fbpx

“In mod ciudat, arhitectura este cu adevarat un lucru neterminat, intrucat chiar daca o cladire este finalizata, ea ia o noua viata. Ea devine parte a unei noi dinamici: in ce fel oamenii o vor ocupa, o vor folosi, vor gandi despre ea.” Daniel Libeskind

Un ghid util pentru realizarea zidariei de caramidaCaramida este un material de constructie care a fost utilizat inca din Epoca Bronzului datorita avantajelor sale numeroase. Aceasta are o durabilitate crescuta si poate fi utilizata in foarte multe lucrari de constructie. In plus, caramida este materialul care iti poate oferi constructii de calitate si care iti va putea oferi stabilitatea pe care o doresti.

Clasificarea tipurilor de caramida pentru zidarie

Caramida este cu siguranta un material de constructie calitativ care iti va oferi acea constructie perfecta. Aceasta este relizata din argila arsa sau ceramica. In plus, caramida se poate clasifica in doua tipuri, si anume: caramida plina si caramida cu goluri.

Zidaria din caramida plina

Caramida plina poate fi utilizata cu succes pentru constructia peretilor de rezistenta din cauza ca este un material care are o durabilitate foarte mare si. Aceasta este protejata pe ambele parti cu tencuiala si stalpi astfel incat sa aiba parte de siguranta.

Caramida plina nu are proprietati termoziolante si din acest motiv poate fi utilizata cu succes ca material de finisaj pentru peretii interiori cat si pentru cei exteriori.

Zidaria din caramida cu goluri

Caramida cu goluri este realizata din argila si   este prelucrata cu ajutorul unor matrite care creeaza mai multe spatii goale in interiorul sau. Zidaria realizata din caramida cu goluri are proprietati termoizolante si fonoizolatoare iar asta se datoreaza acelor spatii goale.

Este un tip de caramida care are o durabilitate mare si care iti poate oferi constructii de calitate. Are o rezistenta sportia la cutremure si este un material foarte bun ignifug si rezistent la temperature ridicate.

Caramizile cu goluri verticale sunt potrivite pentru constructia peretilor exteriori si sunt cele mai folosite tipuri de caramizi pentru zidarii.

Caramizile cu goluri orizontale sunt folosite doar pentru peretii nestructurali de interior sau pentru peretii despartitori asta pentru ca au o greutate mult mai redusa.

Executarea zidariei de caramida – constructii de calitate

Modul in care aranjezi caramizile iti poate oferi constructii de calitate. Montarea caramizii este foarte importanta si trebuie sa ai grija de cele mai mici detalii.

Descopera in cele de mai jos care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi

Stabilirea proiectuluiUn ghid util pentru realizarea zidariei de caramida

Inainte de a incepe lucrarea de zidarie este recomandat sa trasezi locul in care vei ridica zidurile. Atunci cand ne gandim la trasarea zidurilor ne gandim la toate elementele implicate, precum: colturile sau golurile pentru ferestre si usi.

O echipa specializata in domeniul constructiilor te poate ajuta sa ai parte de constructia mult dorita.  Cu ajutorul unei echipa specializate vei reusi sa ai parte de constructia mult dorita.

Asezarea caramizilor

Asezarea caramizilor poate avea loc in mai multe forme. Poti aseza caramizile pe lungime astfle incat  rosturile acestora sa nu se suprapuna, pe latime , in cruce sau pe randuri suprapuse si in bloc.

Rosturile pentru legaturi

Caramizile cu goluri pe vertical se vor aseza doar pe latime nu se pot aseza pe muchie la fel ca restul . Zidaria nu trebuie sa se desfaca si pentru asta se formeaza coturi astfel incat sa se faca anumite legaturi.

Sfaturi utile pentru o zidarie de caramida rezistenta

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa tii cont de cele ce urmeaza. Cu cat te vei implica mai mult in constructia de care ai nevoie cu atat aceasta va fi mai calitativa.

Pentru peretii din caramida grosimea recomandata este de 25 de cm.  Daca iti doresti sa sporesti gradul de rezistenta a zidurilor din caramida trebuie sa adaugi armaturi de otel – beton sau de beton simplu armat. Zidaria se executa de fiecare data in randuri orizontale iar asezarea caramizilor se incepe de la  colturi.

Nu este deloc recomandat sa existe intreruperi din timpul zidariei deasupra sau in dreptul capetelor buiandrugilor.

Inainte de a fi utilizate caramizile, trebuie sa le uzi cu apa.  Pentru taiarea caramizilor este necesar sa folosesti un ciocan de zidar dar si o unealta electrica care este prevazuta cu un disc abraziv iar taierea trebuie sa se realizeze transversal.

Avantajele zidariei din caramida

Este foarte important sa stii inca de la inceput care sunt avantajele zidariei din caramida. Aceasta iti va oferi in mod clar constructii de calitate dar si aspectul constructiei va fi unul perfect.

Iata care sunt avantajele constructiei din caramida:

Rezista foarte bine la foc deoarece argila nu este inflamabila

Are o stabilitate structural mai buna decat blocurile din BCA

Ofera o durabilitate iesita din comun

Este un produs ecologic deoarece nu include alte materii prima in afara de argila

Caramida care contine goluri ofera fonoizolare mai buna fata de alte materiale

Peretii interiori pot fi lasati nefinisati si iti vor oferi un design cu totul unic

Acest tip de caramida rezista foarte bine la miscarile seismic mai ales atunci cand este inclusa intre piese de cladire din beton armat.

De ce sa alegem acest tip de material

Trebuie sa folosesti caramida in realizarea zidariei daca vrei sa ai parte de constructii de calitate. Caramida ofera o buna rezistenta in timp. Reparatiile se pot realiza foarte usor, in plus, caramizile asigura o termoizolare si fonoizolatie de cea mai buna calitate.

Un ghid util pentru realizarea zidariei de caramidaBCTR este solutia perfecta pentru constructiile tale

Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate atunci caramida este cea mai buna alegere. Constructiile trebuie sa fie realizate de o echipa de specialisti si pentru asta trebuie sa accesezi platforma BCTR. Aici vei gasi de fiecare data cele mai bune echipa de muncitori care sunt pregatiti in orice moment sa iti ofere cele mai bune rezultate pentru toate constructiile tale.

BCTR este locul unde vei gasi la orice ora o companie din domeniul constructiilor. Procesul in sine este destul de simplu, tot ce ai de facut este sa iti postezi proiectul pe BCTR, dupa care mai multe companii din domeniul constructiilor te vor contacta.

In functie de dorintele tale dar si de anumite criterii care iti vor asigura o colaborare reusita poti face cea mai buna alegere pentru tine.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Tipuri de tigla pentru acoperis. Iata ce trebuie sa stii

Tipuri de tigla pentru acoperis. Iata ce trebuie sa stii