fbpx

Cat dureaza constructia unei case la cheie“Orice mare arhitect este -in mod necesar – un mare poet. El trebuie sa fie un maret si original interpret al timpului sau, zilelor sale, varstei sale.” Frank Lloyd Wright

Vrei sa construiesti o casa? Atunci trebuie sa stii ce implica un proiect de casa si sa te straduiesti sa iti construiesti casa visurilor tale in cel mai scurt timp posibil. De constructia ei te poti ocupa singur sau poti solicita oferte lucrari constructii din parte marilor companii din acest domeniu.

Prima intrebare pe care ar trebui sa ti-o adresezi este cat dureaza constructia casei mele. Sunt foarte multe motive pentru care ti-ai dori sa te muti in casa ta, poate ca nu mai vrei sa locuiesti cu parintii sau poate pur si simplu te-ai saturat sa locuiesti intr-un apartament si vrei sa te bucuri de confortul si de relaxarea pe care o casa la curte o ofera.

  Cat dureaza constructia unei case la cheie

Constructia unei case la cheie presupune aplicarea etapelor unei case la gri si a unei case la rosu plus etapele finale. De cele mai multe ori durata constructiei este influentata de mai mult factori, precum: daca realizezi personal constructia sau daca soliciti oferte lucrari constructii din partea unor companii care te-ar putea ajuta sa finalizezi mult mai repede lucrarea.

 1. Cat dureaza constructia unei case la rosu

O casa la rosu presupune sau nu si constructia demisolului. Daca vrei ca aceasta sa aiba parte si de demisol atunci trebuie sa mai adaugi 10 zile la perioada pe care aceasta contructie o implica. Durata de constructie a unei case la rosu depinde in mare parte si de cel care si-a luat raspunderea pentru a duce la bun sfarsit acest proiect. In general constructia unei case la rosu poate dura 25 de zile lucratoare.

O fundatie realizata in mod corect ar trebui sa dureze intre 4 si 5 zile. Realizarea zidurilor dar si turnarea stalpilor ar trebuie sa dureze maxim 8 zile. In cazul in care vei turna doar centura va dura 2 – 3 zile dar insa vrei sa torni placa peste parter atunci trebuie sa stii ca va mai dura 5 zile. Acoperisul va dura intre 3 si 4 zile asta in conditiile in care se face doar sarpanta fara sa montezi invelitoare cum ar fi table tip tigla sau tigla ceramica.  Daca se va construi acoperisul complet atunci mai trebuie sa adugi la aceasta o perioada de inca 3 zile.

 1. Cat dureaza constructia unei case la gri

O casa la gri este de fapt o locuinta care nu mai este in faza de casa la rosu dar care nu are finisajele realizate. Mai exact, o casa la gri are peretii tencuiti si instalatiile electrice si sanitare realizate. O casa la gri are tamplaria exterioara montata si are fatada realizata partial. O casa la gri este o casa tencuita sau este placata cu polistiren sau vata dar aceasta nu este finisata.  Ca sa poti avea parte de o casa la gri mai trebuie sa mai adaugi cel putin inca 12 sau 16 zile la perioada mentionata mai sus.

 1. Cat dureaza constructia unei casa la cheie

O casa la cheie este o casa in care s-au aplicat toate cele de mai sus plus etapele in care trebuie sa se obtina finisaje de cea mai buna calitate si care sa fie rezistente. Ultimele finisaje de care o casa la cheie trebuie sa aiba parte sunt montarea gresiei si a faiantei, montaje tamplarie interioara, zugravirea peretilor, montarea corpurilor de iluminat dar si a radiatoarelor.

Mai trebuie sa se realizeze si o scurta verificare a interiorului si exteriorului, timpul care este alocat acestei etape nu poate sa depaseasca timpul petrecut cu ridicarea casei in cele doua etape anterioare. Daca vrei sa scurtezi acest timp atunci este recomandat sa colaborezi cu o companie specializata care sa te ajute si ca intregul proces sa dureze mult mai putin dar si ca lucrarea in sine sa aiba parte de calitate. Pana la urma nu doar timpul este cel mai important in acest proces. In mod sigur vrei o constructie de calitate si pe care sa te poti baza.

Constructia unei casa nu este chiar o joaca si trebuie sa te astepti sa implice timp. Trebuie sa tii cont ca fiecare etapa trebuie sa fie realizata cu responsabilitate si ca nimic nu trebuie sa iti scape. In plus trebuie sa lasi sa treaca ceva timp intre fiecare manopera. O companie specializata te poate ajuta sa ai parte de constructia de care ai nevoie in cea mai buna stare. Pentru a te incadra totusi in bugetul alocat este recomanda sa primesti mai multe oferte lucrari constructii si sa faci cea mai buna alegere pentru tine.

 Ce presupune constructia unei case la cheieCat dureaza constructia unei case la cheie

Daca vrei sa ai parte de o casa la cheie trebuie sa stii ce inseamna acest proces.  Aceasta este ultima faza a constructiei si presupune:

 • Realizarea documentatiei aferente constructiei
 • Realizarea fundatiei – trasare, sapare si turnare
 • Realizarea structurii de siguranta a casei, precum stalpi, grinzi, placi intre niveluri
 • Montarea completa a acoperisului – sarpanta, invelitoare, hidroizolatie si izolatie
 • Instalarea tamplariei PVC – usi si ferestre
 • Montarea sistemului de termoizolatie
 • Realizarea finisajelor interioare si exterioare
 • Montarea instalatiilor
 • Montarea accesorilor pentru instalatii

Lucrarea de constructie poate avea loc in regie proprie dar si prin contractarea unei firme de constructii la cheie.

Constructia unei case prin contractarea unei firme

Aceasta optiune este cea mai avantajoasa. Costul pe care il vei suporta poate fi un pic mai mare fata costul pe care l-ai suporta daca te-ai ocupa singur de constructie dar poti solicita mai multe oferte lucrari constructii si poti face cea mai buna alegere.

Un mare beneficiu pe care il vei avea prin colaborarea cu o companie este costul redus al materialelor de constructii. In general firmele de constructii colaboreaza cu depozite de materiale de constructii si au acces la reduceri pentru achizitionarea materialelor. In plus acestea sunt dotate cu echipamente profesionale pentru care tu nu vei plati suplimentar.

Chiar daca ai experienta in constructii este bine totusi sa apelezi la o companie specializata care sa te poata ajuta cu constructia unei case in cel mai perfect mod posibil.

Cat dureaza constructia unei case la cheie  Pe BCTR gasesti firmele de constructii de care ai nevoie

Atunci cand vrei sa gasesti cele mai bune firme de constructii trebuie sa apelezi la BCTR. Aici vei avea acces la o bogata baza de date de unde poti contracta firma de care ai nevoie. In plus vei primi oferte lucrari constructii de la mai multe firmE astfel incat sa poti face cea mai buna alegere pentru tine.

Alte articole recomandate:

Cat costa o constructie de casa?

Avantajele si dezavantajele unei case cumparate la rosu