fbpx

”Un designer stie că atinge perfecțiunea nu când nu mai are nimic de adăugat, ci atunci când nu a mai râmas nimic de îndepărtat.” Antoine de Saint-Exupéry 

Tipuri de piatra si rolul lor in designul interiorPiatra naturala se foloseste de cateva secole in amenajarile interioare. Aceasta este apreciata pentru calitatile sale estetice dar si pentru longevitatea de care da dovada.  In amenajari interioare piatra este cea mai buna solutie.  Posibilitatile multiple de utilizare a pietrei este cu siguranta cea mai buna alegere pentru a avea parte de un design atent elaborate.

Piatra naturala in amenajari interioare

Piatra naturala este o modalitate eleganta prin care iti poti amenaja locuinta si care nu se va demoda niciodata. Daca vrei sa ai parte de amenajari interioare din piatra atunci trebuie sa apelezi la o echipa de specialisti. Construirea unui semineu sau a unui blat pentru bucatarie sau pentru placarea podelelor si a peretilor cu piatra naturala.  Varietatile de roca naturala sunt atat de recunoscute peste tot in lume deoarece sunt foarte rezistente la socuri mecanice, la zgarieturi si la pete. Daca vor fi tratate corespunzator vor avea parte de o durata de viata mai lunga.

Piatra naturala este o solutie perfecta in amenajari interioare unde modernitatea este cea care primeaza. Aceasta este un material organic rezistent care este un bun conductor termic.

Tipuri de piatra naturala pentru amenajari

In amenajari interioare piatra naturala este perfecta. Avand culori si texturi diferite astfel incat sa se poata utilizata cu succes in anumite aspecte.

Iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de piatra naturala

Ardezia

Ardezia este o roca argiloasa care face parte din familia gresiilor naturale si care este formata prin sedimentarea acesteia sau a argilelor sub influenta presiunii ridicate. Ardezia este opaca si culorile ei variaza de la nuante de bej si kaki. Foile de ardezie se desfac cu usurinta in placi subtiri si pot fi utilizate cu succes pentru placarea pardoselilor sau pentru  confectionarea placilor izolante sau pentru fatadele cladirilor.

Travertin

Travetinul este o piatra foarte cunoscuta de origine sedimentara. Acesta are o textura poroasa datorila calcitului pe care il are in compozitie. Culorile travertinului variaza de la nuante de alb si de galben la tonuri maronii. Acesta este de doua feluri, mai exact: compact si spongios poros. Travertinul compact are niste caracteristic cunoscute, adica este mai dens si are lumburi subtiri in nuante mai inchise. Cel spongios se mai numeste si tuf calcaros si are o stratificare mai discrete din punct de vedere vizual.

Travertinul se aseamana cu marmura si se foloseste cu increde la constructii pentru placarea fatadelor si a peretilor interiori.

Marmura

Marmura este o roca metamorfica care se foloseste in amenajari interioare.  Aceasta poate varia de la nuante rosiatice, brune, cenusii la alb si gri-albastrui. Marmura este foarte rezistenta la socuri mecanice si poate fi utilizata cu incredere atat la interior cat si la exterior in amenajari interioare.

Granit

Granitul este o roca magmatica folosita des in amenajari interioare. Aceasta are in component sa cuart si minerale in nunate inchise.  Granulatia granituluiTipuri de piatra si rolul lor in designul interior este foarte mare iar nuanta cea mai frecventa a acestuia este albastruie.

Granitul este o piatra naturala care rezista foarte bine la erodare si factori de mediu. Din acest motiv se foloseste in amenajari interioare dar si pentru pavarea strazilor, a fantanilor si a spatiilor exterioare.

Steatit

Steatitul este o piatra naturala care are in component sa magneziu si silicat de talc, in plus se foloseste foarte des in amenajari interioare. Culorile acestei pietre naturala pot varia de la alb si galbui la cenusiu. Steatitul poate varia ca duritate dar si ca densitate sau friabilitate. De cele mai multe ori, aceasta piatra este utilizata pentru placarea smineurilor si a sobelor. Se mai poate folosi cu incredere si la blaturile debaie sau de bucatarie pentru placari interioare.

Care sunt avantajele amenajarilor interioare cu piatra naturala

In primul rand trebuie sa stii faptul ca piatra naturala are foarte multe avantaje in amenajari interioare. Indiferent de finisaje, aceasta va oferi un aspect vizual placul si va emana opulenta.

Versatilitate in timp

Marmura, granitul, travertinul dar si ardezia sunt materiale moderne care nu se demodeaza niciodata. Aceste pietre naturala isi pastreaza frumusetea de-a lungul timpului si sunt considerate elemente care ofera eleganta si rafinament unei locuinte.

Piatra naturala se poate curata foarte usor cu ajutorul unor detergent special realizati pentru a curata aceste tipuri de materiale.  In cazul in care vei utiliza pietre naturale lucioase este posibila reslefuirea.

Ecologie

Piatra naturala este un material 100% ecologic si natural. Daca vei opta pentru piatra naturala in amenajari interioare vei ajuta la pastrarea unui mediu inconjurator mai sanatios.

Longevitate

Piatra naturala este o roca care rezista foarte bine la tranzit si este foarte durabika. Durata acesteia de viata depinde foarte mult de calitatea montajului. Materialul in sine nu se degradeaza daca nu este supus la niste factori mecanici. In plus, montajul slab calitativ va reprezenta o problema. Este foarte important sa lucrezi inca de la inceput cu o companie specializata care sa iti ofere rezultatele pe care le doresti.

Varietate

Piatra naturala se regaseste intr-o varietate de culori si de texture. Nu iti va fi deloc greu sa gasesti materialele de care ai nevoie pentru a avea parte de aspectul mult dorit.

Termoconductibilitatea

Acesta avantaj este unul de care te poti bucura in prioadele anului in care temperaturile ating valori extreme. Mai exact in perioada iernii sau in perioada verii. Piatra naturala mentine aerului racoros pe perioada verii iar pe perioada iernii iti va pastra caldura in locuinta. Practic, este cea mai buna modalitate prin care poti avea parte de confortul mult dorit in locuinta ta.

Tipuri de piatra si rolul lor in designul interiorCu ajutorul companiei BCTR vei reusi sa ai o amenajare perfecta

Daca vrei sa ai parte de cele mai bune amenajari interioare atunci trebuie sa apelezi la BCTR. In acest mod vei reusi sa ai parte de rezultatele mult dorite. O echipa de designeri interior si de arhitecti te vor ajuta sa ai parte de rezultatele mutl dorite.

O colaborare cu ajutorul unei echipe de designeri de interior te va ajuta sa ai parte de o ambianta calda si eleganta.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Cele mai cunoscute tipuri de lemn pe care le poti folosi in designul interior

 

Avantajele si dezavantajele structurii metalice, de lemn si de caramida