fbpx

“Oamenii care isi construiesc propria lor casa tind sa devina foarte curajosi. Acesti oameni sunt curiosi fata de viata. Ei se gandesc la ce inseamna sa locuiesti intr-o casa mai curand decat sa isi cumpere una si sa si-o puna la punct.” Tom Kundig

8 tipuri de amenajari interioare perfecte pentru orice locuintaCu totii avem nevoie de amenajari interioare perfecta care sa ne reprezinte. Acasa este locul in care ne simtim cel mai bine si trebuie sa realizam un spatiu cat mai frumos si cat mai atent elaborat.

In cele de mai jos vei descoperi cateva dintre cele mai cunoscute stiluri de amenajari interioare pe care sa le poti integra cu succes in locuinta ta.

Iata care sunt cele 8 stiluri de amenajari interioare perfecte

  1. Stilul traditional

Caracteristici

Este acel stil de amenajari interioare care isi va pastra farmecul odata cu trecerea timpului. Este elegant si matur si se bazeaza pe armonie, simetrie si pe ordine.

Piesele de mobilier sunt confortabule si au un design gratios.  In paleta cromatica a stilului traditional vom regasi culori calde si culori neutre dar si nuante intunecate de lemn.

Vom mai gasi si piese de mobilier sau obiecte decorative din diferite perioade istorice sau  care au un aspect antichizat.

Cum stii daca ti se potriveste acest stil?

Daca iti plac obiectele specifice fie ca vorbim de o opera de arta sau de o piesa antica de mobilier. Dcaa esti un colectionar pasionat de lucruri frumoase care sunt insotite de povesti, daca prefer decorurile sofisticate care abunda in detalii.

  1. Stilul modern

Caracteristici

Este un stil de amenajari interioare pragmatic in care utilitatea obiectelor primeaza. Piesele de mobilier sunt simplu de utilizat s I au linii drepte, dar formele sunt cele care impresioneaza prin originalitate. Canapelele si fotolile au un design simplu.  Paleta cromatica include culori neutre si inspirate din natura precum: alb, crem, gri, maro si verde.

Cum stii daca ti se potriveste acest  stil?

Daca iti plac spatiile deschise si organizate atunci acesta este stilul perfect pentur tine. Daca ai un stil de viata activ si vrei ca locuinta ta sa iti ofere confort.

  1. Stilul contemporan

Caracteristici

Stilul contemporan se refera la piese de mobilier si décor specifice, in plus acesta poate varia de la o tara la alta.

Piesele de mobilier se disting prin unghiuri proeminente si prin utilizarea ingenioasa a unor materiale precum PAL-ul, metalul sau sticla. Livingul open space care cuprinde bucataria sau holul inclus in dormitor sunt doar cateva dintre elementele specifice acestui stil.

Cum stii daca ti se potriveste acest design ?8 tipuri de amenajari interioare perfecte pentru orice locuinta

Daca iti plac spatiile confortabile, rezistente care sa aiba un design unic si inovatoare. Acest stil de amenajari interioare este perfect pentru toate acele persoane care vor sa fie in pas cu trendurile.

  1. Stilul minimalist

Caracteristici

Stilul minimalist este un design interior in care se regaseste doar strictul necesar. Lumina naturala trebuie sa fie prezenta in abundenta iar paleta cromatica este neutral. In plus, piesele de mobilier sunt multifunctionale si incapatoare.

Cum stii daca ti se potriveste acest stil?

Acest stil de amenajari interioare este potrivit pentru tine daca pui accent in viata de zi cu zi pe dezvoltarea personala s pe semnificatia experientelor.

  1. Stilul industrial

Caracteristici

Stilul industrial este caracterizat prin elemente structurale precum: caramida, grinzi sau tevile groase care sunt expuse si care sunt integrate in décor. Piesele de mobilier au forme ergonomice si sunt utilizate materialele naturale, nefinisate. Paleta cromatica include nuante de gri, maro, ruginiu, culori metalice si mult alb si negru.

Cum stii daca ti se potriveste acest stil?

Acest stil este potrivit pentru tine daca prefer spatiile informal, cu accente masculine si nepretentioase. Acesta mai este potrivit pentru tine daca prefer piesele de mobilier din lemn si fier, podeal cu aspect de beton nefinisat si covoare din blana.

  1. Stilul scandinav

Caracteristici

Pisele de mobilier in stil scandinav sunt compacte si functionale, acestea au parte de finisaje din lemn de culoare deschisa, tesaturi confortabile si de imprimeuri  florale, animale sau geometrice.

Lumina naturala trebuie sa patrunda in locuinta iar paleta cormatica este una in care predominante sunt nuantele deschise care sa ofere o ambianta placuta si calda.

Cum stii daca ti se potriveste acest stil?

Acest stil este potrivit pentru tine daca vrei sa te simti mai aproape de natura. Chiar daca locuinte intr-un apartament in centrul orasului poti integra in designul locuintei tale cateva elemente specifice din nautra.

Daca acorzi o atentie deosebita intimitatii.

  1. Stilul eclectic

Caracteristici

Acest stil incorporeaza elemente de design din mai multe stiluri diferite si le armonizeaza in asa fel incat sa spuna o poveste. Fundalul negru permite alaturarii cramtice diverse si vom gasi in aceast stil atat elemente vechi cat si elemente noi.

Coordonarea si echilibru sunt foarte importante in acest stil de amenajari interioare.

Cum stii daca ti se potriveste acest stil

Acest stil este potrivit pentru tine daca adori sa te  inconjori cu  diverse suveniruri din calatoriile tale. Daca prefer decorurile fascinante si originale. In cazul in care nu iti este  teama sa dai frau liber imaginatiei atunci acest stil este perfect pentru tine.

  1. Stilul rustic

Caracteristici

Stilul rustic este destul de asemanator cu stilul scandinav, dar o amenajare rustica incorporeaza piese de mobilier din lemn masiv cu forme voluminoase si ornamente simple.  Tesaturile au un rol important in spatiile rustice si asigura confortul si contribuie la crearea unui decor armonios.

Paleta cromatica este bazata pe nuante din natura, in principal culori calde, inchise iar texturile sunt nefinisate.

Cum stii daca ti se potriveste acest stil?

Daca vrei sa locuiesti intr-un spatiu practice si primitor care incorporeaza numeroase elemente din natura. Obiectele din lemn nefinisat sau din tesaturi precum bumbacul sau imprimeurile florale.

8 tipuri de amenajari interioare perfecte pentru orice locuintaBCTR te ajuta sa ai parte de amenajari interioare de vis

Atunci cand vrei sa ai  parte de o locuinta perfecta BCTR este cheia. Aici vei gasi cei mai buni specialisti in masura sa iti ofere amenajari interioare care sa te reprezinte si care sa iti ofere o locuinta frumoasa si sigura.

Ai nevoie de ajutorul unei echipe de muncitori care sa iti ofere o locuinta care sa te reprezinte.

 

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Ce trebuie sa stii despre o casa in stil clasic

Idei de amenajare in stil japonez