“Dacă vă aduceți aminte de forma lingurii la masa de prânz, trebuie să fie forma greșită. Lingura și litera sunt instrumente; unul pentru a lua mâncare din castron, cealaltă pentru a lua informații de pe pagină … Când este un design bun, cititorul trebuie să se simtă confortabil deoarece scrisoarea este atât banală, cât și frumoasă. “Adrian Frutiger
De cele mai multe ori cand ne gandim la “ amenajari interioare” ne gandim la acele modalitati prin care putem sa ne decoram locuinta dupa bunul nostru plac dar respectand cateva reguli. Atunci cand vorbim despre stiluri de design interior este recomandat sa cunosti cateva detalii.
In cele de mai jos vei descoperi detaliile a unor stiluri de amenajari interioare astfel incat sa faci cea mai potrivita alegere pentru tine si pentru locuinta ta. Cu cat vei fi mai atent la cateva detalii importante cu atat vei reusi sa ai parte de o locuinta armonioasa.
Iata care sunt caracteristicile cei 13 de stiluri de amenajari interioare
- Stilul antic
Stilul antic este reprezentat de frumusetile luxului si puterii. In cadrul acestui stil de design interior vom gasi piese de mobilier si accesorii care sa completeze perfect orice design interior. Marmura si piesele de mobilier cu corpuri iesite din comun vor di mai mult decat perfecte pentru acest design interior.
- Stilul colonial
Stilul colonial a luat nastere in perioada colonizarilor. Acesta are o combinatie de aspect exotic, rafinament si confort. Piesele de mobilier din lemn exotic, elementele florale dar si plantele verzi inalte nu trebuie sa lipseasca dintr-o locuinta in stil colonial. Covoarele traditonale dar si paturile cu baldachin din lemn masiv sunt absolut esentiale.
- Stilul Empire
Acest stil de amenajari interioare erau populare in timpul domniei lui Napoleon Bonaparte. Un interior in stil Empire are nevoie de lustre masive, piese din mobilier nobil dar si de covoare si de textile aurii. Vom mai gasi tapete si insertii de piatra neprelucrata.
- Stilul otoman
Atunci cand ne gandim la amenajari interioare in stil ottoman ne gandim la cele 1001 de nopti ale Seherezadei. Drept urmare, vom avea parte de o atmosfera romantica si de o cromatica putin extravaganta. Culorile intense nu trebuie sa lipseasca si imprimeiurile de toate felurile sunt la fel de importante. Ne putem folosi de nuante precum rosu, auriu, verde, albastru dar si alte nuante la fel de extravagante. Lampile oriuentale dar si pernele viu colorate nu trebuie sa lipseasca.
- Stilul Gzel
Gzel este cea mai populara si cea mai originala directive a stilului retro. Accentul este pus pe culorile alb si albastru dar si pe suprafete netede. Poti folosi cu incredere stilul alb in bucatarie iar in sufragerie poti opta pentru perdele in nuante placute de alb.
- Stilul constructivist
In amenajarile interioare in stil constructivist nu trebuie sa pastram obiectele care nu ne folosesc. Liniile simple sunt cele care conteaza iar accentul este pus pe lipsa detaliilor in plus. Obiectivul principal al acestei amenajari este sublinierea scopului principal al camerei.
- Stilul Steampunk
Steampunk este un stil de design interior de-a dreptul fantastic. Locuinta ta va deveni practic, o luma a ancorelor, parghiilor si a pistoanelor. Materialele utilizate sunt: metalul, sticla, lemnul si piatra in decorarea peretilor.
Atmosfera trebuie sa fie una sumbra si sa fie completata de piese de mobilier captusite cu piele.
- Stilul Pin Up
Stilul Pin Up ofera o imagine cocheta si este un stil al accentelor. Acesta implica materiale de finisaj speciale. Elementele de décor au nevoie de o abordare speciala si nu trebuie sa uiti de pernele decorate cu blana de culoarea trandafirilor.
- Stilul shabby chic
Shabby chic este un stil de amenjari interuoare caracterizat de culori albe si pastelate dar si de piese de mobilier autentice din diferite epoci. Pardoselile trebuie sa fie realizate din parchet laminat sau din faianta. Tavanul este alb iar peretii sunt vopsiti in tonuri calde. Comodele vechi, dulapurile si masuta de cafea sunt piese de mobilier care trebuie sa fie alese cu multa atentie.
- Stilul Bauhaus
Bauhaus este un stil de amenajari interioare care unifica arta cu mestesugul. Gama de culori utilizata este neutral cu accente luminoase. Pardoseala trebuie sa fie realizata din faianta sau din parchet laminat. Poti opta pentru dulapuri incorporate sau pentru fotolii fara manere sau scaune din tuburi indoite sunt mai mult decat perfecte.
- Stilul Hygge
Stilul Hygge este un stil perfect pentru o casa luminoasa. Acesta sugereaza confortabilitatea si armonia. Un interior in stil Hygge nu este dotat neaparat cu paturi fine ci are o combinatie interesanta de nou si vechi. Este un stil cald si calm care impresioneaza prin detaliile aparte si prin materialele naturale. Decorul este unul prietenos si original.
- Stilul Lounge
Stilul Lounge poate fi caracterizat prin odihna pasiva si lenoasa. Acesta va oferi o incapere relaxanta si confortabila. Liniile interioare sunt rotunjite si netede astfel incat oamenii sa se relaxeze. Culorile folosite trebuie sa fie idilice si sa nu deranjeze.
- Stilul Manierist
Acest stil se poate caracteriza prin neglijarea planimetriei si compozitiei. Prezenta picturilor si a ornamentului va crea cu siguranta o ambianta de neuitat. Nu trebuie sa uitam de perdele sau de statuile fastuase care vor crea un ambient perfect.
BCTR iti ofera amenajari interioare creative
Daca vrei sa ai parte de amenajari interioare perfecte atunci este cazul sa apelezi la serviciile unui specialist. Ai nevoie sa faci inca de la inceput cele mai bune alegeri care sa iti ofere o locuinta perfecta.
Este recomandat sa studiezi putin stilurile de design interior astfel incat sa stii care este cel mai potrivit pentru tine. Ai nevoie sa poti face o selectie bazata pe cateva criterii complet cunoscute de tine. O echipa de designeri de interior te va ajuta sa ai parte de locuinta pe care o doresti.
BCTR este solutia ideala pentru tine astfel incat sa faci cea mai buna alegere si sa poti avea parte de locuinta pe care o doresti. Ai nevoie de o echipa completa care sa lucreze doar pentru tine si pentru locuinta ta. Acestia vor putea sa iti ofere acea ambianta creativa pe care o doresti.
Siguranta pentru client – Promovare pentru firma – BCTR
Alte articole recomandate: