fbpx

“Cand sunt intrebat in ce cred, spun ca in arhitectura. Arhitectura este mama artelor. Imi place sa cred ca arhitectura conecteaza prezentul cu trecutul si tangibilul cu intangibilul.” Richard Meier

In momentul in care vrei sa incepi constructia unei case trebuie sa alegi cele mai potrivite materiale de constructii. Acesta este un aspect crucial de care depinde stabilitatea si calitatea lucrarii de care vei avea parte. Ca sa poti avea parVrei materiale de constructii rezistente? Iata cele mai importante criterii de alegerete de constructii de calitate trebuie sa te folosesti de cele mai bune materiale dar si de cea mai buna echipa de specialisti.

Materialele pe care le vei folosi in construirea unei cladiri trebuie sa indeplineasca mai mult aspecte. Foarte multe persoane aleg sa investeasca mai putin in materialele pe care le folosc in constructiilor lor iar pe termen lung asta nu are cum sa reprezinte un avantaj. Vei avea parte de constructii de calitate doar daca investesti in materialele pe care le utilizezi. Bursa Constructiilor Tale Romania iti sta oricand la dispozitie cu cei mai atent pregatiti profesionisti astfel incat sa ai parte de o locuinta sigura.

Daca materialele folosite in constructie sunt de slaba calitate atunci dupa o perioada de timp constructia va avea nevoie de renovare sau de reabilitare.

            Iata criteriile in functie de care sa iti alegi materialele de constructie

 1. Materialele de constructii durabila

Durabilitatea este cel mai important criteriu de care sa tii cont atunci cand vrei sa realizezi o constructie. Materialele care se bucura de o durabilitate mai mare au si un cost mai ridicat fata de materialele standard dar asta nu inseamna ca suma investita nu se va recupera in timp. Cel mai mare avantaj al materialelor durabile este ca suma investita se va recupera in timp deoarece aceste constructii nu vor avea nevoie de lucrari de intretinere sau de reparatii. Poti avea parte de constructii de calitate daca vei alege sa investesti in materiale durabile.

Cele mai utilizate materiale de constructie durabile sunt:

 • BCA

Este un material natural, are o greutate redusa si nu incarca deloc structura de beton sau fundatia realizata pentru cladire

Este un material care are o rezistenta foarte buna la compresiune

Este un material flexibil si nu isi schimba proprietatile in timp

Este un material bine aerisit datorita porilor minusculi

 • Caramida

Este un material rezistent care are un cost accesibilVrei materiale de constructii rezistente? Iata cele mai importante criterii de alegere

Suporta orice tip de acoperi si este rezistent in fata daunatorilor chimici

Poate fi de mai multe tipuri in functie de preferintele tale: caramida clasica, caramida arsa sau nearsa

 • Piatra

Este un material natural

Are rezistenta mare la foc si la toti ceilalti factori externi cu care intra in contact

 • Boltari

Este realizat din beton

Este o varianta accesibila dar si durabila

Iti ofera cofort si siguranta

 1. Materiale de constructii usor de manipulat

Un alt aspect la fel de important este cumpararea unor materiale pe care sa le poti manipula cu usurinta. Cu cat materialele vor fi mai grele cu atat vor fi mai greu de manipulat. BCA-ul este foarte usor de manipulat si este si rezistent, din acest motiv este cea mai buna alegere in domeniul constructiilor. In plus o casa realizata din materiale care sunt usor de manipulat este o casa la care s-a lucrat cu simt de raspundere.

 1. Materiale de constructii rezistente la foc

Lemnul este un material destul de interesant dar nu este tocmai cea mai buna alegere atunci cand ne gandim ca este foarte sensibil la foc. Tocmai din acest motiv cladirile din lemn nu sunt atat de dese dar asta nu inseamna ca nu iti poti face o locuinta din lemn daca apelezi la sfaturile unor specialisti care sa te indrume in privinta tratarii lemnului astfel incat sa se prezinte in stare perfecta de-a lungul timpului. Poti avea parte de constructii de calitate mai sigure decat crezi daca vei opta pentru niste materiale rezistente la foc.

Materialele rezistente la foc

 • Piatra
 • Caramida
 • Otelul
 • Betonul
 • Sticla
 • Fierul forjat si fonta
 • BCA
 1. Materiale de constructii ecologice

In prezent foarte multe persoane aleg sa isi construiasca case ecologice. Aceasta poate fi o investitie destul de mare dar beneficiile pe care le va aduce sanatatii tale dar si mediului inconjurator sunt uimitoare. Ca sa iti poti da seama daca un anumit material este sau nu ecologic trebuie sa stii in primul rand din ce este realizat. Cele mai bune sunt cele produse din materii prime si care se regasesc in natura si sunt regenerabile. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este procesul de productie. Daca in procesul de productie sunt eliminate noxele atunci acesta este un material ecologic.

BCA-ul este un material de constructii ecoogic care tine foarte mult la sanatatea omului. BCA-ul este fabricat din nisip, liant, ciment, var, apa si un material de expandare.

Caramida ecologica este realizata din argila galbena si ajuta la protejarea mediului inconjurator. Are proprietati termice si fonice bune si iti asigura o constructie solida.

Lemul este un material ecologic, este natural si te poate ajuta sa ai parte de locuinta la care visezi. Casutele din lemn sunt realizate mai ales in zona montana.

Vrei materiale de constructii rezistente? Iata cele mai importante criterii de alegere  Cum poti avea parte de cele mai bune constructii?

Este absolut normal ca atunci cand vrei sa ai parte de constructii de calitate sa vrei sa faci cea mai buna alegere. Pentru asta cel mai recomandat este sa apelezi la sfaturile unor specialisti. Cu cat acorzi mai multa atentie modului in care este realizata lucrarea de constructie cu atat aceasta va fi mai calitativa.

Pe Bursa Constructiilor Tale Romania vei gasi firmele de care ai nevoie pentru a putea demara procesul de constructie. Aici vei gasi firmele specializate care sa iti ofere constructia pe care o doresti. Firmele inscrise pe Bursa Constructiilor Tale Romania sunt sigure si profesionale.

In plus este singura modalitate prin care poti primi rapid oferte personalizata. Poti utiliza platforma noastra si vei primi oferte unice pentru proiectul tau din intreaga tara. Vei avea parte de o intreaga lista cu firme pe care le poti contracta si vei primi ofertele acestora de servicii si cu preturile aferente. Este o metoda sigura prin care vei avea parte de un sistem de selectie cat mai bine implementat. Mai trebuie sa stii ca noi colaboram doar cu firme de incredere, competente si cu o reputatie atent construita pentru calitatea pe care o ofera.

Alte articole recomandate:

Unde se fac reclamatii pentru constructii neautorizate?

Cat costa o constructie de casa?