fbpx

“In mod ciudat, arhitectura este cu adevarat un lucru neterminat, intrucat chiar daca o cladire este finalizata, ea ia o noua viata. Ea devine parte a unei noi dinamici: in ce fel oamenii o vor ocupa, o vor folosi, vor gandi despre ea.”  Daniel Libeskind

Amenajari interioare pentru anul 2022Tendintele de design interior in anul 2022 sunt demne de revista. Ai nevoie de amenajari interioare care sa iti reflecte personalitatea dar care sa fie si in tendintele designului interior pentru acest an.

Designul interior are un rol foarte important si un impact  semnificativ asupra vietii de zi cu zi. Starea de spirit pe care o ai este afectata de atmosfera in care traiesti.

Tendintele anului 2022 sunt realizate pe crearea unor spatii mai confortabile si mai practice.daca ai in plan sa iti decorezi locuinta si sa obtii decorul la care ai visat ani de zile este cazul sa o faci. Este momentul oportun sa pui in practica sfaturile pe care le primesti de la specialisti si sa tii cont de tendintele acestui an.

Care sunt tendintele anului 2022 in amenajari interioare

Piesele de mobilier convertibile

Piesele de mobilier trebuie sa fie cat mai practice. Versatilitatea este o tendinta a anului 2022 iar spatiile din locuinta ta au nevoie de amenajari interioare cat mai complexe.

Biroul rabatat si mesele multifunctionale nu trebuie sa iti lipseasca din locuinta. Functionalitatea este absolute necesara pentru locuintele din 2022.

Piesele de mobilier convertibile sunt la mare cautare mai ales ca acopera foarte multe necesitati si ca reprezinta o modalitate excelenta prin care sa se poata economisi spatiu.

Materialele naturale

Utilizarea materialelor naturale in amenajari interioare a castigat o popularitate foarte mare in decursul ultimilor ani. Materialele naturale sunt mai vizibile ca niciodata in anul 2022; Acestea vor induce un sentiment de confort si ajuta foarte mult la compensarea cantitatii de tehnologie.

Incorporarea in designul interior a lemnului, pietrei, bumbacului sau lanii va fi in mod sigur o modalitate prin care sa poti avea parte de o casa mai aproape de natura. In acest mod vei avea parte de un sentiment mai placut si mai linistitor.

Utilizare tonurilor calde

Daca vrei sa optezi pentru amenajari interioare deschise, in nuante calde atunci trebuie sa stii ca nu ai cum sa dai gres.  Poti pune accentul pe tonuri calde care accentueaza sentimentul de confort. Becurile trebuie sa aiba si ele o lumina calda in nuante de maro si de galben.

Un interior in tonuri calde ofera senzatia de acasa, confort si liniste. In acelasi timp acesta va crea si un sentiment de securitate si de soliditate. In bucatarie poti opta oricand pentru un mobilier cu un blat sau cu un cadru maro si poti folosi cat mai multe ustensile de lemn.

Nuantele de verde

Verdele este o culoare calda si linistitoare. Acesta va contrinui temeinic la scaderea nivelului de stres si revitalizraza si este asociat cu natura. Tonurile de verde sunt necesare intr-o lume in care esti inconjurat de natura.

Verdele “ Guacamole”  si cel “ Olive Spring” pot fi combinat de minune cu tonuri neutre sau pastelate astfel incat sa obtii cele mai fresh decoruri.

Efectul va fi cu siguranta unul perfect indiferent pentru ce tip de verde optezi. Vei avea parte de o atmosfera calda si primitoare.

Foloseste accente de negruAmenajari interioare pentru anul 2022

Accentele de negru vor reprezenta un mare interesa chiar daca oamenii tind sa opteze mai mult pentru materiale naturale in acest an. Acest lucru se datoreaza in mare parte contrastului puternic care se formeaza in combinatia cu tonurile naturale de lemn sau alte materiale organice.

Accentele de negru vor fi prezente la cadrele corpurilor de iluminat dar si la ornamente, decoratiuni, aparate de bucatarie, usi, pereti dar si nu numai.

Pune accent pe confort si durabilitate

In casa vei petrece o perioada cat mai mare de timp iar confortul si durabilitatea au devenit elemente cheie in designul interior. Este nevoit sa pui tot mai mult accent pe asta daca vrei sa ai parte de amenajari interioare in ton cu acest an. In acest mod vei avea parte de un spatiu potrivit pentru sarcinile de zi cu zi dar si pentru relaxare.

Textilele naturale precum bumbacul, inul, lana dar si altele cu siguranta vor contribui la cresterea nivelului de confort. Durabilitata care este oferita de materialele naturale precum lemnul sau piatra ofera o calitate superioara fata de imitatii.

Investeste  in poddele deschise la culoare

Podele in nuante deschise vor fi in continuare la moda si in anul 2022. Culorile deschise nu fac decat sa ofere un spatiu mai mare iar asta reprezinta un aspect important mai ales ca esti nevoit sa stai cat mai mult timp in casa din cauza situatiei pandemice. Podele luminoase reflecta lumina naturala care intra prin ferestre si fac ca spatiul sa fie mult mai aerisit si mai luminos. Podeaua din lemn de esenta tare este cu siguranta o optiune durabila.

Inspiratia marocana isi va spune cuvantul

Stilul marocan este unul de inspiratie pentru designul interior al anului 2022. Totul este despre confort, despre tonuri calde si despre texture si materiale naturale.

Iata care sunt caracteristicile stilului marocan:

  • Piese de mobilier cu domeniuni reduse
  • Tesaturi din materiale naturale
  • Culori luminoase si calde
  • Decor realizat din lemn natural
  • Elemente din sticla, din lemn sau din fier
  • Arome exotice precum nucsoara sau scortisoara

Minimalismul extrem conteaza

Minimalismul este un design interior important pe care poti sa il integrezi cu usurinta in orice tip de locuinte detii. Ca sa poti avea parte de acest stil de design interior incaperile locuintei tale trebuie sa fie aeriste iar piesele de mobilier pentru care optezi trebuie sa fie cat mai putine. Mai exact, sa optezi doar pentru strictul necesar.

Amenajari interioare pentru anul 2022Pe BCTR vei gasi echipa de amenajari interioare de care ai nevoie

Poti avea parte de amenajari  interioare creative daca vei opta pentru o echipa de designeri de interior.  Locuinta ta are nevoie de toata atentia din lume. Doar asa vei avea parte de o amenajare interioara completa care sa te multumeasca pe deplin.

O echipa de designeri de interior te va ajuta sa respecti in totalitate tendintele anului 2022.

 

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cum iti poti amenaja locuinta in stil rococo

Cum poti avea un design interior provence