fbpx

“ Dacă vă aduceți aminte de forma lingurii la masa de prânz, trebuie să fie forma greșită. Lingura și litera sunt instrumente; unul pentru a lua mâncare din castron, cealaltă pentru a lua informații de pe pagină … Când este un design bun, cititorul trebuie să se simtă confortabil deoarece scrisoarea este atât banală, cât și frumoasă.” Adrian Frutiger

Informatii pe care trebuie sa le stii despre PlexiglasPlaxiglasul est cel mai vechi material sintetic disponibil. Daca esti familiarizat cu placile acrilice atunci trebuie sa stii ca acestea sunt compuse dintr-un material obisnuit care este denumit plexiglas. Plexigalsul este foarte usor de fabricat, de modelat, este mai usor decat sticla si mai rezistent ca ea.  Este transparent, usor de curatat si de intretinut si iti asigura constructii de calitate.

Informatii generale despre plexiglas

Plexiglasul este un material dezvoltat si produs de Institutul de Cercetare din domeniul materialelor plastic. Acest material a fost folosit in mod active pentru aranjarea diferitelor tipuri de avioane, turnulete dar si unele elemente submarine. Acest material asigura constructii de calitate de care te vei bucura o perioada cat mai mare de timp.

Plexiglasul este o component care poate fi utilizata ca piesa de incredere pentru echiparea aeronavelor de mare viteza dar si altor structuri similar.

Caracteristici ale plexiglasului

Plaxiglasul este format din acrilic, polimer si acrilat de metal. Acesta este fabricat prin turnare sau extrudare. Este un material care se face prin incorporarea in compozitie a componentelor identice. Daca vrei sa obtii un analog al produsului care va fi diferit de rezistenta si elasticitate suplimentara poti utiliza diversi aditivi care maresc nivelul acestor parametri.

Elementele Plexiglass se manifesta printr-o rezistenta redusa la soc si ofera constructii de calitate. Acesta are in schimb o rezistenta slaba la atac chimic.

In ce conditii poate fi prelucrat plexiglasul

Daca vei tine cont de proprietatile termice, plexiglasul poate fi prelucrat in anumite condtii precum:

 • Temperatura de inmuiere de 105 grade
 • Temperatura de indoire la cald 95
 • Temperatura maxima de lucru pe termen scurt este de 90 de grade
 • Coeficientul de dilatare termica liniara : 0-50 grade :65
 • Conductivitate termica : 0.9 W/mk

De ce sa alegi plexiglas in exterior – constructii, amenajari exterioare si reclame luminoase

 • Plexiglasul este transparent si are cel mai inalt grad de transmisie a luminii, 92%
 • Este rezistent are cel mai inalt grad de transmisie a luminii, 92%
 • Este rezistent la spargere si este mult mai rezistent decat sticla
 • Rezista pana la 10 ani in exterior atunci cand este utilizat in constructii si are o rezistenta marita la conditii meteo nefavorabile
 • Este un material care se poate recicla in proportie de 100%
 • Are o rezistenta marita atunci cand intra in contact cu diferite substante chimice
 • Are o greutate mica
 • Are o izolare fonica
 • Are certificare RoHS, asta inseamna ca nu contine materiale sau substante care sa aiba efect nociv asupra mediului inconjurator

Cate tipuri de plexiglas exista?

Plexiglasul este disponibil in doua varianta si anume: extrudat si turnat. Acesta iti ofera constructii de calitate si vor reusi sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

 1. Plexiglasul extrudatInformatii pe care trebuie sa le stii despre Plexiglas

Plexiglasul extrudat are o temperatura de topire mult mai mica decat acea a plexiglasului turnat iar asta il face sa ideal pentru taierea vectoriala cu laserul. Tot aceleasi proprietati il face in schimb, sa fie total nepotrivit pentru frezere sau gaurire.

 1. Plexiglasul turnat

Pentru gravarea la laser, plexiglasul turnat este perferat pentru ca gravura va fi de un alb translucid care contrasteaza cu restul suprafetei. Gravarea la laser a sticlei acrilice extrudate care va produce o gravura transparenta care nu va contrasta la fel de bine.

Cum poti lucra cu plexiglasul

Atunci cand vrei sa ai parte de constructii de calitate, plexiglasul este cea mai potrivita solutie. In cele ce urmeaza vei descoperi cum poti lucra cu plexiglasul astfel incat sa ai parte de rezultatele pe care le doresti.

Lustruire cu flacara

Daca marginea unei piese din plexiglas transparent taiat este translucida si vrei sa o faci transparenta poti sa o lustruiesi cu cea mai mare usurinta cu flacara. Acest exercitiu necesita experienta si cel mai bine este sa colaborezi cu o companie de specialitate care sa iti ofere constructii de calitate. Marginile plexiglasului se pot topi cu ajutorul unei flacari a tortei cu caz iar asta le va face sa se topeasca si le va da o infatisare transparenta si lustruita. Nu trebuie sa lustruiesti marginile care urmeaza sa fie lipite. Din cauza incalzirii superficial pot aparea tensiuni in material iar asta va cauza incalziri superficiale.

Indoire

Cu ajutorul incalzitorului cu fir incins, plexiglasul poate fi incalzit si indoit in unghiuri diferite. Indoirea trebuie sa fie realizata de niste profesionisti in domeniul constrcutiilor. Nu incerca sa te folosesti de metoda improvizate care nu iti vor oferi rezultatul pe care il doresti.

Taiere

Ca plexiglasul sa iti ofere constructii de calitate este recomandat sa se taie cu ajutorul laserului. Apeleaza la o echipa specializata in domeniul constructiilor si vei avea parte de cele mai bune rezultate.

Gaurire

Daca vei incerca sa gauresti o placa de plexiglas va exista o sansa destul e mare sa crapi materialul. In acest caz este recomandat sa apelezi la ajutorul unor profesionisti care sa iti ofere informatiile de care ai nevoie dar si de servicii complexe. Reprezentantii companiei stiu cum sa lucreze cu plexiglasul astfel incat sa iti ofere cele mai bune rezultate si sa ai parte de constructii de calitate. Plexiglasul este un material pretentios care trebuie sa fie prelucrat asa cum se cuvine.

Informatii pe care trebuie sa le stii despre PlexiglasBCTR te ajuta sa ai constructii de calitate

BCTR te ajuta sa ai parte de constructii de calitate. Daca vrei sa ai parte de informatii complexe atunci poti oricand intra in legatura cu reprezentantii unei companii specializate in domeniul constructiilor care iti va putea raspunde la intrebari.

Daca ai un proiect mai amplu de constructii atunci il poti inscrie cu cea mai mare usurinta pe BCTR, dupa care vei fi cautate de cele mai sigura si cele mai calitative din domeniul constructiilor. Cu siguranta aceasta modalitate prin care iti vei putea promova proiectul de constructie iti va aduce foarte multe mesaje din partea marilor companii din domeniul constructiilor.

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

PVC in constructii – tot ce trebuie sa stii

Cum poti gasi cele mai bune oferte lucrari constructii