fbpx

“Arhitectura este jocul savant, corect si magnific al formelor reunite sub lumina.” Le Corbusier

Ce constructii se pot face pe teren extravilanVrei sa obtii mai multe informatii despre terenurile extravilane? Atunci cauta pe BCTR firme de constructii Romania si vei putea vorbi cu un specialist care sa iti ofere toate informatiile pe care le doresti.

In Legea nr 50 din 29 iulie 1991 se mentioneaza „Construcţii situate în zone izolate în extravilan şi îndepărtate de localitatea de reşedinţă a lucrătorilor agricoli, menite să adăpostească maşini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, alte bunuri ale acestora, inclusiv animale, precum şi spaţii pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole.”

Ce inseamna un teren extravilan?

Mai intai de toate trebuie sa stii ca termenul de extravilan este caracteristic spatiului situat in afara unei localitati si in mod normal, pe acesta nu se pot ridica constructii.

Trebuie sa mai stii ca terenul extravilan se incadreaza in doua mari categorii, si anume: terenul extravilan agricol si terenul intravilan agricol care apartine unei anumite zone.

Vrei mai multe informatii? Atunci afla de pe BCTR firme de constructii Romania ce implica un teren extravilan si ce trebuie sa stii daca vrei sa iti cumperi unu.

Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi un teren extravilan

Care este calitatea solului

In cazul in care cumperi un teren extravilan pentru a construi ceva pe el trebuie sa ii verifici amanuntit. Pamantul care este neproductiv ingreuneaza procesul de constructie  si presupune costuri supliemntare. Daca nu stii cum sa alegi un teren extravilan calitativ atunci cel mai bine este sa ceri ajutorul unui specialist pentru asta.

  Caracteristici ale terenului extravilan

De cele mai multe ori terenul extravilan este situat la marginea orasului si nu se poate construi pe el. Pe acesta se pot cultiva cereale sau pomi fructiferi si in este in mod sigur mult mai ieftin fata de terenul intravilan.

Cu toate astea exista posibilitatea sa cumperi un teren extravilan pe care sa il transformi in teren intravilan. Poti avea parte de aceasta posibilitate in functie de zona in care este amplasat terenul. Este recomandat totusi ca pentru asta sa consulti oficiul cadastral.

Cum poti face trecerea de la teren extravilan la cel intravilan?

Ei bine, asta poate avea loc cu cea mai mare usurinta si presupune achitarea unei taxe ce poate fi chiar de cateva ori mai mare decat pretul achizitiei. Diferenta de pret este calculata in functie de calitatea solului pe care se afla acel teren.

Ce tipuri de constructii se pot realiza pe terenul extravilan

Pe terenul extravilan se pot realiza constructii sau amenajari agricole, se pot infiinta ferme sau unitati zootehnice dar asta numai in baza unor studii de https://bctr.ro/cine-face-receptia-lucrarilor-de-constructiiimpact asupra sanatatii populatiei si a mediului inconjurator. In plus trebuie sa  se efectueze toate masuratorile pentru zonele de protectie sanitara.

Asa cum este mentionat in Codul Funciar, terenurile extravilane sunt cele arabile, sere, solarii, rasadnite, parloagele, livezile, viile, plantatiile de nuci, plantatiile de dud, arbusti fructiferi, pasunile, gradinile, loturile pomicole, terenurile ocupate de depozite, amenajarile piscicole, fasiile forestiere, iazurile antierozionale dar si drumurile care servesc activitatilor agricole, de irigare, terenurile care sunt ocupate de plante energetice lemnoase precum plop, salcie sau salcam.

In general pe terenurile extravilane nu se pot ridica constructii, dar exista anumite exceptii.

Ce poti construi pe terenurile extravilane

  1. Depozite
  2. Frigidere destinate pastrarii produselor agricole
  3. Ateliere
  4. Gherete
  5. Bazin

  Inainte de a investi intr-un teren extravilan trebuie sa stii urmatoarele:

Suprafetele mici pot fi profitabile, daca pretul terenurilor este destul de mic si tu te gandesti sa realizezi o singura constructie atunci nu are rost sa cumperi un teren prea mare.

Cat de sigura este zona? Atunci cand vrei sa iti cumperi un teren trebuie sa tii cont intotdeauna de imprejurimi. Daca prin zona nu prea sunt vecini este foarte riscant ca terenul tau sa cada prada hotilor. Inainte de a cumpara terenul mergi in vizita prin zona respectiva.

Sa nu cazi niciodata in capcana agentilor imobiliare. Daca vrei sa iti cumperi un teren care sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale atunci trebuie sa te consulti cu cei mai buni profesionisti. Ai nevoie sa faci cele mai bune alegeri astfel incat terenul pe care il cumperi sa fie perfect pentru nevoile tale. Pe BCTR vei gasi firme de constructii Romania care sa te ajute sa faci cea mai buna alegere.

Ce trebuie sa faci ca sa poti construi o casa pe un teren extravilan

Daca vrei sa iti construiesti o casa departe de tot zgomotul orasului atunci trebuie sa stii cum sa procedezi astfel incat sa ai parte de locuinta mult visata.

Ca sa poti trece un teren din extravilan in intravilan procesul de trecere trebuie sa implice urmatoarele:

  • Proprietarul trebuie sa obtina mai intai un cadastru dupa care va intabula terenul
  • Proprietarul va scrie o cerere catre primarie in care va trebui sa solicite aceasta schimbare
  • Proprietarul si arhitectul va realiza un plan urbanistic zonal prin internediul carora terenul achizitionat va fi integrat in intravilanul acelei locatitati – aceasta ultima etapa poate dura destul de mult un termen estimativ este cuprins intre 4 si 24 de luni

https://bctr.ro/cine-face-receptia-lucrarilor-de-constructiiCine pot cumpara terenuri extravilane in Romania?

Potrivit Legii cu nr.17/2014 pot cumpara terenuri extravilane in tara noastra incepand cu data de 11 aprilie doar:

  • Cetatenii romani
  • Cetatenii unui stat din Uniunea Europeana
  • Cetatenii statelor care fac parte parte din Acordul privind Spatiul Economic European – ASEE cuprinde tari precum: Novegia, Liechtenstein si Islanda
  • Apatrizii cu domiciliul in Romania, intr-un stat din UE, intr-un stat din ASEE sau in Confederatia Elvetiana
  • Persoanele juridice de nationalitatea romana
  • Persoanele juridice care au nationalitatea unui stat membru al UE, a statelor care sunt parte a ASEE sau a Confederatiei Elvetiene.

Solicita oricand mai multe informatii

Ai nevoie de mai multe detalii? Atunci acceseaza Bursa Constructiilor Tale Romania si vei avea parte de cel mai rapid mod prin care iti poti primi toate informatiile de care ai nevoie. Este o solutie eficienta, simpla care reprezinta cel mai potrivit intermediar intre tine si marile firme de constructii Romania. Utilizand platforma noastra vei primi oferte unice in functie de proiectul pe care doresti sa il realizezi. Daca tot ce vrei sa obtii sunt informatii atunci noi iti stam oricand la dispoziie.

Pe Bursa Constructiilor Tale Romania vei avea acces la o baza bine organizata in care vei gasi companii specializate care sa te ajute sa faci cea mai potrivita alegere pentru tine. Colaboram doar cu firme de calitate care pot duce la bun sfarsit orice proiect.

Alte articole recomandate:

Unde gasesc lucrari de constructie?

Cine face receptia lucrarilor de constructii?