fbpx

“Oamenii care isi construiesc propria lor casa tind sa devina foarte curajosi. Acesti oameni sunt curiosi fata de viata. Ei se gandesc la ce inseamna sa locuiesti intr-o casa mai curand decat sa isi cumpere una si sa si-o puna la punct.” Tom Kundig

Semineu pe lemne - etape si sfaturi importanteOrice tip de constructii civile pot avea parte de un semineu pe lemne care sa ofere o ambianta placuta. Un semineu pe lemne ofera o frumusete si o atractie estetica incredibila dar si un confort termic in lunile reci de iarna.

Un semineu pe lemne reprezinta o alegere populara si calitativa de care te vei bucura o perioada cat mai mare de timp. Un semineu care este bine realizat va oferi rezistenta la foc si va functiona sigur eficient pe intreaga sa durata de viata. Atunci cand ai constructii civile instalarea unui semineu este un fapt important care merita toata atentia ta.

Apeleaza la o echipa de specialisti care sa iti ofere cele mai bune rezulate si care sa te informeze cu privire la fiecare etapa a constructiei de care vrei sa ai parte.

Cum poti avea parte de un semineu perfect

Alegerea materialelor necesare

In constructii civile semineul este absolut necesar. Alegerea materialelor este un aspect important si trebuie sa colaborezi cu cea mai buna companie care sa iti ofere produsul pe care il doresti.

Focarul

Acesta poate fi montat pe cosul de fum existent si trebuie sa te asiguri ca va functiona in conditii normale in timp ce va respecta regulile de montaj si normele in ceea ce priveste diametru, inaltimea si constructia cosului.  Poti apela cu incredere la o companie specializata care sa iti ofere rezultatul mult dorit.

Tubulatura de evacuare

Alege de fiecare data un model realizat din materiale de calitate care iti va asigura o buna etanseitate.  Cel mai bine este sa eviti tuburile flexibile care se vor deteriora usor.

Suportul focarului

Acesta se regaseste de cele mai multe ori la focarele inchise de fonta. Nu este necesar sa torni o placa de beton, dar este necesar sa asezi focarul pe un suport care sa permita circulatia aerului si sa se faciliteze in timp racirea focarului pentru a se evita supraincalzirea.

Placi izolatoare

Placile izolatoare vor oferi o rezistenta termica incredibila. Este foarte important in constructia semineului ca materialul folosit pentru izolare sa fie special pentru aceasta aplicatie.

Ce caracteristici trebuie sa aiba un semineu pe lemne

Puterea

Puterea semineului este foarte importanta. In functie de tipul de constructii civile trebuie sa stii ce semineu sa alehi.   Suprafata de incalzit este importanta, cu cat puterea semineului este mai mare cu atat va reusi sa incalzeasca tot spatiul de care dispui.

Poti solicita sfatul unui specialisti care sa iti indice cel mai bun semineu pentru locuinta ta, astfel incat sa ai parte de confortul pe care il doresti.

Materialul din care este realizat semineulSemineu pe lemne - etape si sfaturi importante

Materialul din care este realizat semineul este foarte important. Semineul realizat din otel captusit cu samota este rezistent si este mult mai usor de intretinut. Semineul realizat din font ate va ajuta sa ai parte in timp util de atmosfera calda pe care o doresti. Semineul din caramida este foarte rezistent si foarte apreciat.

Tipuri de seminee pe lemne

Semineu pe lemne cu focar inchis

Acest tip de semineu este prezent in acele constructii civile elegante. Semineul cu focar de ardere inchis utilizeaza o usa din sticla termorezistenta. Aceste semineuri sunt robuste si au  un randament mare datorita arderii complete a lemnului. Sunt disponibile in mai multe variante de design. Ca sa poata fi amplasate este necesara posibilitatea de constructie a unui horn cu diametru corespunzator.

Ca sa il poti intretine asa cum este recomandat trebuie sa cureti periodic cenusarul si sa verifici curatarea prizei de aer proaspat pentru focar. Mai este necesar sa cureti si sa verifici constant grilele de aer rece si cald care sunt situate pe corpul semineului. Trebuie sa verifici hornul de doua ori pe an si este obligatoriu sa il cureti o data pe an.

Semineu pe lemne cu incalzire centrala

Aceest tip de semineu functioneaza ca centrala termica si are avantajul estetic al unui semineu. Aceste este folosit pentru incalzirea apei menajere si pentru incalzirea locuintei. Are nevoie de o sursa de curent si de un spatiu mai mare de montaj. Trebuie sa fie racordat la reteaua de incalzirea existenta si trebuie sa fie dotat cu un horn adecvat.

Semineu pe lemne cu focar deschis

Este cel mai spectaculos tip de semineu care ar trebuie sa existente in constructii civile. Caldura oferita de acest tip de semineu este sesizabila doar in zona din apropierea acestuia. Arderea nu este una completa iar asta inseamna ca va avea parte de un randament mai scazut. Aceste tipuri de seminee prezinta neplaceri cauzate de mirosul si de funinginea care este rezultata in urma procesului de ardere.

Intretinerea semineurilor cu focar deschis este destul de ampla. Aceasta presupune curatarea cosului de fum datorita depunerii masive a produsilor de ardere.

Avantajele unui semineu pe lemne

Semineul este un produs prezent in tot mai multe constructii civile. Oamenii aleg semineul pentru eleganta pe care o ofera dar si pentru confortul oferit.

Avantajele oferite de un semineu pe lemne

  • Asigura autonomie si caldura chiar si atunci cand exista o pana de curent
  • In functie de modelul ales, semineul pe lemne poate fi utilizat pe post de plita
  • Semineul pe lemne poate incalzi foarte rapid o incapere cu volum mare
  • Ofera un aer mai romantic si mai gratios

Semineu pe lemne - etape si sfaturi importanteBCTR te ajuta sa ai parte de semineul mult dorit

Daca vrei sa ai parte de constructii civile perfecte atunci trebuie sa apelezi la BCTR. Aici vei gasi companiile de care ai nevoie pentru a avea parte de o locuinta perfecta din toate punctele de vedere. Semineul este un produs care va completa perfect orice spatiu. Acesta iti va oferi caldura si mai multa eleganta.

Poti folosi semineul in orice tipuri de constructii civile si vei avea parte de o ambianta perfecta.

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cum sa iti amenajezi locuinta in stl bohemian chic

 

Cum iti poti amenaja in stil futurist locuinta