fbpx

“Cea mai mare satisfactie, cred, este atunci cand o cladire este inaugurata, publicul o ia in stapanire, ii tai cordonul ombilical si o vezi incepandu-si propria viata. Nu exista nici o satisfactie mai mare.” Moshe Safdie

Casa ecologica - ce inseamna si care este costul acesteiaCasa ecologica este un concept tot mai des intalnit. In prezent avem ocazia sa nu poluam mediul inconjurator si sa construim o casa doar cu materiale naturale.

O casa ecologica este o locuinta traditionala care poate pastra caldura pe timpul iernii iar vara poate aduce un plus de prospetime dar si o temperatura adecvata. Poti avea constructii de calitate daca vei investi in calitatea materialelor pe care le folosesti.

       Casa ecologica este un pericol mai mic pentru mediu

Materialele din care se realizeaza casele ecologice

  1. Lemnul

Vom intalni tot mai des casa cu schelet de lemn deoarece lemnul este disponibil peste tot si este regenerabil. Lemnul este inca un material care marcheaza exteriorul caselor sau a cabanelor din lemn. Lemnul rectificat este un alt tip de lemn care este mai rezistent si mai stabil. Acesta are toate aceste proprietati deoarece este supus la o temperatura de 240 de grade Celsius in cupoare speciale si nu exista adaosuri de produse chimice. In plus are o rezistenta crescuta la umiditatea din aer si o crestere la degradarea biologica.

Casele din lemn sunt sigure si firmele de constructii pot realiza case din lemn in maxim 3 luni cu toate astea costa mult mai putin fata de casele din caramida.

  1. Fibra din lemn

Un alt bun exemplu este panoul izolator din fibre de lemn. Acesta este alcatuit 100% din fibre de lemn care reusesc sa asigure o izolatie termica naturala. In plus panoul izolator din lemn ajuta la reglarea variatiilor de temperatura si favorizeaza climatizarea locuintei. Acesta este folosit in mod special la casele cu schelet de lemn utilizat la izolatii interioare dar si la acoperisuri.

  1. Lut, Paianta sau Saci de pamant

Acestea sunt materiale naturale care se gasesc peste tot, in plus costurile de obtinere a acestora sunt minime si iti vor asigura o casa cu totul calitativa dar si ecologica. Poti avea parte de constructii de calitate daca apelezi la niste specialisti care sa te ajute cu ridicarea locuintei.

  1. Baloti din paie

Casele din baloti din paie se construiesc de cele mai multe ori pe o structura de lemn. De cele mai multe ori se practica construirea unor cladiri cu maxim doua nivele. Balotii sunt ziditi asa cum se zidesc caramidele si de foloseste argila si nisip.

  1. Canepa

O casa ecologica poti realiza daca vei folosi canepa in realizarea locuintei. Canepa este cea mai intalnita planta lemnoasa si rustica. Canepa este alcatuita din fibre, seminte si lemnul tulpinii iar toate astea o ajuta sa fie o planta perfecta pentru a fi folosita in industria constructorilor. Fibrele dar si lemnul tulpinii sunt intotdeauna folosite, mai exact acestea sunt strivite pana cand se obtine un amestec de 30% fibre si 70% lemn.

Tehnici de constructie a unei case ecologiceCasa ecologica - ce inseamna si care este costul acesteia

Exista mai multe moduri de a realiza o casa ecologica atat prin metode traditionale cat si prin metode moderne. Din punct de vedere al structurii, ai de ales intre variantele cu structura sau fara structura de rezistenta. Fundatia caselor trebuie sa se realizeze totodata din materiale ecologice.

Tehnicile de zidire tin foarte mult de materialul utilizat. Casele din lemn sunt constructii de calitate iar dulgherii sunt cei care le asigura finisarea. Casele din lut se pot construi foarte usor pe impletituri de nuiele pentru a le asigura flexibilitate dar si rezistenta.

Chirpiciul si balotii de paie se lipesc cu adezivii naturali, precum argila si lut.

Structura de rezistenta a caselor ecologice

Casele ecologice se pot realiza cu sau fara structura de rezistenta. Casele fara structura de rezistenta au acoperis auto-portant , mai exact care se sustine pe ziduri. Zidurile se realizeaza in forma circulara iar capriorii de sustinere ai acoperisului sunt “ impletiti” pentru a avea parte de o rezistenta mult mai buna.

Casele naturale sunt foarte usoare si nu au nevoie de fundatii adanci care sa fie mult prea costisitoare. Fundatiile care se realizeaza pot avea parte de 1 m adancime si care sunt consolidate cu piatra de rau.

Independenta energetic a caselor ecologice

Energetica intr-o casa ecologica este mult mai simplu de atins deoarece implica un consum scazut de energie termica. O casa ecologica trebuie sa isi asigure propriile resurse de energie pentru a ajunge la nivelul de independenta dorit. In plus si proprietarul are un rol bine pus la punct, si anume sa eficientizeze consumul electric.

Este posibila si instalarea pompelor de caldura care asigura incalzirea prin montarea de panouri fotovoltaice care sa asigure energia electrica necesara. Daca ai constructii de calitate atunci acestea vor fi economice. Economia este obtinuta din constructia propriu zisa dar aceasta poate fi redirectionata in investitii in tehnologie smart.

Izolarea termica a caselor ecologice

Casele ecologice sunt cele mai bune izolatoare si au un coeficient termic scazut din acest motiv au un randament superior. Ca de exemplu lemul este cel mai bun material izolator, acesta este de 15 ori mai bun decat betonul.

Casele in paie, chirpici sau paianta au de asemenea conductivitatea temrica scazuta si din acest motiv caldura ramane in casa. Daca ai copilarit la tata, la bunici atunci stii sigur ca iarna caldura ramanea in casa pentru mai mult timp in mod natural iar vara era mult mai rece fara ca acestia sa aiba in casa instalat un aer confitionat.

Pretul unei case ecologice

Un mare plus al caselor ecologice este pretul mic. Pentru casele realizate din pamant batatorit sau din paianta materie prima zidirea este aproape gratuita.

Casele din baloti de paie sunt constructii de calitate si se pot realiza la gri la suma de 3.500 de euro. O casa din lemn la cheie de 70 mp poate costa 25.000 de euro.

Casa ecologica - ce inseamna si care este costul acesteiaGaseste cu rapiditate companiile specializate

Vrei sa ai o echipa specializata care sa se ocupe de ridicarea rapid a locuintei tale? Atunci acceseaza BCTR si vei avea parte de firmele de care ai nevoie pentru a avea parte de constructii de calitate.

Pe BCTR ai siguranta ca vei colabora cu cele mai bune companii si ca vei avea parte de un cost corect, care sa reflecte cu exactitate munca depusa.

Alte articole recomandate:

Acoperisul casei – sfaturi, modele si tipuri

Ce implica izolarea termica -materiale si costuri