fbpx

“Arhitectura inseamna inventie.” Oscar Niemeyer

Firmele de constructii sunt la mare cautare. Proiectele de tip “ Prima Casa” au dus la dezvoltarea acestor firme deoarece numarul de constructii a crescut foarte mult. O firma de constructii se poate intemeia foarte usor , nu necesita prea multe batai de cap si daca citesti cele de mai jos vei reusi sa intemeiezi cu succes firma de care ai nevoie.

   Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru intemeierea unei firme de constructii

 1. Infiintarea firmei

Firmele de constructii sunt sub forma de societate cu raspundere limitata sau societate pe actiuni. Cu toate astea in functie de preferiente se pot forma si alte entitati.

Mai trebuie sa stii ca nu ai nevoie de o diploma, o licenta, un atestat sau o calificare in industria constructiilor ca sa iti poti intemeia o firma in acest domeniu.

Documentele pe care trebuie sa le depui intr-un dosar la Registrul Comertului sunt: o copie dupa actele de identitate ale asociatior,  dovada sediului social, acordul asociatiei de proprietari din imobilul in care se gaseste sediul social, cererea de inregistrare in Registrul Comertului,  dovada verificarii si a rezervarii denumirii firmei, anexa de inregistrare fiscala regasita pe site-ul pentru Registrul Comertului si actul constitutiv.

 1. Planul de afaceri

In acest capitol trebuie sa detaliezi cat mai bine activitatile desfasurate de viitoare firma dar si o lista cu obiectivele tale clare pe termen scurt, mediu si lung.

Obiectivul de activitate va fi stabilit in functie de categoriile de activitati in care te regasesti si care sunt incadrate in urmatoarele coduri CAEN:

 • 41: Constructii de cladiri
 • 43: Lucrari speciale de constructii
 • 412: Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale dai si nerezidentiale
 • 421: Lucrari de constructii a drumurilor si a cailor ferate
 • 422: Lucrari de constructii a proiectelor utilitare
 • 429: Lucrari de constructii a unor altor proiecte ingineresti
 • 431: Lucrari de demolare dar si de pregatire a terenului
 • 432: Lucrari de instalatii electrice si tehnico-sanitare si alte lucrari de instalatii pentru constructii
 • 433: Lucrari de finisare
 • 439: Alte lucrari speciale de constructii

Procesul de selectie este destul de anevoios si s-ar putea sa ai nevoie de ajutorul unui specialist. Realizarea planului de afaceri trebuie sa fie bine stabilit si mai trebuie sa mentionezi care este bugetul de functionare pe minim un an de activitate.

Nu detii suficient capital? Atunci trebuie sa prezinti planul tau finantatorilor privati sau institutiilor de stat. Mai poti sa discuti si cu alti investitori din domeniul tau de activitate sau poti aplica direct pentru programele bancare si cele oferite de stat. Pentru toate aceste solutii vei avea de respectat cateva conditii.

 1. Promovarea companiei si obtinerea clientilor

Ca sa poti avea parte de clienti trebuie sa investesti in promovarea firmei tale. Aceasta promovarea are un impact mai mare daca este facuta in mediul online. Poti sa iti inscrii firma in BCTR  in sectiunea  “ INSCRIERE ECHIPE”  si vei avea parte de promovarea de care ai nevoie.

Este necesar sa aduni cat mai multe contacte, oamenii trebuie sa stie de existenta ta si sa cunoasca serviciile ireprosabile care te reprezinta. Cu cat te promovezi mai mult cu atat vei deveni mai cunoscut si oamenii vor fi mai familiarizati cu firma ta. Este foarte important ca in acest domeniu sa iti creezi un renume.

Cu ajutorul BCTR vei avea parte de o pozitionare mai buna,  de evaluarea ofertelor proprii dar si a concurentilor. In plus vei avea parte de cereri de la potentiali clienti in mod constant.  Este o modalitate de promovare interesanta in care tot ce trebuie sa faci este sa discuti cu potentialii tai clienti si sa ii convingi pe acestia ca tu esti cea mai buna solutie pentru ei.

 1. Formarea unei echipe

Cu cat echipa ta este mai bine pregatita cu atat vei avea parte de mai multe colaborari. Este foarte important sa ai parte de niste meseriasi care sa stie isi faca foarte bine treaba si care sa duca la bun sfarsit toate colaborarile.

Profesionalismul si seriozitatea ar trebui sa fie doua calitati de baza atunci cand iti angajezi echipa de meseriasi.

Poti face chiar o cercetare inainte de a-ti angaja o echipa de meseriasi. Poti studia sa vezi care este cea mai buna tipologie pentru domeniul constructiilor. Cu siguranta ai nevoie de oameni pregatiti care sa fie dispusi sa efectueze munca fizica si care sa priveasca orice nou proiect ca pe o provocare.

Cu cat angajatii tai sunt mai implicati in ceea ce fac cu atat tu vei avea mai multe de castigat. Este si de datoria ta sa iti pastrezi angajatii multumiti si sa ii faci sa se simta apreciati.

 1. Achizitionarea sau inchirierea echipamentelor

Echipamentele de care ai nevoie pentru a-ti putea pune in functiune firma de constructii le poti cumpara sau le poti inchiria. In functie de decizia ta iti vei putea stabili un buget pentru aceste cheltuieli.

In ceea ce privesc materialele trebuie sa stii ca acestea intra in costul lucrarii de care te vei ocupa. In urma discutiei cu clientul tau veti putea stabili care sunt materialele de care aveti nevoie dar si cantitatea acestora.

BCTR iti poate oferi promovarea de care ai nevoie

BCTR este alegerea persoanelor care vor sa aiba parte de o colaborare reusita si care nu se tem sa incerce ceva nou.  Vei avea acces la un numar mare de clienti activi si la promovare iar asta pentru tine nu poate insemna decat un mare avantaj. Vei avea in sfarsit parte de succesul pe care il doresti si in plus firma ta va fi mult mai vizibila in mediul online.