fbpx

“Daca egoul unui arhitect este prea mic, el este terminat; daca egoul sau este vast, el ar putea sa aduca niste contributii foarte importante.” Paolo Soleri

Cum se realizeaza casele din BCABCA-ul este un material principal de constructie care este tot mai des folosit. Despre acesta se stie ca este unul dintre cele mai bune materiale de constructie. Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate cel mai bine este sa te folosesti de BCA si vei avea parte de locuinta mult dorita.

Constructii de calitate – ce implica procesul de constructii case din BCA

BCA-ul este nu material foarte des folosit in constructii. Acesta este folosit pentru realizarea cladirilor rezidentiale. Procesul de realizare a caselor din BCA este la fel ca cel al caselor din caramida. Dupa ce faza de proiectare este realizata se vor realiza sapaturile in vederea turnarii fundatiei. Dupa asta se va trece la ridicarea zidurilor si a stalpilor de sustinere. BCA-ul este dependent de structura de rezistenta pentru a nu se deteriora.

La final se vor realiza instalatiile, se va finisa pardoseala iar zidurile se vor finisa atat la interior cat si la exterior asemanator cu cele din caramida.

Ce tip de structura poti folosi pentru construirea unei case din BCA

Realizarea unor case din BCA este asemanatoare cu cea din caramida iar cea mai buna structura pentru aceasta este cea din beton cu armatura.

BCA-ul este un material care rezista in timp. Acesta se poate sparge atunci cand este sub actiunea stresului mecanic si poate crapa cu usurinta. Rolul structurii din beton este acela de a prelua presiunea si de a o distribui direct catre fundatie si nu catre pereti.

Care sunt avantajele constructiei din BCA

BCA-ul iti ofera constructii de calitate. Acesta prezinta foarte multe avantaje si din aceasta cauza locuinta ta va fi una de care sa te bucuri o perioada cat mai mare de timp.

Care sunt calitatile unei case din BCA

 • Eficienta economica

Materialele de constructie BCA sunt mult mai accesibile. Greutatea redusa si dimensiunea mare a blocurilor BCA faciliteaza montarea intr-un timp scort. In acest mod costurile pentru manopera vor fi mult mai reduse decat in cazul constructiilor din caramida.

 • Eficienta energetica

Denistatea BCA-ului este cuprinsa intre 400 si 800 kg/mc si este una destul de scazuta dar impreuna cu un coeficient de conductivitate termala intre 0.1 si 0.21 W. BCA-ul este in mod sigur una dintre cele mai performante solutii in ceea ce priveste confortul termic.

 • Izolatie fonica

Materialul este poros si din aceasta cauza va bloca cu pana la 10 ori mai bine sunetele. In acest mod zgomotul de afara nu va mai fi o problema.

 • Modele variate

Blocurile de BCA sunt produse in foarte multe modele si dimensiuni. Acestea se pot adapta cu succes la orice tip de constructie. In plus, se taie foarte usor si se pot monta cu succes si in cele mai complexe forme.

Caracteristicile cele mai importante ale unei locuinte sigureCum se realizeaza casele din BCA

Pentru a avea parte de constructii de calitate trebuie sa te asiguri ca stii care sunt caracteristicile cele mai importante ale acesteia.

 • Structura de rezistenta

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie ca proiectul tau sa cuprinda toate elementele care sustin greutatea casei, si anume: stalpi, grinzi, fundatie, centura si multe altele. Ca sa poti avea parte de o lucrare de calitate trebuie sa te asiguri ca sunt respectate toate cantitatile de fier si de beton.

 • Izolatie

Sistemele de izolatie sunt importante si acestea ofera confortul locatarilor. Atunci cand casa este hidroizolata se vor impiedica infiltratiile de apa in caz contrar asta ar putea afecta zidaria.

Termoizolarea va spori confortul in casa iar asta va reduce in timp cheltuielile lunare cu energia.

 • Rezistenta la seism

Rezistenta seismic este influentata de calitatea structurii de rezistenta dar si despre modul in care este construita casa.  Cea mai importanta caracteristica a unei case rezistente la cutremure este distribuirea in mod uniform a socurilor. Casa trebuie sa fie echilibrata in asa fel incat miscarea sa fie uniforma.

 • Rezistenta in timp

Rezistenta in timp este oferita de calitatea materialelor, a executiei si intretinerea pe parcurs. BCA-ul iti va asigura de fiecare data constructii de calitate. Ca locuinta ta sa reziste foarte bine o perioada cat mai mare de timp trebuie sa nu uiti de inspectiile regulate sau de reparatii de indata ce depistezi o problema.

Motivele pentru care sa alegi o casa din BCA

Ai foarte multe motive pentru care ai putea alege o casa din BCA. Constructiile din BCA sunt rezistente si se prezinta bine in fata trecerii timpului. Daca vrei sa optezi pentru o casa din BCA atunci trebuie sa stii care sunt avantajele aduse.

 • Vei economisi timp si bani deoarece BCA-ul este mai accesibil si se monteaza mult mai usor
 • BCA-ul este un material usor si nu se va aplica presiune pe structura de rezistenta a casei
 • Timpul de montaj in cazul zidurilor de BCA este mult mai scurt
 • Vei beneficia de o casa performanta din punct de vedere al transferului de energie interior – exterior si vei economisi bani cu facturile de incalzire si de racire a casei.

Daca vrei sa ai o constructie perfecta din BCA atunci trebuie sa fie tencuita. Daca BCA-ul este netencuit atunci acesta isi va pierde repede capacitatea termoizolanta ca acumularii de apa  in straturile superficiale ale structurii sale.

Cum se realizeaza casele din BCAGaseste cea mai buna firma de constructii pe BCTR

Cu siguranta iti doresti sa colaborezi cu cea mai buna companie de constructii. Ca sa poti avea parte de cele mai bune rezultate trebuie sa colaborezi cu o companie care sa aiba o experienta vasta in domeniul constructiilor.

In cadrul acestei platforme vei gasi companiile de care ai nevoie pentru a avea parte de constructii de calitate si pe care sa te poti baza in orice moment. Toate companiile din cadrul acestei platforme se bucura de un real succes. Doar asa vei putea avea parte de o constructie de care sa te bucuri o perioada cat mai mare de timp si care sa nu necesite prea multe interventii.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Ce beneficii ai atunci cand colaborezi cu o firma de constructii

Iata tot ce trebuie sa stii despre spuma poliuretanica