fbpx

Masuri de siguranta pe santier“Preţurile actuale ale imobilelor nu sunt ridicate, deoarece acestea au fost conduse de speculaţii iresponsabile, aşa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut. Preţurile au crescut deoarece o populaţie în continuă creştere care are bani de investit a fost creată – şi ea continuă să creeze – o mare cerere de proprietăţi imobiliare de tot felul în aproape toate părţile ţării.” – J. Paul Getty.

Siguranta muncii mai ales in domeniul constructiilor este foarte importanta. O firma de constructii trebuie sa le ofere angajatilor un mediu sigur in care sa isi poata desfasura munca. In acest domeniu accidentele se pot preintampina doar daca angajatorul ia masuri din timp. Cu cat acesta este mai bine informat si cu cat stie cum sa se organizeze la locul in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea cu atat totul se va desfasura mai sigur.

Statisticile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca marea majoritate a accidentelor au loc din cauza faptului ca nu sunt luate la timp toate masurile de siguranta la locul de munca. Personalul trebuie sa fie protejat si nu trebuie sa treci nimic cu vederea in calitate de angajator. In mod sigur vei primi mai multe oferte lucrari constructii daca iti vei desfasura activitatea asa cum este recomandat.

Masuri de siguranta pe santier

 1. Ai grija cu elementele de siguranta pentru munca sub tensiune

De cele mai multe ori lucrarile care implica reteaua electrica sunt destul de periculoase deoarece accidentele pot avea loc in moduri total neprevazute. Accidentele pot avea loc de la o singura scanteie, un scurtcircuit sau de la putina neatentie. Este recomandat sa faci mereu rezivii la nivelul retelei electrice si sa folosesti de fiecare data in orice constructie de covoare izolate din cauciuc, manusi, combinezoane de protectie si bineinteles salopete. Toate aceste produse vor ajuta persoana care este desemnata sa lucreze in conditii dificile sa nu aiba un accident de munca. Este mult mai bine sa previi decat sa ajungi in situatia in care va trebui sa tratezi un accident de munca. Verifica inainte de a incepe munca de fiecare data instalatiile si pune la dispozitia angajatiilor tai echipamentele adecvate.

 1. Ai grija cu elementele de siguranta pentru munca la inaltime

Lucrul la inaltime este foarte riscant din aceasta cauza este bine ca muncitorii sa aiba un training specializat efectuat inainte de inceperea lucrarilor. Uneori constructiile implica schele pentru munca la inaltime, in plus acestea trebuie sa fie verificate constant. Tot in aceasta categorie mai intra sistemele speciale de asigurare, mai exact chingi si carlige de sustinere. Fiecare angajat care lucreaza la inaltime ar trebui sa fie in siguranta. Doar asa accidentele la locul de munca pot fi evitate si tu poti avea parte de mai multe oferte lucrari constructii.

 1. Existenta la locul de munca a unei truse de prim-ajutor

Pe santier este absolut obligatoriu sa ai o trusa de prim ajutor. Aceasta trusa ar trebui sa fie echipata corespunzator astfel incat acolo sa toti angajatii tai sa aiba parte de ustensilele de care au nevoie in cazul in care au parte de o situatie urgenta. Poti chiar sa semnalizezi accesul la aceste truse astfel incat sa facilitezi utilizarea acestora in cazuri extreme.

 1. Asigura utilajele pentru echipa de muncitori

Muncitorii de pe santier au nevoie de fel de fel de utilaje astfel incat sa poata desfasura orice activitate cu succes. Unele activitati care au loc pe santier sunt destul de periculoase si  muncitorul are nevoie de protectie pe care tu ca angajator trebuie sa o asiguri. Echipamentul de protectie este absolut obligatoriu pentru toti angajatii deoarece acesta te poate salva in cazul unor accidente.Masuri de siguranta pe santier

Doar in acest mod te poti asigura ca nu vor avea loc accidente pe santier sau daca acestea se produc angajatii tai vor fi in siguranta deoarece au respectat toate regulile impuse pe santier.

 1. Atentie la utilizarea schelelor

Foarte multe accidente au loc la utilizarea scarilor, mai exact 65% din muncitori pe santier lucreaza pe schele. Acestia sunt cei mai supusi riscului de cadere sau de lovire. Ca sa se poata proteja trebuie sa poarte casca de protectie si incaltaminte de protectie cu talpa antiderapanta. In plus acestia nu trebuie sa efectueze lucrari pe schelele care sunt acoperite de gheata, apa, zapada sau noroi. Totodata este recomandat ca muncitorii sa verifice de fiecare data sa nu depaseasca greutatea maxima admisa pe schela.

 1. Atentie la utilizarea scarilor

Muncitorii trebuie sa stie cum sa foloseasca corect scarile mobile. Aceste scari reprezinta un adevarat pericol si pot duce la accidente la locul de munca.  Motivele pentru care accidentele se petrec atunci cand folositi scara sunt: lipsa de securizare a acesteia, alegerea incorecta a tipului de scara folosit si nu in ultimul rand incercarea de a cara unelte sau materiale in timp ce urcati pe scara.

Daca vei tine cont de toate aceste riscuri atunci poti avea parte de mai multe oferte lucrari constructii care sa iti vor aduce succesul pe care il doresti.

Cum poti gestiona riscurile prezente pe santier

Angajatorii sunt cei mai in masura sa primeasca oferte lucrari constructii dar si sa le asigure muncitorilor conditii optime la locul de munca. Acestia ar trebuie sa asigure sanatatea si securitatea tuturor lucratorilor. Din acest motiv, angajatorii trebuie sa verifice:

 • Riscurile pentru lucratori
 • Riscurile care nu pot fi evitate
 • Sa stabileasca proceduri de urgenta
 • Sa se foloseasca masuri colective pentru a proteja lucratorii
 • Sa asigure o instruire adecvata
 • Sa informeze lucratorii cu privire la riscurile existente dar si masurile de control

Pericolele frecvente prezente pe un santier de constructii

Cele mai frecvente pericole prezente pe un santier sunt:

 • Electrocutarea
 • Caderi de la inaltime
 • Producerea unui accident de circulatie
 • Producerea unei lovituri din cauza caderii materialelor
 • Pierderea auzului din cauza zgomotului intens
 • Intrarea in contact cu anumite substante periculoase

Masuri de siguranta pe santierApeleaza la BCTR pentru a avea parte de cele mai bune oferte lucrari constructii

Dupa ce te-ai asigurat ca ai o echipa pregatita pentru a realiza orice tip de constructie nu iti mai ramane decat sa cauti toate acele proiecte care iti pot aduce succesul pe care il doresti. Pe Bursa Constructiilor Tale Romania vei gasi cele mai bune oferte lucrari servicii care iti vor aduce profit si care iti vor permite sa pui in practica tot ce ai stabilit impreuna cu angajatii tai.

       Siguranta pentru client – Promovare pentru firma – BCTR

Alte articole recomandate:

Ce implica o firma de constructii de succes

Cum se pot promova firmele de constructii