fbpx

“Viața unui designer este o viață de luptă. Lupta împotriva urâțeniei. La fel ca un medic care luptă împotriva bolii. Pentru noi, boala vizuală este ceea ce avem în jur și ceea ce încercăm să facem este să-l vindecem cumva cu designul.” Massimo Vignelli

Descopera tot ce trebuie sa stii despre stilul art decoStilul art deco a aparut la inceputul secolului XX. Atunci cand te gandesti la Art deco te gandesti la amenajari interioare cu mult auriu, negru, la materiale si textile de lux, la culori aprinse dar si la suprafete lucioase.

Art deco este un stil al luxului si al tehnologiilor avansate. Este un design interior luxos si exuberant pe care doar persoanele bogate si-l permit.

Scurt istoric al stilului Art deco

Stilul Art deco a aparut in Franta inainte de Primul Razboi Mondial. Dezvoltarea sa a fost influentata de mai multi factori. Stilul Art Nouveau a avut cel mai mare rol in toata dezvoltarea acestuia. Art deco este succesorul lui si este o reactive impotriva acestuia. Art deco a avut o imagine mult mai moderna si mai curata, cu forme geometrice clare si rationale.

Stilul Art deco in amenajari interioare este suma a mai multor stiluri si curente. Printre acestea se numara cubismul si formele sale geometrice clare si indraznete. Numele stilului este o prescurtare a denumirii „arts décoratifs”. In actuala sa denumire a aparut pentru prima data in anul 1966.

Stilul Art deco a fost privit in momentul in care Al Doilea Razboi Mondial a inceput ca fiind total nepotrivit pentru vremurile austere dar acesta a facut fata cu brio impedimentelor.

Caracteristicile stilului Art Deco in amenajari interioare

Stilul Art Deco este bazat pe lux si  aspiratii la un trai mai bun. Caracteristicile sale au fost inspirate de noile descoperiri ale secolului XX si de tehnologia moderna. Acest stil este perfect pentru oamenii bogati si este cu siguranta unul dintre cele mai renumite stiluri de design interior ale secolului XX.

Materiale si tehnologii noi

Betonul armati este un material cheie al stilului Art deco.  Acesta este usor de utilizate si ofera mai mare libertate in constructia caselor. Forma, inaltimea, detaliile si  iluminatul exterior au fost gandite in asa fel incat toate aceste constructii sa isi arate maiestria.

Materiale si finisaje exotice

Intr-o constructie in stil Art deco sunt utilizate materiale si finisaje scumpe, rare si exotice. Mai exact, abanos, fildes, marmura, metale pretioase, catifea, piele, sticla de opal, scoici sau piele de animale.

Finisajele sunt lucioase fie ca este vorba de placari cu alama, cupru sau aur, marmura, oglinzi sau sticla colorata.

Forme si linii

Geometria stilul Art deco este una bazata pe rationalism si pe simplitate. Sunt adoptate forme geometrice clare iar in amenajari interioare este preferata simetria, liniile paralele, curbe mari si puternice. Mai sunt apreciate si formele triunghiulare, trapezul sau  linia in zig-zag.

Cromatica aleasa cu atentieDescopera tot ce trebuie sa stii despre stilul art deco

In materie de culori, stilul Art deco se inspira din curentul fauvism din pictura sau din grafica companiei ruseste de balet.

Contrastele puternice asa cum ar fi: rosu, verde, albastru sau chiar roz inchis caracterizeaza acest stil. Aceste nuante sunt echilibrate pe fundaluri in nuante neutre pentru a se crea o amenajare placuta si nu foarte aglomerata. Sunt de preferat combinatiile de negru cu alb, argintiu si auriu pentru a se crea acea atmosfera de lux.

Piesele de mobilier si decoratiunile

Pisele de mobilier in stil Art deco au dimensiuni mari si forme si linii cat mai clare. Acestea au parte de curbe generoase. Sunt folosite materialele extravagante, luxoase si combinatii contrastata de culori si de texture. Lipsesc cu desavarsire elementele detaliate care ar fi  putut incarca obiectul. Obiectele de iluminat sunt finisate din otel inoxidabil sau alama si au in component lor sticla colorata sau cristal.

Modele si motive

Printre cele mai cunoscute modele se numara soarele si razele sale, formele trapezoidale, piramidele sau liniile in zig-zag. Mai sunt integrate in aceste amenajari interioare formele geometrice riguroase, forma de evantai sau frunze.

  • Camera de zi in stil Art deco

Camera de zi este destinata relaxarii si a intalnirilor cu membrii familiei si cu prieteni dragi. Aceasta incapere trebuie sa aiba dimensiuni generoase si trebuie sa fie amenajata ca la carte. Camera de zi poate avea parte de amenajari interioare perfecte iar spatiul nu trebuie sa fie aglomerat.

Piesele de mobilier trebuie sa aiba forme robust, generoase, bine definite dar si un design cat mai simplist si cat mai confortabil. Culorile pieselor de mobilier trebuie sa fie neutri si sa fie asemanatoare cu cele folosite pentru decorarea peretilor.

Piesele de mobilier trebuie sa fie realizata din lemn dar sa mai contina si metal. Bibliotecile de mari dimensiuni si rafturile asimetrice care sunt incadrate in perete vor oferi acel aer ordonat si elegant al sufrageriei.

  • Bucatarie in stil Art deco

Bucataria este o incapere importanta care are nevoie de amenajari interioare cat mai complexe. Oricine are pasiune pentru gatit va petrece aici tot timpul liber. Caracteristicile stilului Art deco sunt pline de inspiratie si atragatoare din punct de vedere estetic.

  • Dormitor in stil Art deco

Dormitorul in stil Art deco trebuie sa fie placut si atent organizat. Piesele de mobilier trebuie sa aiba dimensiuni armonioase si trebuie sa fie realizate in culori placute. Patul va fi piesa de mobilier cea mai importanta din aceasta locuinta si trebuie sa fie ales cu multa atentie. Acesta trebuie sa aiba dimensiuni mari dar sa dea dovada si de confort.

Descopera tot ce trebuie sa stii despre stilul art decoBCTR te ajuta sa ai parte de amenajari interioare perfecte

Daca vrei sa ia parte de amanejari interioare perfecte atunci trebuie sa apelezi la BCTR. Aici vei gasi echipe specializate in design interior care sa iti ofere amenajarea la care visezi.

Stilul Art deco are nevoie de atentie si de indemanarea unor specialisti astfel incat tu sa ai parte de locuinta mult visata. Investind in modul in care arata locuinta ta invesestesti in conforul si in relaxarea ta. Apeleaza de fiecare data la cei mai buni specialisti si designul locuintei tale nu va avea de suferit. Armonia si echilibrul conteaza foarte mult intr-un design interior.

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cum iti poti amenaja locuinta in stil rococo

Cele mai importante sfaturi pentru amenajari interioare in stil baroc