fbpx

“Timpuriu in viata, a trebuit sa aleg intre o aroganta onesta si o umilinta ipocrita. Am ales-o pe prima si nu vad nici un motiv sa o schimb.”  Frank Lloyd Wright

Cum sa construiesti un garaj din OSBOSB-ul este un material de constructii care este cunoscut pentru o gama cat mai larga de utilizare.  Acesta poate fi utilizat atat la interior cat si la exterior pentru realizarea unor structuri usoare asa cum ar fi garajele. Garajele realizate din OBS sunt constructii de calitate pe care te vei putea baza o perioada cat mai mare de timp.

Care sunt avantajele construirii unui garaj din OBS

OSB -ul este un material durabil si economic care poate fi utilizat cu incredere pentru a avea parte de constructii de calitate. OSB inseamna Oriented Stand Board, mai exact aschii sau fibre de lemn orientate in diferite moduri dupa care in rasina. Placile de OSB ofera foarte multe avantaje care sunt cu adevarat importante in domeniul constructii. Toate aceste avantaje tin de viteza realizarii constructiei dar si simplitatea prin care se imbina materialul.

Rezistenta

Placile de OSB au o rezistenta mare datorita modului de fabricare.  In functie de tipul placilor se vor distinge patru clase mari de OSB.Clasa 4 este cea care ofera placi OSB portante si poate un rol structural.

Intretinere usoara

Construirea unui garaj din OSB implica o intretinere usoara a acestuia si nu are nevoie de etape prelungire de mentenanta.  Din momentul in care garajul este realizat trebuie sa te mai ocupi doar de verificarea rezistentei si a aspectului.

Izolare fonica si termica

Un garaj din OSB poarte fi izolat cu cea mai mare usurinta deoarece lemnul in sine are caracteristici speciale in acest sens.  Poti izola panourile si poti obtine realizarea unei structuri sandvis cu miez din spuma poliuretanica sau cu vata minerala astfel incat sa ai parte de constructii de calitate.

Rezistenta sporita la umiditate

Placile din OSB 3 sau OSB 4 sunt mult mai rezistente fata de lemnul traditional. Acestea pot rezista si la exterior daca sunt montate si sunt realizare astfel incat sa reziste cu brio in fata umezelii.

Tipul potrivit de OSB pentru garaj

Exista mai multe tipuri de OSB care pot fi utilizate in structura unui garaj. Poti avea constructii de calitate daca vei lucra cu o echipa de profesionisti.

OSB-ul se imparte in partru clase de rezistenta, dupa cum urmeaza:

Clasa 1 – placile OSB pot fi utilizate pentru lucrari la interior

Clasa 2 – pot fi utilizate in medii uscate

Clasa 3 – pot fi utilizate in medii umede

Clasa 4 –  au parte de etanseitate la aer si rezistenta crescuta la umezeala

Care sunt materialele necesare pentru construirea unui garaj din OSB

Realizarea unui garaj din OSB este cu siguranta o constructie realizata pe mai multe etape. Poti avea parte de constructii de calitate daca vei investi in materialele utilizate.

Materialele de care ai nevoie pentru a realiza un garaj din OSB

Placi de OSB

Placile de OSB  sunt materiale speciale de care ai nevoie. Va trebui sa alegu intre cele patru tipuri de OSB. Poti cere sfatul unor specialisti sau te poti baza pe echipa cu care vei lucra pentru a fi sigur de alegerea facuta.

Rigle si profile

Riglele si profilele te vor ajuta sa realizezi structura pe care va fi realizat garajul din OSB. Trebuie sa iei din timp in calcul achizitionarea acestora pentru a te asigura ca vei parte de toate materialele de care ai nevoie.

Cuie si suruburi

Poti fixa placile de OSB de spicile care formeaza peretii si pentru asta vei avea nevoie de conectori metalici, cuie si suruburi de prindere care sa asigure rezistenta structurii.

Vata minerala bazaltica pentru izolare

Daca vrei sa iti izolezi garajul realizat pentru a avea parte de constructii de calitate trebuie sa iei in calcul achizitionarea unui material izolator. Vata minerala bazaltica sau cea din sticla este una dintre cele mai bune solutii pentru a avea parte de rezistenta la foc si cea la umiditate pe care o doresti.

7 pasi necesari pentru construirea unui garaj din OSBCum sa Cum sa construiesti un garaj din OSBun garaj din OSB

Atunci cand realizezi un garaj din OSB trebuie sa ia parte in vedere  7 pasi importanti. Structura sa trebuie sa fie una durabila si eficienta pe termen lung. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Alegerea locului si dimensiunilor garajului

Este foarte important sa nu incepi lucrarile pana nu ai definitivat un plan in ceea ce priveste construirea garajului. Pe langa proiectul tehnic vei mai avea nevoie si de autorizarea lucrarile de catre primarie. Ia in calcul amenajarea locului dar si estimarea dimensiunilor dupa care sa mergi mai departe cu realizarea proiectului.

Proiectul de garaj

Dup ace intentionezi sa torni fundatia de beton este necesar sa ai in vedere realizarea unui studiu geotehnic si sa consulti planul urbanistic zonal privind regimul de inaltime al cladirii si suprafata.

Obtinerea autorizatiei necesare

Aceasta autorizatie este acordata de primarie in cazul in care dosarul indeplineste toate cerintele. Cel mai bine este sa discuti cu o companie in domeniul constructiilor care sa te ajute sa obtii acest act atat de necesar.

Pentru a obtine certificatul de urbanism ai nevoie de:

  • Act de proprietate
  • Chitanta taxa
  • Doua planuri cadastrale scara 1/500
  • Doua planuri cadastrale scara 1/200

Turnarea sapei

Turnarea sapei are rolul de a oferi o suprafata plana peste placa de beton, aceasta are un rol de egalizare dar si unui estetic. Cu siguranta asta iti va oferi constructii de calitate.

Construirea peretilor

Peretii se realizeaza din placi OSB care sunt montate pe o structura de rigle astfel incat rezistenta sa fie sigura.

Construirea acoperisului

Structura acoperisului este realizata din grinzi, popi, stalpi, cosoroabe si astereala. Garajul are nevoie de acoperis pentru ca tu sa ai parte de siguranta de care ai nevoie.

Cum sa Cum sa construiesti un garaj din OSBun garaj din OSBBCTR te ajuta sa ai parte de garajul mult dorit

Pe BCTR vei gasi echiipa de care ai nevoie pentru a avea parte de constructii de calitate. Un garaj din OSB este cu siguranta un produs de care ai  nevoie in locuinta ta.  Vei obtine mai usor constructia de care ai nevoie daca vei apela la o companie specializata.

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cum poti avea o casa in stil retro

 

7 pasi pentru renovarea bucatariei