fbpx

“Arhitectura proasta este, in cele din urma, atat esecul psihologiei cat si al designului. Este un exemplu exprimat prin materiale cu aceleasi tendinte care il alte domenii ne fac sa ne casatorim cu oamenii nepotriviti, sa ne alegem slujbe nepotrivite si sa ne programam vacante dezastruoase: tendinta de a nu intelege cine suntem si ce ne satisface.” Alain de Botton, Arhitectura fericirii

Criterii de selectie pentru o vopsea buna de interiorVopseaua de interior se poate aplica pe mai multe tipuri de constructii civile.  Atunci cand peretii arata foarte bine intreaga camera devine mai luminoasa si mai prietenoasa.

Vopseaua de interior trebuie sa fie in primul rand calitativa din punct de vedere ai clasei de acoperire, al compozitiei chimice, de lavabilitate sau al gradului de luciu.

Compozitia chimica a vopselei

Liantii din vopsele sunt clasificati in functie de compozitia chimica, mai exact cei compusi care leaga pigmentii si materialele de umplutura si pot fi pe baza de rasini acrilice in dispersie sau pe baza de rasini alchidice.

Vopselele se impart in 5 tipuri distinct:

  • Vopsele acrilice
  • Vopsele siliconice
  • Vopsele minerale
  • Vopsele pe baza de latex
  • Vopsele speciale

Vopsele de izolare

Acestea tipuri de vopsele se folosesc pentru acoperirea si pentru protejarea suprafetelor care prezinta pete de rugina, de apa, de nicotina sau de cenusa.

Vopselele anti mucegai

Aceste tipuri de vopseele au in component lor substante active antialgidice dar si anti fungice care au un rol foarte important de a preveni aparitia ciupercilor, a mucegaiului si a algelor.

Vopselele bio wellness

Aceste se pot obtine fara conservanti si sunt vopsele care atrag sau care blocheaza particulele nocive precum fum, nicotina sau cauzate de unde electromagnetice.

Mai poti opta si pentru vopsele cu efect fotocatalitc care vor utiliza lumina pentru a neutraliza particulele organice din spatiile interioare.

Exista o categorie de vopsele ideale pentru persoanele alergicee care nu au in compozitia lor solventi sau conservanti si care vor preveni reactiile alergice care sunt provocate de vopseala conventionala.

Clasa de acoperire

Capacitatea de acoperire a vopselei este un alt criteriu care delimiteaza produsele de cea mai buna calitate de cele care au o calitate inferioara. Acesta se refera la puterea de a acoperi straturile suport colorate. In functie de clasa de acoperire vei putea alege dintre patru tipuri de vopsele.

Clasa de lavabilitate

Lavabilitatea vopselei reprezinta rezistenta sa la curatare si este raportata la grosimea stratului de vopsea care se curata la un anumit numarde stergeri. Gradul de lavabilitate al vopselei creste direct proportional cu gradul sau de luciu.

Gradul de luciu

Este un parametru prin care se masoara capacitatea vopselei de a refelecta lumina. Vei putea alege vopsele lucioase, semi-lucioase, mate si foarte mate care sunt perfecte pentru orice constructii civile.

Un alt aspect foarte important in alegerea vopselei este bineinteles modul in care cade lumina pe o anumita suprafata. Tavanul este cea mai problamatica zona din punct de vedere al iluminatului. O alegere buna este sa optezi pentru  o vopsea mata. Pe o suprafata iluminata tangential se va putea aplica cu cea mai mare incredere o vopsea cu clasa de lavabilitate 1. In acest mod

Sfaturi care te pot ajuta in alegerea si aplicarea vopselelor de interior

Aplicarea vopselei – pregatirea stratului suportCriterii de selectie pentru o vopsea buna de interior

In orice constuctii civile este necesara evaluarea si pregatirea stratului suport. Acesta se incepe prin evaluarea stratului suport si se analizeaza daca acesta este unul  nou sau vechi. Se va evalua daca stratul suport poate avea parte de acoperiri ulterioare. Daca acesta prezinta probleme de planeitate este recomandat intai sa discuti cu o echipa specializata care sa iti ofere cele mai bune solutii pentru locuinta ta.

Aplicarea amorsei

Aplicarea amorsei ajuta la fixarea vopselei pe suprafata de aplicare si ofera o mai buna rezistenta. Aplicarea de grunduri  va reduce consumul de vopsea si va uniformiza absortia de apa a stratului suport. Amorsa contribuie la izolarea importiva coroziunilor din stratul suport si previne aparitia ruginei, a pigmentilor si a oxizilor. Vei putea alege intre grunduri diluabile cu apa sau intre grunduri care se pot dilua cu solventi.

Amorsele mai pot fi trabsparente care intaresc startul suport si care uniformizeaza absortia acestuia sau pigmentate care vor reduce consumul de vopsea si care ii vor creste aderenta.

O alta clasificare se va piutea realiza in functie de rolul lor in constructii civile:

  • Amorsa de profunzime
  • Amorsa sau grundul de aderenta

 

Investeste in ustensile de cea mai buna calitate

Pentru a avea o vopsea de calitate este necesar sa folosest unelte de calitate. Trafaletii de cea mai buna calitate te vor ajuta sa ai parte de acele constructii civile pe care le doresti. Alege inca de la inceput trafaleti de cea mai buna calitate care sunt recomandati de producator si vei obtine cele mai bune rezultate la aplicarea vopselei.

Evita pe cat de mult posibil folosirea vopselelor de exterior in interiorul locuintei

Nu alege vopsele pentru interior care sa fie recomandate doar pentru exterior. Acestea din urma au parte de o granulatie mai mare asta inseamna ca solventii utilizati pentru producerea lor ar putea avea un miros mai puternic la interior.

Curata cu atentie vopseaua  lavabila

Ca sa cureti murdaria care apare pe suprafetel vopsite poti utiliza detergent casnici pe baza de apa, nepigmentati si carpe moi si curate realizate din microfibra.  Este recomandat mai intai sa utilizezi detergentul cu vopseaua pe o suprafata mica inainte de a incepe sa cureti. Nu este recomandat sa utilizezi agenti abrazivi.

Criterii de selectie pentru o vopsea buna de interiorBCTR te ajuta sa ai parte de cele mai bune constructii civile

Daca vrei sa ai parte de constructii civile de cea mai buna calitate trebuie sa apelezi la BCTR. Aici vei gasi posibilitatea de a colabora cu mai multe companii din domeniul constructiilor care te vor ajuta sa ai parte de cele mai bune rezultate.

Este foarte important sa colaborezi cu o companie specializata in domeniul constructiilor care sa te ajute sa ai parte de constructii civile pe care sa te poti baza o perioada cat mai mare de timp. Discuta cat mai mult cu reprezentantii companiilor care iti fac oferte pentru a putea lua cea mai buna alegere pentru tine si pentru locuinta ta.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Cum organizezi o firma de constructii

 

Cele mai rezistente tipuri de acoperis