fbpx

“Arhitectul care proiecteaza cu adevarat pentru o fiinta umana trebuie sa stie cu mult mai mult decat cele cinci canoane ale lui Vitruvius.” Richard Neutra

Cum alegi BCA-ul in constructiiZidaria din BCA a devenit tot mai populara in constructii civile. Avantajele acestui tip de material sunt cu adevarat remarcabile. Constructiile realizate din BCA dau dovada de rezistenta dar ofera si foarte mult confort si relaxare. Daca vrei sa iti construiesti o casa din BCA atunci va trebui sa ai in vedere cateva informatii care iti vor fi utile.

Iata ce trebuie sa stii despre BCA

Ce este BCA si cum se fabrica?

BCA este acronimul de la beton celular aturoclavizat care inseamna ca este  un amestec de nisip, var , ciment , apa si gips la care se va adauga o cantitate de pasta de aluminiu. Acesta  ii va conferi intregului amestec o structura aerata si solida. Din acest motiv poti sa folosesti cu incredere BCA-ul in constructii civile.

Betonul celular autoclavizat mai este numit si beton gazos tocmai pentru ca structura sa este aerate.

Cate tipuri de BCA exista

Blocurile BCA te pot ajuta la construirea efectiva dar si la delimitarea sau compartimentarea spatiului. De aceea le putem folosi cu multa incredere in orice tipuri de constructii civile. BCA-ul este un material de baza in toate constructiile deoarece asigura rezistenta si durabilitate lucrarilor.

 • BCA pentru exterior

BCA pentru exterior este caracterizat de o grosime mai mare a blocului pentru a asigura caracteristici de calitate si de rezistenta. Acesti tip de BCA pentru exterior are rezistente mecanice crescute dar si unele importante pentru izolare.

 • BCA pentru interior

Blocurile de BCA de interior au o gromise mai mica dar ofera aceeasi rezistenta. Peretii despartitori care sunt realizati din BCA ofera un plus in ceea ce priveste izolarea termica si acustica. Asta face ca BCA-ul pentru intrerior sa fie preferat in detrimentul multor alte materiale de compartimentare cunoscute asa cum ar fi rigipsul.

Care sunt caracteristicile caramizilor din BCA

Blocurile din BCA iti pot oferi constructii de calitate care sunt eficiente. Acestea reprezinta cea mai inspirata modalitate prin care poti avea parte de o locuinta mai solida si mai rezistenta.

 • Rezista la inghet-dezghet

Cea mai mare problema a betonului este lipsa rezistentei la cicluri repetata de inghet –dezghet. Betonul sufera dilatari si contrageri care in timp pot duce la o deteriorare a suprafetelor care aparitia fisurilor si ca o consecinta fireasca apa incepe sa se infiltreze in locuinta. BCA-ul este un material poros iar asta inseamna ca locuinta ta nu va suferi modificari.

 • Ofera stabilitate si rezistentaCum alegi BCA-ul in constructii

Blocurile de BCA sunt montate prin zidarie la fel ca in cazul zidariei de caramida pe baza folosirii unui liant- mortarul.  Astfel se va crea o structura compacte si rezistenta in timp.

 • Punerea in opera facila si fara pierderi

Zidaria din BCA este foarte eficienta si nu are nevoie de operatori specializati la fel ca in cazul betonului.  Blocuirle de BCA sunt eficiente si se pot monta foarte usor.

 • Rezistenta la foc

BCA-ul este un material care are o rezistenta incredibila la foc. Acesta are o ardere de pana la 4 ore astfel incat sa asigure tuturor utilizatorilor un spatiu sigur.

Tipuri de contructii din BCA

Poti realiza mai multe constructii civile din BCA  si ofera multe avantaje. Zidaria din BCA poate fi folosita atat pentru realizarea elementelor structural cat si pentru compartimentare.

 • Pereti exteriori din BCA

Peretii exteriori fac parte din structura de rezistenta a cladirilor iar asta inseamna ca ei preiau cea mai mare parte a solicitarilor, urmand ca acestea din urma sa fie transmise fundatiilor. Peretii exteriori din BCA reusesc sa acopere necesarul in ceea ce privese capacitatea protanta.

 • Compartimentare interioara din BCA

Compartimentarea peretilor din BCA trebuie sa se realizeze cu multa atentie. Doar asa vei putea avea parte de constructii civile de calitate. Acest material este unul perfect pentru compartimentari. Este foarte important de retinut faptul ca peretii de compartimentare nu sunt meniti sa preia incarcari si ca vor avea un rol strict de delimitare.

Avantajele utilizarii zideriei BCA in constructii civile

Zidaria BCA va aduce numeroase avantaje in orice tipuri de constructii civile. BCA-ul a devenit cunoscut in domeniul constructiilor deoarece permite realizarea acestora mult mai usor.

 • Izolare termica

Blocurile din BCA sunt structuri poroase si aerate si de cele mai multe ori ofera un mediu placut  in orice tipuri de constructii civile.

 • Pret accesibil

BCA-ul este un material accesibil  din punct de vedere al pretului iar asta iti va asigura locuinta pe care o doresti. Este mult mai accesibil sa realizezi o casa dintr-un material precum BCA-ul.

 • Izolare fonica

BCA-ul este un material care va oferi de fiecare data constructii civile rezistente. Acesta are  proprietati foarte bune de absortie a zgomotului iar asta  inseamna ca te va proteja de sunetele exterioare.

 • Rezistenta la seisme

Rezistenta la seisme este o alta importanta oferita de constructiile din BCA. Acesta este un material sigur care iti va oferi o constructie la fel de sigura.

 • Material prietenos cu mediul inconjurator

Constructiile realizate din BCA sunt durabile si sunt perfecte pentru  a fi exploatate. Daca vrei sa ai parte de o locuinta sigura atunci poti apela la BCA pentru a avea parte de acea locuinta pe care o doresti. BCA-ul nu contine aluminiu in structura sa iar asta il face sa fie perfect pentru toate acele persoane care isi doresc sa protejeze mediul inconjurator.

Cum alegi BCA-ul in constructiiBCTR te ajuta sa ai constructii civile solide

Apeleaza la BCTR si vei primi toate informatiile pe care le doresti. Poti sa iti realizezi constructii civile sigure si durabile daca vei apela inca de la inceput la o companie specializata in domeniul constructiilor.

BCTR este cu siguranta platforma pe care vei gasi toate acele companii care iti vor asigura o locuinta sigura si rezistenta. Ai nevoie de o echipa de muncitori pe care sa te poti baza in orice moment si care sa iti ofere acea constructie de care ai nevoie. O casa are nevoie de toata atentia si toata implicarea ta pentru ca rezultatul sa fie  unul perfect.

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

 

Tot ce trebuie sa stii despre casele modulare

 

Ce sunt buiandrugii si cand se pot folosi in constructii