fbpx

“Daca egoul unui arhitect este prea mic, el este terminat; daca egoul sau este vast, el ar putea sa aduca niste contributii foarte importante.” Paolo Soleri.

Produsele ideale pentru hidroizolarea fundatiei la exteriorCladirile sufera atunci cand incepe sezonul ploios.  Problema principala cu care beneficiarii caselor se confrunta in acest anotimp este aparitia infiltratiilor. Infiltratiile de apa la nivelul subsolului si a demisolului sunt cauzate de cele mai multe ori de lipsa unei hidroizolatii sau de functionarea defectoasa a acestora.

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa apelezi la o companie specializata din domeniul constructiilor care sa iti ofere o constructie de calitate. De cele mai multe ori infiltratiile de apa la nivelul subsolului si a demisolului sunt cauzate de lipsa unei hidroizolatii sau de functionarea in mod defectuos a acesteia.

  Decopera mai multe despre cum hidroizolatiile iti pot oferi constructii de calitate

Ce este o hidroizolatie?

Hidroizolatia este un sistem de protectie care este menit sa iti asigure un element structural impotriva influentei apei.  Apa poate avea efecte novice asupra structurii cladirii deoarece conduce la aparitia infiltratiilor, a mucegaiului si a igrasiei. In timpul iernii apa care este exista in structura de beton poate ingheta si poate provoca daune la nivelul structurii si al armaturilor.

Betonul este o structura poroasa si din acest motiv apa se poate infiltra cu cea mai mare usurinta. Ca sa poti avea parte de o constructie de calitate trebuie sa ai un sistem care sa blocheze infiltrarea apei chiar de la nivelul solului.

Ca sa poti avea parte de o protectie optima trebuie sa alegi o hidroizolatie eficienta. Cu siguranta o echipa de muncitori te va ajuta sa ai parte de un rezultat perfect. O firma de constructii este cea mai in masura sa iti ofere o locuinta pe care sa te poti baza.

 Cand stii ca ai nevoie de o hidroizolatie exterioara

Daca stii ca locuinta ta nu a avut parte de o hidroizolatie stabilita inca din faza de proiect, acesta trebuie sa fie un prim semnal de alarma pe care sa il iei in considerare atunci cand iti realizezi lucrarea. Daca observi infiltratii la nivelul subsolului sau a demisolului sau chiar la nivelul peretilor trebuie sa iei atitudine. In cazul in care observi mucegai sau multa umezeala atunci este mult mai clar ca ai nevoie de o hidroizolatie.

In cazul in care locuinta ta nu beneficiaza de trotuare perimetrale care sunt dispuse in jurul cladirii va trebui sa iei in calcul acest lucru. Trotuarele perimetrale trebuie sa fie dispuse in jurul cladirii deoarece acestea protejeaza locuinta de contactul direct cu apa pluviala pe care o directioneaza catre zonele special amenajate pentru scurgere.

Cum poti alege hidroizolatia potrivita pentru locuinta ta?

Mai intai de toate trebuie sa stii ca hidroizolatia trebuie sa aiba in vedere cateva aspecte pe care trebuie sa le identifici din timp. Este necesar sa stii care este tipul de sol pe care este realizata locuinta si cat de aproape se afla aceasta de panza de apa freatica. Dupa care mai trebuie sa stii daca exista trotuare perimetrale sau daca este amenajat un sistem corect de colectare si de evacuare a apelor pluviale si nu in ultimul rand trebuie sa mai stii daca exista o hidroizolatie facuta, indiferent de tipul acesteia.

Hidroizolatiile se diferentiaza in functie de tipul acestora dar si in functie de materialul sau de materialele din care sunt fabricate. Poti avea parte de constructii de calitate daca vei stii pentru ce tip de hidroizolatie sa optezi.

Iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de hidroizolatii

Hidroizolatiile pe baza de cimentProdusele ideale pentru hidroizolarea fundatiei la exterior

Acestea sunt de cele mai multe ori produse bicomponente, mai exact o parte din ciment si o parte dintr-un latex care iti va asigura flexibilitate. Hidroizolatiile sunt supuse unor variatii mari de temperatura si este foarte important ca ele sa ramana flexibile. Cu cat acestea sunt mai felxibile cu atat durata lor de viata va fi mai mare.

Hidroizolatii lichide pe baza de bitum

Bitumul este un material foarte cunoscut care iti poate oferi constructii de calitate. Acesta era in trecut singurul material care era folosit in cadrul hidroizolatiilor. In prezent, bitumul a devenit mult mai calitativ deoarece un amestec de substante s-a rezolvat problema cea mai mare a sa, si anume elasticitatea.

Bitumul este un bun material de izolare dar se intareste si crapa atunci cand intra in contact cu factorii climatici cum ar fi: zapada sau gerul.

Hidroizolatiile lichide pe baza de bitum sunt cele care rezista in timp si care iti vor oferi protectia de care ai nevoie impotriva apei.  Acestea sunt usor de aplicat si nu necesita echipamente specializate.

Membrane bituminoase

Membranele bituminoase sunt foarte populare atat din cauza pretului cat si a rezistentei in timp. Daca alegi sa hidroizolezi locuinta cu membrane bituminoase atunci trebuie sa stii ca rezistenta produsului depinde foarte mult de flexibilitatea lui la rece. Cu cat membrana este mai flexibila la temperaturile scazute cu atat calitatea acesteia va fi mai buna si mai durabila. Aplicarea membranelor se face doar cu ajutorul unei echipe specializate care sa fie dotate cu aparate cu flacara speciala.

Hidroizolatii lichide

Hidroizolatiile lichide sunt pe baza de elastomeric si pot fi aplicate cu succes. In plus acestea vor functiona ca o membrana de impermeabilizare in strat subtire si au o eficienta mare. Acest tip de hidroizolatie poate fi aplicat prin pensulare dar si cu ajutorul unor pistoale speciale de aplicare a materialelor cu aer comprimat.

Membranele bentonitice

Membranele bentonitice sunt hidroizolatii realizate din bentonita, mai exact o argila care atunci cand intra in contact cu apa se dialata si care se transforma intr-un gel care blocheaza infiltratiile.  Aceste hidroizolatii pot fi utilizate atat pe suprafetele orizonatale cat si pe cele verticale.

Produsele ideale pentru hidroizolarea fundatiei la exteriorBursa Constructiilor Tale Romania iti ofera constructii de calitate

Cu siguranta stii ca pentru a avea parte de constructii de calitate trebuie sa investesti in materialele pe care le utilizezi. Este recomandat chiar sa apelezi la o firma de constructii care sa te ajute sa ai parte de o locuinta sigura si frumoasa.

Apeleaza cu incredere la BCTR si vei avea parte de o constructie de calitate realizata calitativ.  Indemanarea unor specialisti conteaza foarte mult mai ales atunci cand vorbim de o constructie precum o casa.

Banca Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Informatiile cele mai importante despre o casa la calcan

Cat costa si ce implica o autorizatie de constructie