fbpx

“Am inceput prin a incerca sa creez cladiri care sa sclipeasca asemeni unor bijuterii izolate; acum vreau sa le conectez, sa formez un nou fel de peisaj, sa plutim impreuna in orasele contemporane si in vietile oamenilor lor.” Zaha Hadid

Informatii utile despre casele sustenabileCasele sustenabile sunt viitorul acestei planete. Acestea sunt constructii de calitate in care se investesc materiale de calitate astfel incat rezultatul obtinut sa fie cel dorit de client. Incalzirea globala si mai ales consecintele acesteia au facut ca cele mai mari organizatii ale planetei sa isi puna intrebari despre  viitorul omenirii. Aceste tipuri de constructii au nevoie de o atentie mai mare la detalii.

Casele sustenabile sunt constructii de calitate care au  un impact negativ asupra mediului inconjurator. Ce inseamna asta mai exact? Ei bine, utilizarea eficienta a resurselor dar si investitia in sisteme de energie si materiale prietenoase cu natura. In acelasi timp confortul din locuinta trebuie sa ramana la fel.

Ce trebuie sa stii despre casele sustenabile

Dimensiunea conteaza

O casa cu doua etaje poate fi o constructie eficienta din punct de vedere energetic.  Nu este un secret pentru nimeni faptul ca o casa mica este eficienta din punct de vedere energetic, dar , de fapt nu este vorba de deimensiunea casei ci de modul in care o folosesti.

O echipa de muncitori te va putea ajuta sa ai o locuinta eficienta din punct de vedere energetic dar si de constructii de calitate. Apeleaza la cea mai buna companie de constructii si vei avea parte de locuinta mult dorita.

Gandeste pasiv

A gandi pasiv inseamna crearea unei locuinte care poate avea grija de ea insasi. Atunci cand locuinta ta este proiectata astfel incat sa ia cea mai mare parte a soarelui in timpul iernii vei putea cheltui mai putini bani pe incalzire.  Aceeasi locuinta poate oferi umbre pe timpul verii astfel incat sa ai parte de temperatura mult dorita. La fel de importanta este si pozitionarea ferestrelor care pot fi situate astfel incat sa aduca o briza placuta. Trebuie sa te gandesti inca de la inceput la modalitatile prin care poti scadea cheltuielile de energie ale casei tale si  sa alegi cel mai potrivit loc in care sa se amplaseze locuinta.

Landscaping inteligent

Atunci cand ne referim la amenajarea peisagistica ne referim la plante si la iarba care nu pot decat sa ofere mai multe beneficii in climatul unei case.  Este cu siguranta o modalitate excelenta prin care poti economisii banii pea pa sau energie. O simpla plantare a unor copaci astfel incat acestia sa iti ofere un loc mai racoros si mai multa umbra isi va oferi atmosfera pe care o doresti.

Recuperare si reciclareInformatii utile despre casele sustenabile

Construirea casei nu este intotdeauna cea mai ecologica modalitate pentru a obtine un loc de trait. Atunci cand proiectezi un spatiu durabil cu materiale noi fabricate si livrate la locul constructiei.  Poti alege materiale reciclate sau recuperate din alte proiecte care va reduce impactul pe care constructia ta o are asupra mediului inconjurator. O echipa de muncitori te va ajuta sa ai parte de constructii de calitate si te va ajuta sa alegi materiale create din produse reciclate ori de cate ori ai aceasta optiune.

Lasati lumina inauntru

Mizeaza pe lumina naturala. Iluminatul interior poate fi destul de costisitor.  Ii poti solicita arhitectului sa iti proiecteze casa astfel incat sa ai parte de o iluminare naturala mult mai optima. Orientarea locuintei te va ajuta sa ai mai multa lumina fara sa sacrifice incalzirea sau racirea.

Poti avea parte de constructii de calitate daca vei discuta inca de la inceput cu echipa de muncitori.

Automatizarea locuintei

Constructia unei case inteligente poate un aspect destul de dificil si trebuie sa apelezi la o echipa specializata in acest domeniu. Poti avea parte de o casa mai eficienta daca vei apela la cea mai buna comapnie de constructii. Poti chiar sa optezi pentru jaluzele inteligente  care se pot inchide pentru a bloca soarele in mijlocul zilei.

Solutii de organizare

Un alt aspect important pentru a avea parte de constructii de calitate este organizarea unor spatii mai mici si mai inteligente. O casa organizata inseamna ca orice loc sa fie cat mai bine definit. Redu dimensiunea spatiului de acasa si spatiului de stocare astfel incat sa ai un impact mai redus asupra mediului.  Poti opta pentru rafturi, dulapusi si spatii mai stramte astfel incat sa ocupe mai putin spatiu si care sa stocheze mai multe lucruri pentru a avea parte de o casa mai eficienta.

Care sunt materialele sustenabile

Materialele sustenabile sunt cele care iti vor oferi constructii de calitate.  Expertii  in domeniul constructiilor pot alege intre urmatoarele materiale sustenabile:

  • Reciclat sau refolosit

Materialele refolosite sunt de cele mai multe ori acelea pe care le utilizezi intregi cu mici reparatii asa cum ar fi ferestrele, usile sau pavajele.

  • Exploatari sustenabile

Lemnul este cel mai vechi material de constructii care poate fi exploatat intr-un mod sustenabil si mai ales controlat. Asta inseamna sa cumperi un material lemnos care provine din paduri bine gestionate iar exploatarile se pot face intr-un mod controlat .

  • Usor si rapid regenerabile

Bambusul este utilizat in special pentru pardoseli si se regenreaza rapid deoarece are capacitatea de a creste pana la 1 metru pe zi.

  • Non-toxice si non-alergene

Mucegaiul negru este un element care se gaseste adesea in materialele de constructii toxice si alergene.

Informatii utile despre casele sustenabileBCTR este compania care iti va oferi constructii de calitate

Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate cel  mai bine  sa apelezi la o echipa de constructii care sa te ajute sa ai parte de cele mai bune rezultate. Casele sustenabile sunt constructii pe care te poti baza o perioada cat mai mare de timp si care iti vor oferi confortul pe care il doresti.

BCTR este solutia ideala ca tu sa ai parte de o constructie pe care sa te poti baza o perioada cat mai mare de timp si care sa ajute la protejarea mediului inconjurator. Vei putea avea parte de o locuinta sigura si calitativa mai repede decat iti poti da seama.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Sfaturi si etape pentru montarea caramizii aparente

 

Cum sa construiesti un garaj din OSB