fbpx

“Dacă vă aduceți aminte de forma lingurii la masa de prânz, trebuie să fie forma greșită. Lingura și litera sunt instrumente; unul pentru a lua mâncare din castron, cealaltă pentru a lua informații de pe pagină … Când este un design bun, cititorul trebuie să se simtă confortabil deoarece scrisoarea este atât banală, cât și frumoasă. “Adrian Frutiger

Cum organizezi o firma de constructiiDaca vrei sa iti intemeiezi o firma de constructii trebuie sa ai cat mai multe detalii. Nu este niciodata usor sa iti realizezi o companie dar cu pasi mici vei reusi sa ai parte de succesul pe care il doresti. Ca sa poti avea parte de toate astea trebuie sa oferi  constructii de calitate si sa ai o echipa pe care sa te poti baza in orice moment.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa ai parte de o firma de constructii

Inregistrarea firmei

Atunci cand te-ai decis sa iti deschis o firma de constructii trebuie sa iti inregistrezi compania. Cel mai des folosite pentru firmele de constructii sunt SRL sau SA. Acestea iti vor permite sa angajezi  oameni in cadrul firmei dar si sa poti opta pentru PFA sau IF/II.

Ca sa iti poti inregistra compania ai nevoie sa alegi un nume inspriat pentru ea. Numele trebuie sa fie unic si sa te reprezinte. Gandeste-te la un nume care sa inspire constructii de calitate daca asta iti doresti sa oferi clientilor tai.

Alegerea domeniului de activitate

Trebuie sa alegi scopul clar al companiei tale. Tipul de servicii dar si operatiunile pe care le oferi trebuie sa fie alese cat mai clar. Poti alege cateva activitati foarte bine definite care sa fie clasificate conform unor coduri CAEN. Acestea  sunt constructiile de cladiri, lucrarile de geniu civil dar si lucrarile speciale de constructii.

Fiecare cod CAEN are la randul lui o serie de alte coduri care fac parte din aceeasi categorie. Atunci cand te gandesti sa oferi constructii de calitate de birouri trebuie sa incluszi si dezvoltarea si promovarea imobiliara pentru lucrarile rezidentiale si cele nerezidentiale.

Lucrarile de geniu civil vor include constructii de proiecte utilitate, de diverse proiecte ingineresti sau de constructia de drumuri sau de cai ferate.

Achizitioneaza materiale de cea mai buna calitate

Daca vrei sa iti deschizi o firma de constructii este recomandat sa investesti in materiale de cea mai buna calitate. In acest mod vei reusi sa oferi constructii de calitate tuturor clientilor tai. Utilajele pe care le pui la dispozitie acestora trebuie sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Iniante de a achizitiona toate utilajele de care crezi ca vei avea nevoie cel mai bine este sa faci o mica lista cu ceea ce iti este util. Incepe prin a cumpara doar ce ai nevoie dupa care vei putea cumpara mai mult pe masura ce afacerea ta se va extinde.

Angajarea personalului

Atunci cand iti deschizi o firma de constructii personalul joaca un rol foarte important. Nu poti sa oferi constructii de calitate daca nu ai un personal calificat. Reputatia companiei tale depinde de toate astea. Cu cat oamenii pe care ii angajezi sunt mai competitive si cu cat vor da dovada de mai multa productivitate cu atat compania ta va avea mai mult de castigat.

Iata care sunt oamenii de care compania ta are nevoie

 • Manager de achizitii
 • Proiectant
 • Inspector HR
 • Architect
 • Lider de echipa
 • Avocat
 • Contabil

Daca vrei sa iti faci o mica companie este recomandat sa incepi cu angajarea celor mentionati mai sus plus echipa de muncitori pe care ii vei avea pe teren.  Cu ajutorul lor vei reusi sa oferi tuturor clientilor tai constructii de calitate pe care acestia sa se poata baza si care sa le ofere rezultatele mult dorite.

Promovarea afacerii tale conteaza

Este foarte important ca firma ta de constructii sa fie promovata. Cu cat vei investi mai mult in promovare cu atat vei avea sanse mai mari de a te dezvolta. O promovare facuta asa cum este recomandat iti va oferi cele mai bune rezultate dar si proiecte de succes.

Pe BCTR iti vei putea promova firma si vei putea lua mai multe proiecte. Poti discuta direct cu clientul si asta este foarte important.  Daca vrei sa oferi clientilor tai constructii de calitate atunci trebuie sa stii cum sa discuti cu acestia astfel incat sa ii convingi de reusita companiei tale.

Care sunt actele necesare pentru infiintarea firmeiCum organizezi o firma de constructii

Firma ta trebuie sa fie inregistarata astfel incat sa functioneze conform legii. Trebuie sa depui un dosar la Registrul Comertului.  Pentru a face asta ai nevoie de mai multe acte dupa cum urmeaza:

 • Copie dupa actul tau de identitate si al tuturor actionarilor firmei
 • Cererea de inregistrare catre Registrul Comertului
 • Anexa de inregistrare fiscala
 • Dovada ca firma are un sediu social si acordul care este semnat de asociatia de proprietato al caldirii unde se afla aceasta
 • Dovada de verificare si de inregistrare a numelui
 • Actul constitutiv
 • Cazierul tau fiscal dar si al tuturor asociatilor tai
 • Cazierul fiscal al administratorului
 • Imputernicire avocatiala
 • Dovada depunerii de capital social
 • Dovada de plata a tuturor taxelor legale

Realizeaza planul de afaceri al companiei tale

Orice firma de constructii are nevoie de un plan de afaceri cat mai bine pus la punct. Ca planul tau sa aiba succes trebuie sa fie cat mai atent elaborate.

Un plan de afaceri trebuie sa contina urmatoarele sectiuni

 • Temei juridice
 • Probleme de productie
 • Baza materiala si tehnica
 • Promovarea comapiei si lucrul cu clientii
 • Calculi financiare
 • Probleme si solutii problematice

Realizeaza constant studii de piata

Ca orice alta companie aflata la inceput trebuie sa ai grija de modul in care aceasta se dezvolta. Studiile de piata te vor ajuta sa ai parte de succesul pe care il doresti. Daca oferi constructii de calitate clientilor tai atunci poti face studii mai atent elaborate astfel incat sa cuprinzi toate segmentele.

Cum organizezi o firma de constructiiBCTR te ajuta sa iti promovezi afacerea

Pe BCTR iti vei putea promova afacerea si vei avea parte de succesul pe care il doresti. Te poti inscrie in sectiunea “ Inscriere echipe” si firma ta va avea parte  de mai multi clienti. Le poti oferi acestora constructii de calitate si vei cunoaste succesul mai repede decat te astepti.

 

Siguranta pentru client – Promovare pentru firma – BCTR

Alte articole recomandate:

Tipuri de tencuiala si etapele aplicarii acesteia

 

Informatii utile despre casele sustenabile