“Legea lui Keops: Nimic nu se construieste conform programarii ori bugetului.” Robert A. Heinlein, Destul timp pentru dragoste
Lemnul este un material care nu trebuie sa lipseasca din amenajari interioare. Indiferent ca vorbim de piese de mobilier, lambriuri sau de grinzi lemnul ofera o caldura interioara aparte in orice amenajare.
Fiecare tip de lemn are propriile sale caracteristici cu grade diferite de caldura dar si cu accente cromatice la interior. Lemnul poate fi fus in valoare daca stii cum sa il potrivesti in anumite decoruri.
Tipuri de lemn in amenajari interioare
Lemnul de fag
Fagul este un lemn tare si foarte rezistent. Fibrele lui sunt compacte, fine si au o textura nedeta si egala. Lemnul de fag poate fi deschis la culoare si are o rezistenta ridicata la socuri si la impact. Acesta este un lemn pe care il poti folosi cu incredere in amenajari interioare.
Pe langa rezistenta aparte pe care o ofera, lemnul de fag are avantajul unei texture drepte, fara noduri si fara asimetrii. Este cea mai buna optiune pentru toate acele persoane care isi doresc o nuanta cat mai deschisa de lemn in amenajarea interioara de care vor sa aiba parte. Singurul dezavantaj al acestui tip de lemn este ca absoarde umiditatea si nu poate fi utilizat la exterior sau in baie.
Fagul va contribui la o atmosfera calda si primitoare. Acesta se armonizeaza perfect cu tonuri neutre de culoare, pasteluri ori accente colorate si indraznete.
Lemnul de pin
Lemnul de pin este perfect in amenajari interioare, acesta poate avea tente galbui, rosiatice sau albe toate cu noduri inchise, maronii care sunt specifice pinului. Acesta este folosit cu incredere in piese de mobilier cu tente rustice.
Lemnul de pin se poate vopsi cu usurinta si ca si nuanta se potriveste de minune cu marea majoritate a tipurilor de lemn. Dezavantajul acestuia este ca nu este foarte rezistent si se poate zgaria foarte usor.
Lemnul de stejar
Lemnul de stejar este un lemn tare, fibros si are foarte multe granulatii. Exista doar doua tipuri de lemn de stajar. Rosu care vairaza de la maro deschis si pana la rosu rozaliu sau alb si o nunate care se apropie mai mult de galben.
Acet tip de lemn se potriveste de minune in toate acele amenajari interioare in care se doreste sa se aduca un plus de personalitate. Aceste granulatii pot intunca ca si nuante dar poti imblanzi aceasta culoare cu ajutorul pieselor de mobilier potrivite.
Lemnul de stejar trebuie sa se combine cu tonuri deschis, subtile sau pastelate. Poti scoate cu usurinta in evidenta lemnul iar pentru variantele dechise de stejar poti opta pentru tonuri calde de nuante de rosu, orange sau multe altele.
Lemnul de frasin
Acest tip de lemn este rezistent si este usor de prelucrat. Are o nuanta mult mai deschisa decat a lemnului de stejar.
Avantajele lemnului de frasin este elasticitatea si usurinta in a il vopsi si lacui. Singurul dezavantaj este sa se aschiaza foarte usor si daca nu este finisat bine se poate crapa.
Lemnul de frasin este bine pus in evidenta cu tonuri precum gri inchis, deschis, alb sau albastru.
Lemnul de cires
Este un lemn tare si foarte rezistent. Fibrele lui sunt fine si compacte si au o textura neteda si egala. Poate avea nuante de la maro rosiatic si pot ajunge pana la saten-blond.
Este un lemn destul de scump si este de cele mai multe ori gasit in piesele de mobilier din antichitate. Un alt mare dezavantaj este ca nunata sa se poate inchide de-a lungul anilor. Lemnul de cires este rezistent si durabil iar culoarea sa este foarte usor de intretinut. In amenajari interioare este foarte usor de utilizat.
Ca sa il poti pune in evidenta in amenajare trebuie sa il pui pe un fundal de culori deschise de alb, galben, crem sau bej. Cu ajutorul acestui tip de lemn vei reusi sa creezi o atmosfera eleganta.
Lemnul de artar
Acesta este un tip de lemn foarte rezistent care se poate folosi cu incredere atat la exterior cat si la interior. Lemnul de artar se poate folosi cu incredere in amenajari interioare deoarece are o rezistenta mai mare la umezeala. Dezavantajul acestuia este ca in timp poate dezvolta pete sau umflaturi in cazul in care nu este bine finisat.
In amenajari interioare se poate asorta cu succes cu tonuri elegante de rosu, portocaliu sau albastru. La fel de usor se poate asorta cu accente tari de verde, lavanda sau galben. Il poti folosi cu succes in interioare rustice sau in orice alte amenajari interioare.
Lemnul de nuc
Lemnul de nuc este tare si rezistent, acesta poate surprinde prin nuanta sa ciocolatie dar poate fi gasit si in variante mai deschise de culoare. Cel mai mare avantaj al acestuia este culoare si nuantele sale inedited pe care le pot avea piesele de mobilier sau finisajele in lemn de nuc. Lemnul de nuc se poate combina atat cu tonuri mai deschise cat si cu nuante subtile de culoare.
De ce sa folosim lemnul in amenajari interioare
Adauga textura spatiului
Lemnul are un aspect rustic si este o modalitate excelenta prin care poti oferi camerei tale un aspect cu totul unic. Piesele de mobilier realizate din lemn natural sunt mult mai usor de intretinut.
Poate fi vopsit fara probleme
Piesele de mobilier realizate din lemn se pot vopsi cu incredere. Daca la un moment dat vrei sa ii oferi locuintei tale un nou aspect tot ce ai de facut este sa vopsesti piesele de mobilier realizate din lemn din locuinta ta.
BCTR te ajuta sa integrezi mai bine lemnul in locuinta ta
Daca vrei sa ai parte de o locuinta perfecta atunci piesele de mobilier din lemn nu trebuie sa lipseasca. Pe BCTR vei gasi foarte multe companii care te vor ajuta sa iti amenajezi locuinta dupa bunul tau plac.
Vei reusi sa ai parte de locuinta la care visezi mult mai repede decat te astepti daca vei apela la o companie de specialisti.
Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice
Alte articole recomandate:
Confirmări/Notificări