fbpx

“Cand sunt intrebat in ce cred, spun ca in arhitectura. Arhitectura este mama artelor. Imi place sa cred ca arhitectura conecteaza prezentul cu trecutul si tangibilul cu intangibilul.” Richard Meier

Cat de important este acoperisul? Putem spune ca acesta are un rol esential, acoperisul are rolul de a proteja cladirea de fenomeme precum ploaia, vant, grindina, zapada sau multe altele.

Acoperisul este un element cheie pentru rezistenta casei si pentru a creste durabilitatea acesteia in timp. Confortul casei tale va fi mai mare daca te vei informa corect inainte de a achizitiona materialele necesare pentru realizarea acoperisului.

Acoperisul are nevoie de o invelitoare care sa ii ofere rezistenta si calitate. Toate aceste invelitori vor trebui sa iti ofere izolarea termica de care ai nevoie. Dar mai intai de toate, trebuie sa stim care sunt cele mai populare tipuri de acoperisuri.

     Iata care sunt cele mai populare tipuri de acoperisuri

  • Acoperis in 2 ape

Este cel mai comun tip de acoperis pe care il gasim in tara noastra. Chiar daca in privinta esteticii acest acoperis nu exceleaza poate fi util in schimb in multe alte aspecte.

Acoperisul in 2 ape are o  foma care ii va permite apei sa se scurga eficient dar cu toate astea nici rezistenta sa dar nici stratul sau exterior de vopsea nu vor fi afectate.  Acest tip de acoperis iti va permite sa amenajezi o mansarda la nivelul superior al locuintei.

  • Acoperis in 4 ape

Este un acoperis complex care iti va oferi siguranta pe care o doresti. Acesta este recomandat in zonele de munte sau in cele care vantul este puternic iar precipitatiile sunt abundente.

Cel mai mare avantaj al unui astfel de acoperis este ca ofera un grad inalt de protectie impotriva vantului dar si impotriva precipitatiilor sau a zapezii.

  • Acoperis cu pante inegale

Este un model ales pentru forma sa asimetrica care va oferi locuintei un aspect cu totul aparte.  Compartimentarea locuintei va avea de suferit in cazul in care optezi pentru un astfel de acoperis.

Aspectul modern este un mare avantaj dar trebuie sa luam in considerare faptul ca acest tip de acoperis este afectat de ploi, vant, zapada si grindina. Asa cum ne putem da seama trebuie sa acordam o atentie colosala a modului in care este realizat. Daca se va folosi materiale de cea mai buna calitate dar si montajul va avea loc in cele mai bune conditii atunci calitatea acoperisului va fi una cu totul aparte.

  • Acoperis cu forma complexa

Este o alegere mai pretentioasa dar si mai costisitoare. Acest tip de acoperis este proiectat in asa fel incat sa acopere mai multe portiuni ale cladirii. Cum este  construit acest tip de acoperis? Ei bine, acoperisul este alcatuit din mai multe pante care se imbina si care asigura un tot unitar intregului ansamblu de incaperi.

  • Acoperis tip terasa

Sunt acoperisuri plate care au o inclinatie foarte mica si  foarte comune in zonele insorite. Din cauza faptului ca au o inclinatie foarte mare nu pot face fata ploilor abundente. Dar datorita solutiilor complexe privind termoizolarea si hidroizolarea aceste tipuri de acoperisuri pot fi intalnite si in tara noastra.

Tipuri de invelitori pentru acoperis

  1. Tigle ceramice

Sunt cele mai raspandite materiale care sunt folosite ca invelitoare de acoperis. Acestea dateaza inca din cele mai vechi timpuri mai exact 800 i.Cr.

Avantajele oferite de tiglele ceramice sunt: au o durata de viata cuprinsa intre 80 si 100 de ani, sunt termorezistente, sunt rigide la socuri, sunt rezistente la ploaie, sunt ignifuge, au o uscare rapida, sunt rezistenta la inghet si au o permeabilitate la vaporii de apa.

Tiglele ceramica se monteaza bucata cu bucata pe o structura solida din lemn. Acestea se potrivesc de minune caselor vechi deoarece le ajuta sa isi pastreze aspectul traditional.

  1. Tiglele din beton

Tiglele din beton sunt realizate din materii precum: nisip de curat spalat si sortat, ciment dar si coloranti pe baza de oxizi de fier. Aceste tipuri de tigle au o absortie mica de apa iar asta influenteaza pozitiv durata de viata a materialului.

Durata de viata a acestor tigle depaseste de obicei 100 de ani. In plus gama de culori este variata asa ca poti opta pentru ce tip de culoare doresti. Acest tip de tigla este unul mai calitativ si mai rezistent deoarece este mult mai grea fata de o tigla din ceramica.

  1. Rulori din tabla

Rulorile din tabla sunt de cele mai multe ori confundate cu tiglele metalice cu toate astea sunt foarte diferite. Rulourile din tabla sunt sub forma de role si nu au aspectul elementelor din tigla ci mai degraba a unei folii din tabla.

Costul rulorilor din tabla este mult mai scazut dar cu toate astea rezista in timp si ofera un aspect estetic desavarsit. Aceste rulouri sunt fabricate din aluminiu, otel special, cupru si zinc titan iar durata lor de viata poate fi de pana la 40-50 de ani.

  1. Sindrila bituminoasa

Este folosita atat pentru acoperisurile noi cat si pentru renovarea celor vechi.  Sindrila bituminoasa are avantajul unei aplicari rapide si se poate adapta cu succes la orice forma de acoperis cu panta. In plus vine intr-o gama variata de culori si se potriveste de minune pentru mai multe stiluri de arhitectura.

Este foarte flexibila iar asta ofera posibilitati multiple in constructia unui acoperis. In plus aceste tipuri de acoperisuri sunt hidroizolante si sunt foarte rezistente la factorii climatici. Vor reduce considerabil zgomotul produs de ploaie sau de grindina si au rezistenta foarte mare la variatii de temperatura, la vant sau la ploaie.

BCTR  – colaborarea de care ai nevoie

Apeleaza cu incredere la BCTR daca vrei sa ai parte de cei mai buni specialisti care sa iti construiasca cel mai bun si cel mai rezistent acoperis. Acceseaza “ Inscriere client” si vei avea parte de toate informatiile de care ai nevoie. BCTR iti pune la dispozitie cele mai sigure firme astfel incat colaborarea de care ai parte sa fie una de succes.

O locuinta trebuie sa fie un loc sigur in care sa te simti in siguranta si care sa te fereasca de intemperii.