„Oamenii care isi construiesc propria lor casa tind sa devina foarte curajosi. Acesti oameni sunt curiosi fata de viata. Ei se gandesc la ce inseamna sa locuiesti intr-o casa mai curand decat sa isi cumpere una si sa si-o puna la punct.” Tom Kundig

Acoperisul casei - sfaturi, modele si tipuriAcoperisul este un produs care contribuie foarte mult la estetica exterioara a locuintei dar si care protejeaza constructia de intemperii. In plus orice locuinta trebuie sa aiba un acoperis care sa o protejeze si care sa ii confere siguranta. Cu cat acoperisul este creat mai bine cu atat locuinta va prezenta mai multa calitate si siguranta. Poti avea parte de constructii de calitate daca vei avea un acoperis realizat intr-un mod profesional.

Tipuri de acoperis

Atunci cand ne gandim la tipuri de acoperis trebuie sa stii ca poti alege intre mai multe variante pentru a avea parte de constructii de calitate. Fiecare dintre materialele utilizate in constructia acoperisului ofera mai multe avantaje care difera din punct de vedere al costurilor, al durabilitatii sau al proprietatilor structurale.

Materialul din care este realizat acoperisul reprezinta un factor care influenteaza structura de rezistenta a casei.

  1. Tabla

Este un tip de acoperis obtinut de cele mai multe ori din aluminiu, cupru, titan sau otel zincat. Aceasta este preferata de marea majoritate a proprietarilor de imobile deoarece are costuri scazute de montare dar si pentru ca este disponibila in diverse modele.

Tabla are mai multe forme, care de care mai interesante printre care putem enumera: table ondulata, in forma de V sau trapezoidala, mata sau lucioasa. Acest tip de acoperis iti va asigura constructii de calitate deoarece rezista cu brio la ploaie, vant, radiatii UV, ninsoare sau temperaturi scazute. In plus are o greutate foarte redusa.

  1. Tigla metalica

Tigla este un inlocuitor incredibil al tablei. Aceasta are in mare parte caracteristici similare cu aceasta. Cu toate astea tigla metalica nu este atat de excelenta la capitolul durabilitate. Producatorii ofera o garantie de maxim 10 ani. Cu toate astea tigla metalica are cateva avantaje pe care nu le putem ignora si anume: greutatea foarte mica si modele cat mai variate in care aceasta este disponibila. Se moteaza foarte usor si este o optiune pe care trebuie sa o iei in calcul mai ales pentru suprafetele cilindrice.

  1. Tigla ceramica

Tigla ceramica este un produs care are o durabilitate mare. Aceasta ofera protectie impotriva socurilor puternice dar si impotriva murdariei. In plus are o durata de viata de pana la 100 de ani.

Ai posibilitatea de a alege designul cel mai perfect pentru tine. Vei putea opta intre tigla ceramica care poate fi smaltuita si care este disponibila intr-o paleta coloristica variata. In plus vei vedea ca aceasta nu se va deterioara din cauza ploii sau din cauza soarelui.

  1. Tigla din beton

Tigla din beton este o alta optiune extrem de populara pentru invelirea acoperisului casei. Cele mai mari avantaje ale acesteia sunt: calitate fonica si termica foarte buna. In plus utilizarea acestui material ofera posibilitati multiple de a-ti personaliza locuinta. Tigla din beton este ideala pentru toate acele persoane care isi doresc sa aiba parte de constructii de calitate.

  1. Sindrila

Sindrila este un material perfect pentru invelirea acoperisului. Acest material are costuri foarte mici si are parte de o versalitate iesita din comun.  Sindrila bituminoasa si cea din sticla au cateva minusuri precum faptul ca sunt usor inflamabile si ca nu reprezinta tocmai o buna solutie pentru toate persoanele care isi doresc sa aiba parte de un material cu un design estetic inedit.

Accesorii esentiale din structura acoperisului

Sunt anumite elemente care sunt absolut indispensabile din structura acoperisului tau. Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate atunci trebuie sa ai in vedere aceste accesorii care iti vor oferi un acoperis perfect.

  • Jgeaburile

Ajuta la colectarea apei de pe versantii acoperisului. Acestea sunt elemente esentiale din sistemul pluvial. Jgeaburile se regasesc sub forma rectangulara dar si sub forma semirontunda.

  • StreasinaAcoperisul casei - sfaturi, modele si tipuri

Streasina este elementul care previne scurgerea apei pe peretii constructiei si care o conduce catre jgeaburi.

  • Burlanele

Burlanele au de fiecare data un rol de a evacua apa stransa in jgeaburi.

  • Parazapezile

Parazapezile se monteaza cu usurinta la marginea stresinii sau peste invelitoare si impiedica alunecarea zapezii de pe acoperis. Sunt foarte utile si te vor ajuta sa ai parte de constructii de calitate.

  • Folia de difuzie

Folia de difuzie se pozitioneaza foarte usor sub invelitoare si actioneaza ca o bariera impotriva patrunderii apei sau a vaporilor dinspre exterior spre interiorul acoperisului.

Izolarea termica a acoperisului

Aproape un sfert din cantitatea de caldura dintr-o locuinta se pierde prin acoperis si asta deoarece termoizolatia acoperisului nu este realizata corespunzator.

Procesul de termoizolare a acoperisului cuprinde urmatoarele etape:

  • Achizitionarea materialelor

Vata minerala bazaltica sau cea de sticla sunt cele mai utilizate pentru realizarea izolatiei termice a acoperisului. Atunci cand alegi tipul de vata potrivit pentru constructia acoperisului trebuie sa iei in calcul si performantele acesteia  acustice si termice.

  • Pregatirea suportului

Pregatirea suportului prin montarea elementelor termoizolante ajuta foarte mult si la durabilitatea lucrarii. In aceasta etapa cel mai bine este sa apelezi la o companie specializata. Cu toate astea este important sa stii ca pentru a avea parte de constructii de calitate, vata minerala trebuie sa se monteze intre capriori si asta dupa ce a fost aplicata in prealabil folia anticondens peste astreala.

  • Montarea elementelor de termoizolatie

Ca termoizolarea acoperisului sa fie un proiect reusit trebuie sa tii cont de cele de mai jos:

  1. Grosimea vatei montate intre capriori se stabileste in functie de grosimea capriorilor
  2. Vata se monteaza in doua straturi, mai exact intre capriori si transversal
  • Trebuie sa existe un spatiu de 1 – 2 cm intre astereala si vata
  1. Bariera de vapori este un element esential

Acoperisul casei - sfaturi, modele si tipuriApeleaza la cele mai bune firme de constructii

Un acoperis este un element esential care iti poate oferi lucrari de calitate. Este absolut firesc ca atunci cand iti construiesti o casa sa iti doresti sa ai parte de cele mai fructuoase colaborari. Ai nevoie in primul rand de o companie specializata care sa iti prezinte siguranta si care sa lucreze intr-un mod profesional.

Pe BCTR vei gasi toate companiile care te pot ajuta sa ai parte de casa mult visata.

Alte articole recomandate:

Cum se construieste fundatia casei – sfaturi , idei si reguli

Cum poti avea parte de constructii ideale