fbpx

“Arhitectura proasta este, in cele din urma, atat esecul psihologiei cat si al designului. Este un exemplu exprimat prin materiale cu aceleasi tendinte care il alte domenii ne fac sa ne casatorim cu oamenii nepotriviti, sa ne alegem slujbe nepotrivite si sa ne programam vacante dezastruoase: tendinta de a nu intelege cine suntem si ce ne satisface.” Alain de Botton, Arhitectura fericirii

Produse utile pentru hidroizolarea fundatiei la exteriorAtunci cand ne gandim la constructii civile ne gandim la acele locuinte care sunt realizate in mod calitativ. Atunci cand incepe sezonul ploios una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta beneficiarii este aparitia infiltratiilor.

Infiltratiile de apa la nivelul subsolului si a demisolului sunt de cele mai multe ori cauzate de lipsa unei hidroizolatii sau de functionarea defectuoasa a acesteia.

Ce este hidroizolatia?

Hirdorizolatia este un sistem de protectie care este menit sa asigure un element structural impotriva influentei apei. Apa poate avea efecte nocive asupra structurii unor constructii civile. Aceasta va conduce la aparitia infiltratiilor, a mucegaiului si a igrasiei. In timpul iernii apa existent in structura de beton poate ingheta si va putea produce daune la nivelul structurii dar si al armaturilor.

Betonul este in sinea lui o structura poroasa si din acest motiv apa se poate infiltra cu usurinta in acesta cu cea mai mare usurinta. Toate  acele constructii civile care sunt realizate din beton se vor confrunta cu problema infiltratiilor. Fara un sistem care sa blocheze infiltrarea apei de la nivelul solului iar pericolul sa fie unul cat mai real.

Alegerea unei hidroizolatii eficiente este cheia si va asigura protectia optima a cladirii.

Cum stii ca ai nevoie de o hidroizolatie exterioara?

Stii ca ai nevoie de o hidroizolatie stabila inca din faza de proiect. Daca acesta nu a fost montata pe constructii civile atunci este un semnal de alarma si  trebuie sa iei in considerare realizarea acesteia. Daca observi urme de mucegai sau umezeala multa este clar ca ai nevoie de o hidroizolatie.

Cum poti alege hidroizolatia potrivita pentru locuinta ta

Hidroizolatia unor constructii civile trebuie sa indeplineasca cateva aspecte. Cu cat le vei identifica mai din timp cu atat va fi mai bine pentru tine. Iata care sunt acele aspecte:

Care este tipul de sol pe care este construita casa si cat de aproape se afla acesta de panza de apa freatica

Exista trotuare perimetrale sau este amenajat un sistem corect de colectare si de evvacuare a apelor pluviale?

Exista o hidroizolatie realizata indiferent de tipul acesteia?

Hidroizolatiile se diferentiaza in functie de tipul acestora dar si de materialul din care sunt realizate. In cele de mai jos vei descoperi cateva dintre cele mai cunoscute tipuri de hidroizolatii pe care le poti aplica pentru izolarea funadatiei cladirii.

Inainte de a alege un anumit tip de hidroizolatie trebuie sa pregatesti stratul suportProduse utile pentru hidroizolarea fundatiei la exterior

Primul pas in aplicarea unei hidroizolatii este asigurarea unui strat suport neted. Curata denivelarile care rezulta din cofrare cu o dalta mecanica saucu un disc diamantat. Umple golurile din fundatie cu un produs cimentos, cu un mortar pentru reparatii clasa R4 sau cu o tencuiala pe baza de ciment aditivata.

Stratul suport trebuie sa fie neted astfel incat sa asigure o aplicare continua dar si corecta a produselor de hidroizolatie. In acest mod vei folosi o cantitate mica si vei asigura aderenta hidroizolatiilor dar si rezistenta lor in timo.

Membranele bituminoase

Acestea sunt materiale care au la baza un mix de bitum modificat cu polimeri plastomerici sau elastomerici si un suport sau o armatura din fibra de sticla sau poliester. Membranele pentru hidroizolatia fundatiei trebuie sa aiba flexibilitate la rece de cel putin -10 grade Celsius.  O membrane bituminoasa de calitate are 4 mm grosime si se aplica in doua straturi. Stratul final obtinut va permite preluarea unor fisuri de cativa mm in cazul in care se isca un seism. Asta va face ca acest sistem de hidroizolatie sa asigure o buna protectie a fundatiei.

Ca sa poti aplica membrane bituminoasa la constructii civile trebuie mai inati de toate pe peretele exterior al fundatiei o armosa bituminoasa. Aceasta are rolul de a asigura o buna aderenta a membranei care este aplicate ulterior.

Peste aceasta hidroizolatie poti aplica un strat de polistiren extrudat al carui rol este acela de a proteja mecanic hidroizolatia. Peste polistiren poti monta si o membrane cu crampoane care tot ce va face este sa dreneze apa si sa ajute la protejarea fundatiei de radacini.

Hidroizolatiile lichide bituminoase

Aceste tipuri de hidroizolatii vin gata preparate si ambulate in galeti. Se aplica cu bidineaua , trafaletul sau cu fierul de glet. Hidroizolatiile lichide se aplica mai usor si mai rapid decat membranele bituminoase.

Acestea sunt de culoare neagra si se pot observa cu ochiul liber daca produsul a fost aplica uniform si pe toata suprafata.  Hidroizolatia lichida nu se intareste iar asta inseamna ca spre deosebire de produsele lichde cimentoase care se intaresc, hidroizolatiile lichide bituminoase se pot utiliza cu cea mai mare incredere ulterior. In acest mod, le vei putea folosi in orice moment.

Hidroizolatiile flexibile cimentoase

Hidorizolatiile flexibile sunt cimentoase si sunt produse bicomponente. Acest lucru o face sa fie o hidroizolatie la interiorul si exteriorul funadatiei.

Hidorizolatie flexibila poate prelua  fisuri mai mari decat produsele lichide bituminoase.  Un avantaj al acestei hidroizolatii este ca poate fi aplicata pe straturi suport usor umede. Aceasta are o rezistenta mai buna la imbatranire in comparative cu hidroizolatia lichida bituminoasa.

Produse utile pentru hidroizolarea fundatiei la exteriorBCTR te ajuta sa ai parte de constructii civile calitative si rezistente

Daca vrei sa ai parte de cele mai bune constructii civile atunci trebuie sa apelezi la BCTR. Acestia te vor ajuta sa construiesti cladirile de care ai nevoie si care sa iti ofere siguranta.

Prin BCTR vei reusi sa intri in legatura cu cele mai bune companii de constructii civile care sa iti ofere locuintele de care ai nevoie. Hidroizolatia este necesara indiferent de tipul locuintei sau indiferent de zona in care aceasta exista. Cu cat hidroizolatia este mai buna cu atat constructia ta va fi mai solida.

 

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Criterii de selectie a BCA-ului pentru constructii

 

Caracteristicile si avantajele oferite de polistirenul expandat grafitat

 

Inscrie-te la noutatile si promotiile BCTR

Inscrie-te la noutatile si promotiile BCTR

De ce sa pierzi promotiile?! Reducerile trec rapid, asigura-te ca le prinzi. La fel si informatiile, fii primul care aude.

Multumim! Te-ai abonat cu succes.