fbpx

“Soluțiile bune de proiectare grafică a problemelor de comunicare pot îmbunătăți fluxul de informații în societate și, prin urmare, pot afecta substanțial și pozitiv educația, bunăstarea socială și bucuria zilnică a vieții. În plus, soluțiile bune de design grafic pot avea, de asemenea, un impact economic pozitiv.” Jorge Frascara

Tot ce trebuie sa stii despre casele modulareCasele modulare sunt constructii de calitate care au foarte multe avantaje fata de casele traditionale.  Acestea sunt versatile si pot varia de la un proiect la altul si ca dimensiuni in functie de preferintele tale. In cazul in care iti dai seama ca aceste tipuri de case sunt perfecte pentru tine trebuie sa stii care sunt avantajele oferite de acestea.

Ce sunt casele modulare?

Casele modulare sunt formate din mai multe sectiuni care se numesc module si care dau dovada de rezistenta in timp. Aceste elemene prefabricate se realizeaza pe baza unui proiect de constructie in fabrici specializate. Dupa care modulele sunt transportate la locul in care urmeaza sa se ridice locuinta. Acestea sunt asamblate cu ajutorul unor utilaje de catre firma de constructii.

In acest mod structurile modulare se pot alcatui astfel incat sa formeze diverse forme in functie de modul in care sunt montate: una langa alta, una in continuarea celeilate sau se mai pot amplasa una peste alta.

Aceste constructii au nevoie de o fundatie la fel ca la locuintele traditoonale. In plus, au foarte multe avantaje iar cel mai important este timpul de constructie foarte scurt dar si pretul mai redus. In plus, sunt constructii de calitate pe care te vei putea baza o perioada cat mai mare de timp.

Care sunt diferentele dintre casele modulare si cele traditionale

Casele modulare sunt destul de diferite fata de cele traditionale. O diferenta foarte importanta intre acestea eset bineinteles durata constructiei. Indiferent de dimensiunea locuintei modelare, aceasta va deveni locuibila mult mai rapid fata de casa traditionala a carei constructie poate dura chiar si cateva luni bune.

Daca vrei sa iti construiesti o casa modulara este foarte posibil sa poti sari cateva etape ale utilarii care de cele mai multe ori sunt necesare atunci cand realizezi o casa traditionala. In anumite cazuri, sistemul de izolatie este integrat in momentul in care se realizeaza modulele.

Mai mult de atat, casele prefabricate pot avea gata instalate sistemul de incalzire prin pardoseala, reteaua electrica dar si panourile solare.

O casa modulara este de cele mai multe ori bine organizata si compartimentata. Aceasta poate avea parte de un aspect unitar si ii va conferi locuintei un aer mult mai echilibrat si mai modern.

O alta diferenta intre cele doua tipuri de locuinte este ca cea modulara are posibilitatea instalarii unor ferestre mari, cu deschideri ample dar si a unor usi culisante din sticla care sa acopere intreaga suprafata a peretelui. In acest mod vei avea parte de luminozitate sporita in locuinta ta.  Orice tip de decoratiune vei alege va fi pusa in valoare de lumina naturala care patrunde in casa.

Avantajele oferite de casele modulareTot ce trebuie sa stii despre casele modulare

Casele modulare sunt constructii de calitate pe care te poti baza o perioada cat mai mare de timp. Avantajele pe care  constructiile modulare sunt:

 • Sunt construite rapid
 • Santierul de constructie va fi cu siguranta mult mai curat
 • Nu vor exista pierderi de material
 • Pot fi personalizate in functie de preferinte dar si de nevoile tale
 • Constructia poate incepe in orice anotimp
 • Sunt constructii de calitate si se pot realiza pe orice tip de teren
 • Casele din module sunt rezistente la cutremure si vant puternic
 • Au un pret mai accesibil decat casele traditionale
 • Materialele folosite sunt prietenoase cu mediul inconjurator

Dezavantajele oferite de casele modulare

Casele modualare au si dezavantaje. Printre cele mai renumite dezavantaje putem enumera:

 • Este dificil sa construiesti o casa modular
 • Ai nevoie sa inchiriezi utilaje de mare gabarit
 • Ai la dispozitie posibilitati limitate de design
 • Valoarea revanzarii acestora este destul de redusa

Cate tipuri de case modulare exista?

 1. Case modulare din lemn

Lemnul este un material versatil si apreciat in intreaga lume. Casa modular din lemn este rezistenta la seisme si este foarte usoara. Din acest motiv cutremurele nu o pot afecta. In plus, este o constructie ecologica pe care te poti baza o perioada cat mai mare de timp.

Un aspect pe care trebuie sa il stii inca de la inceput este ca lemnul nu are o izolare fonica foarte buna.

 1. Case modulare din beton

O casa modulara din beton are nevoie de un timp mai mare de constructie fata de o casa modulara din lemn. Peretii din beton sunt densi si grosi si sunt eficienti din punct de vedere termic, in plus, reactioneaza elnt la schimbarile de temperatura.

Betonul este foarte durabil iar constructiile din beton pot rezista zile in sir. Casele modulare din beton nu pot fi alterate prea usor.

 1. Case modulare din otel

Casele modulare din otel sunt mult mai rezistente la foc dar tind sa rugineasca mult mai usor decat crezi. Otelul este foarte rezistent mai ales la conditii de vant puternic.

Casele modulare sunt constructii de calitate si sunt o solutie accesibila si eleganta daca iti doresti sa iti realizezi o locuinta perfecta intr-o perioada scurta de timp. Instalatia electrica intr-o locuinta modular se va putea configura exact asa cum iti doresti. In plus, in timpul sezonului rece poti folosi cu cea mai mare incredere caloriferele electrice. Poti chiar sa alegi o centrala termica sau chiar cateva sobe clasice care sa iti ofere o ambianta placuta.

Tot ce trebuie sa stii despre casele modulareBCTR iti ofera intotdeauna constructii de calitate

Apeleaza cu incredere la BCTR daca vrei sa ai parte de constructii de calitate. Nu este niciodata tarziu sa realizezi o locuinta perfecta de care sa te poti bucura o perioada cat mai mare de timp.

Locuinta modulara este cu siguranta cea mai buna modalitate prin care poti avea parte in timp util de cea mai buna locuinta.

Poti avea parte de constructii de calitate mai usor decat crezi cu ajutorul unor companii adecvate care sa iti ofere siguranta si incredere in locuinta de care vei avea parte.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

PVC in constructii – tot ce trebuie sa stii

Cum poti gasi cele mai bune oferte lucrari constructii