fbpx

“Ornamentatia a fost, este si va fi policroma. Natura nu ni se arata intr-un obiect monocrom, total uniform in privinta culorii – nici in vegetatie, nici in geologie, nici in topografie, nici in regatul animalelor. Intotdeuna contrastul coloristic este mai mult sau mai putin vivace, si pentru acest motiv trebuie sa coloram total sau in parte fiecare element arhitectural.”  Antoni Gaudí

Cele mai rezistente tipuri de acoperisAcoperisul este un element important pentru toate acele constructii civile care sunt realizate pentru a rezista in timp si pentru a oferi calitate.

Pe langa calitate si rezistenta, acoperisul mai poate oferi si un spatiu aditional  pentru amenajarea unei mansard iar daca este construit cu produse de cea mai buna calitate va impiedica pierderile de caldura si vei avea parte parte de o locuinta mai eficienta din punct de vedere al costurilor de intretinere.

Tipuri de acoperis

Nu exista o anumita reteta pentru pentru a avea parte de un acoperis. Daca vrei sa ai parte de constructii civile de calitate atunci trebuie sa ai grija la forma acoperisului pentru care optezi. Acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa iti ofere cele mai bune rezultate.

Acoperis ultramodern

Este acoperisul de tip terasa este plat si nu are pante. Este de cele mai multe ori utilizat pentru cladirile industriale, constructii civile, blocuri de locuinte si este la fel de util si in cazul locuintelor mici.  Faptul ca acest acoperis este de fapt un spatiu plat iti va oferi posibilitatea de a amenaja cu cea mai mare usurinta o terasa in aer liber sau chiar a unei gradini deasupra locuintei tale.

Ca sa poti avea parte de constructii civile de cea mai buna calitate este necesar sa izolezi acest tip de acoperis cu materiale speciale care sa impiedice infiltratiile in pereti.

Acoperis neregulat

Acest tip de acoperi este perfect pentru acele constructii civile care au nevoie de un aspect cu totul aparte. Constructia acestui tip de acoperis se realizeaza in mai multe ape, secundare si principale  dar si foarte multe elemente de sustinere.

Cel mai mare avantaj al acestui tip de acoperis este ca aduce mai multa lumina si poate sa ofere un design modern si unic.

Acoperis in stil mediteranean

Acest tip de acoperis nu are o panta vizibila, este drept si are doar o cadere lina care va impiedica depunerea zapezii sau stationarea apei in urma ploilor. Este un acoperi cu valente moderne si care are un aspect exterior versatil. Este ideal pentru casele construite cu un singur nivel.

Acest tip de acoperis implica costuri reduse pentru cei care aleg sa isi acopere acele constructii civile cu table sau cu diverse placi metalice.

Acoperis  cu pante inegale

Este un acoperis ales de cele mai multe ori pentru aspectul sau estetic.  Are o forma asimetrica cu pante diferite care ofera un aspect unic locuintei. Acesta are pe o latura o inclinatie mai mare a acoperisului iar asta inseamna ca in timp se va putea un alt etaj in acel loc.

Acest tip de acoperis ofera un design modern si va oferi o imagine cu totul unica oricarei locuinte. Ca acele constructii civile sa nu aiba de suferit in timp este necesar ca in timpul constructiei sa se utilizeze materiale de cea mai buna calitate dar si o echipa de constructii care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Acoperis tip futureCele mai rezistente tipuri de acoperis

Acest tip de acoleris este in forma de “ V”cu doua pante care se unesc intr-un unghi interior.  Acest tip de acoperi este perfect pentru constructii civile moderne.  Acoperisul in forma de future nu este recomandat in zonele in care sunt ploi abundente deoarece pot aparea infiltratii din cauza excesului de apa. Mai mult de atat poti monta pe el panouri solare astfel incat sa iti poti crea o locuinta ecologica. Cu cat acoperisul este mai complex cu atat acesta va fi mai calitativ iar costurile pentru realizarea sa vor fi mai mari.  Costurile mai mari mai pot aparea in cazul in care iti doresti sa realizezi sisteme de drenare a apei care se acumuleaza in sectiunea centrala a acoperisului.

Acoperis tip piramida

Acest tip de acoperis are forma unei piramide, mai exact are patru versanti care se unesc in partea de sus. De cele mai multe ori acoperisul de tip piramida este perfect pentru acele constructii civile cu dimensiuni mai mare, pentru garaje sau pentru magazine.

Acesta structura ofera o constructie solida in timp si ofera mia multa rezistenta in fata vanturilor puternice. Este un acoperis complex care poate implica costuri ridicate de constructie si care poate in timp sa implice mai multe costuri mai mari.

Acoperis cu forma convexa

Acest tip de acoperis este format din patru versanti care sunt dispusi cate doi pe fiecare latura a constructiei si care sunt uniti in partea de jos prin alte doua laturi frante. Acest tip de acoperis ofera mai mult spatiu pentru amenajarea unei mansard. Nu poate fi utilizat pentru acele constructii civile care au terasa sau care au verande cu suprafete mari. Nu ofera suficient de multa rezistenta in zonele cu vanturi puternice sau in cele cu ninsori abundende.

Factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand realizezi un acoperis

Atunci cand ai parte de constructii civile de calitate si acoperisul trebuie sa fie realizat la fel de calitativ. Ai nevoie de o echipa de muncitori care sa te ajute sa iei cele mai bune alegeri in timp util.

  • Durata de viata

Durata de viata este foarte importanta. Aceasta iti este oferita de materialele pe care le utilizezi. Acoperisurile realizate din tigla ceramica sau cele din beton au o durata de viata mai mare fata de cele realizate din sindrila bituminoasa.

  • Izolarea termica

Cele mai buna materiale pentru realizarea unui acoperis sunt tigla ceramica, tigla din beton si placile ondulate din fibrociment.

Cele mai rezistente tipuri de acoperis BCTR te ajuta sa ai parte de constructii civile calitative

Atunci cand vrei sa ai part de constructii civile calitative acoperisul este cea mai importanta parte. Poti avea parte de constructii de succes daca vei investi in locuinta ta si daca vei colabora cu o companie de succes care sa iti identifice in timp util toate dorintele.

 

 

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cum organizezi o firma de constructii

Ce implica o firma de amenajari interioare