fbpx

“Ce trebuie sa realizeze proiectarea noastra? Trebuie sa avem o privire critica rapida, sa o facem inteleasa. Trebuie sa ne uitam dincolo de obiectivul ingust si sa ne intrebam: Care ar putea fi consecintele ecologice?” Sir Ove Arup

Actele si autorizatiile necesare pentru constructia unei caseIti doreste sa iti construiesti o casa? Ei bine, atunci trebuie sa stii care sunt actele si autorizatiile de care ai nevoie. Primul pas pentru constructii civile este reprezentat de obtinerea documentelor necesare.  Chiar si legea obliga la obtinerea actelor si autorizatiilor ”Unitate funcţională, construcţie de sine stătătoare sau componentă a unei construcţii, formată din una sau mai multe camere de locuit situate la acelaşi nivel al clădirii sau la niveluri diferite, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, având acces direct sau servitute de trecere şi intrare separată, şi care a fost construită sau transformată în scopul de a fi folosită, de regulă, de o singură gospodărie, pentru satisfacerea cerinţelor de locuit.” Legea Locuintei, art 2.

In cele de mai jos vei descoperi care sunt actele necesare pentru realizarea unor constuctii civile. Colaboreaza cu o companie specializata in domeniul constructiilor si vei avea parte de cele mai bune rezultate.

Iata care actele si autorizatiile necesare pentru constructia casei

Certificatul de urbanism

Acest document contine caracteristicile constructiilor civile care pot fi realizate pe un anumit teren. Acesta este eliberat de catre Biroul de Urbanism al primariei in care se afla.

Cum se obtine Certificatul de Urbanism si care sunt actele necesare

Actele de care ai nevoie sunt: o cerere tip, actul de proprietate, planurile topografice si cadastrale vizate in prealabil la Oficiul de Cadastru dar si dovada taxei de eliberare a certificatului de urbanism.

Cat costa Certificatul de Urbanism

Costul certificatului de urbanism difera in functie de mediul in care va fi realizata casa. Aceasta taxa mai este stabilita si in functie de suprafata de construire.

In zona rurala taxa de eliberare a certificatului de urbanism va fi de 50% din taxa stabilita pentru mediul urban.

Studiul Geotehnic pentru constructii civile

Acest act este recomandat pentru siguranta constructiilor civile. Construirea pe terenuri neavizate din punct de vedere geotehnic va putea duce la  pagume umane dar si materiale.

Ce este Studiu Geotehnic

Studiul Geothenic este o analiza complexa a conditiilor de teren dar si a capacitatii portante ale acestuia. Luandu-se si considerare mai multi factori se va face o analiza a fiecarui strat care alcatuieste terenul de fundare iar la final se va alege tipul de fundatie cel mai potrivit.

Cine realieaza Studiul GeotehnicActele si autorizatiile necesare pentru constructia unei case

Studiul geotehnic pentru constructii civile se va realiza in laboratoare specializate si atestate MLPTL. La inceput se va face o vizita la fata locului  si se vor consulta planurile si o serie de documentatii pentru a obtine informaitiile necesare asa cum ar fi: destinatia cladirii, clasa de importanta, regimul de inaltime al constructiei dar si multe altele. Executia propriu zisa va include: cartarea zonei, foraje, sondaje de penetrare, masuratori topometrice dar si alte teste care se vor efectua la fata locului.

Cat costa Studiu Geotehnic

Pretul unui studiu Geotehnic poate varia. La stabilirea lui se vor lua in calcul mai multi parametri printre care putem enumera: lungimea si latimea constructiei, regimul de inaltime, destinatia constructiei, suprafata terenului, inclinatia terenului, locatia geografica dar si aproprierea de o apa.

Ce este un Proiect Tehnic al Constructiei?

Proiectul Tehnic al Constructiei este un document necesar pentru obtinerea Autorizatiei de Construire in orice tipuri de constuctii civile. Acesta poate fi elaborate in paralel cu obtinerea Certificatului de Urbanism.

Acesta este compus din doua parti, si anume: partea scrisa si partea desenata.

Ce contine un Proiect Tehnic

In Proiectul Tehnic se vor regasi toate informatiile care sunt necesare pentru executarea constructiei.  In partea desenata se vor regasi planuri de arhitectura, planuri de rezistenta, schemele instalatiilor dar si o serie de detalii indispensabile realizarii lucrarilor de constructie. In partea scris vor fi disponibile memorii tehnice, calculul de dimensionare a elementelor structural, documentatia economica, documentatia tehnologica, documentatia pentru programarea lucrarilor dar si multe altele.

Unde se solicita si cat timp dureaza elaborarea unui Proiect Tehnic al Constructiei?

Proiectul Tehnic se realizeaza la un birou de proiectare si la realizarea lui va participa o echipa formata din: architect, inginer structurist si ingineri instalator.  Este un act necesar pentru orice tip de constructii civile.

Cat costa un Proiect Tehnic?

Costul Proiectului Tehnic este direct proportiona cu suprafata constructiei civil.

Avizele si acordurile de amplasament

Avizul de Mediu si acordurile furnizorilor de utilitati din zona precum: electricitate, gaze, alimentare cu apa, canalizare si salubritate.

Aceste avize sunt eliberate de institutii specializate si este interzisa eliberarea autorizatiei de construire.

Unde se solicita avizele?

Aceste avize se solicita la institutii specializate precum: detinatorii de retele si utilitati, Inspectoratul de Stat pentru Constructii, Sanatatea Publica, Mediu, Protectia Civila, Combaterea si Prevenirea Incendiilor, Reteaua de Telefonie si Apele Romane.

Ce acte sunt necesare pentru obtinerea avizelor si acordurilor de amplasament?

Documentatia necesara pentru eliberarea avizelor si acordurilor trebuie sa cuprinda urmatoarele: Cerere, Fisa Tehnica de Mediu, Certificat de urbanis, acte care dovedesc dreptul de folosinta a terenului, Planul de Incadrare in zona, Planul de Situatie si Dovada achitarii taxei pentru eliberarea avizului de Amplasament.

Autorizatia de Construire pentru constructii civile

Autorizatia de construire este nenecesara pentru orice tip de constructii civile. Acesta este cel mai important act pe care trebuie sa il obtii. Prin intermediul acestei autorizatii proiectul si dreptul de incepere a lucrarii este avizat.

Actele si autorizatiile necesare pentru constructia unei caseBCTR te pune in legatura cu cele mai bune companii pentru a avea parte de constructii civile

Daca vrei sa ai parte de o constructie sigura si calitativa ai nevoie de o echipa de profesionisti care sa lucreze pentru tine. La BCTR vei gasi echipa de care ai nevoie pentru ca orice constructii civile sa poata sa prinda viata.

Tot ce ai de facut este sa te inscrii pe BCTR si vei avea parte de o colaborare pe cinste. Apeleaza cu incredere la o companie din domeniul constructiilor si vei avea parte de cele mai bune rezultate. Ai nevoie sa stii ca toate etapele constructiei pe care vrei sa o realiezi sunt conform legii.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Cum poti gasi cele mai bune oferte lucrari constructii

Produse utile pentru hidroizolarea fundatiei la exterior