitati ale organizatiei

Asta inseamna ca toate aceste intreprinderi pot efectua:

 • Blocuri de case
 • Constructii care nu depasesc mai mult de trei etaje
 • Cladiri cu o suprafata de cel mult 1,5 mii m2
 • Aranjamente in care sa poata trai o singura familie

Alegerea unei locatii

Locatia companiei nu este atat de importanta, mai ales ca toate acele comenzi nu depind de locatie. Aceasta poate fi si la marginea orasului iar asta va reduce costurile de inchiriere.

Biroul companie este necesar mai mult pentru documente. Angajatii vor merge sa lucreze la locatia clientului si din acest motiv locatia companiei nu este de interes pentru ei.

Echipamente si personal

Orice tip de echipamente sau unelte pot fi inchiriate. Daca totusi ai fonduri pentru achitionarea lor este mult mai avantajos sa le cumperi dupa care toti angajatii tai se pot folosi de ele.

Recrutarea de personal trebuie sa o iei in serios. Ai nevoie de oameni capabili care sa te ajuta sa ai parte de cele mai bune rezultate. Succesul de care se bucura toate aceste firme de constructii Romania se datoreaza in mare parte angajatilor. Cu cat angajatii sunt mai buni si mai seriosi cu atat firma va avea un succes mai mare.

Modalitati de promovarePlan de afaceri - firma de constructii

Promovarea de care vei avea parte depinde de specializare. Daca vrei sa ai succes atunci firma ta de constructii trebuie sa aiba un site. Aici iti poti promova toate proiectele pe care le-ai realizat si poti oferi mai multe informatii despre tine.

Nu ignora participarea la licitatii. Pentru a face asta trebuie sa ai un angajat care sa pregateasca documentatia si participarea necesara la licitatii. Chiar daca nu castigi licitatiile la care participi  vei vedea ca de pe urma lor vei avea parte de mai mult clienti.

Alte proceduri necesare in firme de constructii Romania

Atunci cand vrei sa iti realizezi o firma de constructii trebuie sa stii tot ce implica fiecare procedura in parte. Cu cat ai totul mai bine pus la punct cu atat totul va fi mai bine si firma ta se va bucura de succes.

Fa o lista a serviciilor oferite

Un alt aspect foarte important este sa faci o lista cu toate serviciile pe care le oferi. Lista asta poate sa fie disponibila pe site-ul tau astfel inca toate persoanale care iti viziteaza site-ul sa stie foarte bine care sunt serviciile pe care le oferi.

Ca sa poti avea parte de mai multa ordine si mai mult echilibru este recomandat sa iti faci echipele din 10 oameni alaturi de un maistru. Daca ai astfel de doua echipe atunci poti avea incredere ca firma ta va fi una de succes.

Cauta mereu optiuni de dezvoltare

Ca sa poti avea parte de succes atunci trebuie sa cauti mereu optiuni de dezvoltare.  Ca sa poti avea parte de succes asa cum iti doresti atunci cel mai bine este sa cauti mereu optiuni de dezvoltare. Cu cat vei fi mai implicat si vei cauta mai multe modalitati prin care sa te dezvolti.

Vezi cum poti economisi

Cele mai bune firme de constructii Romania au parte de succes atunci cand reusesc sa economiseasca o suma considerabila  de bani. Investeste banii intr-un echipament de calitate.

Atunci cand ai un echimpament mai bune si rezultatele vor fi pe masura. Atunci cand iti infiintezi o companie de constructii trebuie sa ai in vedere cautarea clientului si angajarea unor profesionisti in acest domeniu. Acesta trebuie sa fie capabili sa iti ofere cele mai bune rezultate si sa inteleaga care sunt nevoile clientilor tai.

Cum cauti comenzile

Atunci cand vrei sa ai succes trebuie sa stii cum sa cauti comenzile. Poti apela cu incredere la BCTR, companie care te pune in legatura cu anumite persoane care au nevoie de companii de constructii. Practic, vei discuta direct cu clientii finali si vei putea stabili impreuna cu acestia ce este de facut.

Plan de afaceri - firma de constructiiApeland la BCTR vei reusi sa iti dezvolti compania asa cum iti doresti

BCTR te ajuta sa ai parte de succesul pe care il doresti. Cu ajutorul acestei  platforme vei reusi sa ai parte de mai multi clienti. Cu cat vei investi mai mult in compania ta cu atat vei avea succes mai devreme decat te astepti.

BCTR te ajuta sa te dezvolti si sa faci proiecte de pe urma carora sa iti faci un anumit renume.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Ce beneficii ai atunci cand colaborezi cu o firma de constructii

 

Cum imparti responsabilitatea in constructii

Cum imparti responsabilitatea in constructii