fbpx

“O cladire mareata trebuie sa inceapa cu nemasurabilul, trebuie sa treaca prin mijloacele masurabile atunci cand este proiectata, iar la final trebuie sa fie nemasurata.” Louis Kahn

Sfaturi si etape pentru montarea caramizii aparente Caramida aparenta este  un material de constructii prietenos cu mediul inconjurator. Aceasta iti va oferi constructii de calitate si este de cele mai multe ori utilizata pentru placarile verticale de interior dar si pentru placarile de exterior.

Placile de caramida aparenta sunt disponibile in diverse culori si modele iar cateva exemple de caramida aparenta poate fi antichizata precum cea lucioasa sau cea mata.

Caramida aparenta poate fi utilizata la exterior poate fi utilizata la experior pentru placarea fatadelor sau a gratarelor si gardurilor.  La interior, caramida aparenta este utilizata la placarea peretilor interior, a arcadelor si semineelor.

Caracteristicile caramizii aparente

Caramida aparanta iti va oferi constructii de calitate. Aceasta poate fi utilizata drept finisaj deoarece aspectului deosebit pe care il are.

Costuri reduse

Un alt element important este ca spre deosebire de caramida clasica, costul de achizitie al caramizii aparente este mult mai scazut. Instalarea  acestui tip de caramida se realizeaza mult mai usor iar costurile de manopera vor fi mult mai reduse. In plus, nu ai nicio grija ca nu vei avea parte de constructii de calitate.

Rezistenta

Caramida aparenta este foarte rezistenta atat la stresul mecanic cat si la lovituri sau zgarieturi. Aceasta ofera un plus de protectie zidariei si vei putea bloca cu succes infiltratiile de apa.

Varietate

Caramida aparenta este disponibila intr-o varietate de culori, de modele si de forme. Asta inseamna ca vei putea gasi cu usurinta modele care sa se potriveasca de minune cu aspectul general al constructiei.

Inainte de a alege sa lucrezi cu acest material de constructii cel mai bine este sa iei legatura cu o companie de constructii care sa iti ofere constructiile pe care le doresti.  Echipa de constructii trebuie sa analizeze spatiul pe care vrei sa il transformi si sa iti spuna daca este o constructie o viabila sau nu.

Materialele necesare pentru montarea caramizii aparente

Adeviz pentru caramida aparentaSfaturi si etape pentru montarea caramizii aparente

Adevizul pentru fixarea caramizilor aparente trebuie sa fie destinat placilor cu un grad mare de absortie. Este de preferat ca materialul sa fie de culoare alba si sa aiba timpul cat mai mare de lucru.

Chit pentru rosturi

Chitul pentru rosturi trebuie sa fie mineral, flexibil, hidrofob mai exact, sa fie realizat din nisipuri uscate si sortate.  Acesta se poate prepara cu un mortar semi-uscat. Chituirea se mai poate realiza cu mortar cu tinci in combinatie cu adeziv.

Accesorii pentru montaj

La montajul zidariei din caramida aparenta vei avea nevoie de urmatoarele:

 • Rigla
 • Creion
 • Dibluri
 • Ancore metalica
 • Saibe late
 • Sfoara
 • Perie
 • Spacul
 • Punga pentru rosturi
 • Pisto
 • Furtun rigid pentru presarea materialului
 • Elemente de colt

Etapele de montaj a caramizii aparente

Atunci cand vrei sa ai parte de constructii de calitate, caramida aparenta este in mod clar o alegere perfecta. Montarea acesteia nu este un proces atat de simplu si daca nu ai cunostintele necesare cel mai bine este sa apelezi la o echipa specializata. Erorile de calcul pot duce la adevarate dezastre.

Pasii pe care montarea caramizii aparente ii implica

Calcularea necesarului de materiale

Atunci cand trebuie sa se calculeze necesarul de materiale se va folosi o ruleta cu care se vor masura suprafata peretilor si se va calcula necesarul de placi de caramida aparenta dar si cantitatea de adeziv pe care o implica.

Pregatirea peretilor

Se va verifica daca stratul de tencuiala a fost aplicat in prealabil si daca suprafetele sunt perfect plane. Un alt aspect care va fi verificat este modul in care peretii arata si cat de curati sunt.

Trasarea suprafetelor

Cu ajutorul unei rulete si a unui creion se vor trasa linii orizontale de ghidaj. Distanta dintre acestea trebuie sa fie egala cu inaltimea placilor de caramida aparenta plus o margine de 5-10 mm, in functie de preferinte.

Taiarea caramizilor

Se va calcula numarul de placi de caramizi aparente de care vei avea nevoie pentru margini si se vor taia la dimensiunea corespunzatoare.

Aplicarea adevizului

Se va aplica un strat de adeviz in partea de jos a peretelui fara a depasi primul rand trasat anterior. Adevizul se va intari in 10 minute si va trebui sa aplici caramida pe fiecare rand in parte cu multa grija.

Aplicarea placilor de caramida

Aplicarea placilor de caramida trebuie sa se realizeze incepand dintr-un colt unde vei aplica caramida aparenta peste adeziv si vei impinge pentru a te asigura de o aderenta mai buna.

Continarea peretelui

Se va continua cu aplicarea caramizilor dupa care va trebui sa astepti 24-48 de ore pana cand adevizul se va intari complet.

Umplerea rosturilor

Se va aplica chit in rosturile dintre placile de caramida.  Este un proces destul de asemanator cu cel a placilor de faianta.

Ce incaperi pot fi decorate cu caramida aparenta?

Ei bine caramida aparenta ofera constructii de calitate deoarece este extrem de versatile. Se poate realiza un perete intreg cu caramida aparenta chiar in living, dormitor sau chiar in bucatarie. Totul depinde de gusturile tale.

Aceste caramizi vin intr-o varietate de forme si de culori si se pot adapta cu succes la orice stil de design interior. Este un material de calitate si iti va asigura un design unic dar si o lucrare cu o durata mare de viata.

Sfaturi si etape pentru montarea caramizii aparenteBCTR este platforma pe care poti gasi echipa de care ai nevoie

In mod sigur caramida aparenta este un produs care iti va asigura constructii de calitate. Pentru a avea parte de siguranta lucrarii trebuie sa apelezi la o echipa specializata care sa iti aplice caramida aparenta.

O echipa specializata te va ajuta sa ai parte de o constructie solida si care sa aiba parte de un design impresionant.

BCTR este platforma pe care vei putea gasi cele mai sigure companii care sa iti asigure de fiecare data cele mai bune rezultate. Ai nevoie de o echipa care sa stie foarte bine ce are de facut si care sa iti ofere acel rezultat care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomadate:

Tipuri de piatra si rolul lor in designul interior

 

Avizele si autorizatiile necesare pentru construirea unei case