fbpx

“Am inceput prin a incerca sa creez cladiri care sa sclipeasca asemeni unor bijuterii izolate; acum vreau sa le conectez, sa formez un nou fel de peisaj, sa plutim impreuna in orasele contemporane si in vietile oamenilor lor.” Zaha Hadid.

Cum putem avea parte de o buna izolare acusticaZgomotul care se aude in locuinta ta te deranjeaza foarte tare? Daca vrei sa te odihnesti cu adevarat in casa in care locuiesti atunci ar fi bine sa colaborezi cu o companie specializata in domeniul constructiilor care sa iti ofere constructii de calitate.

Atunci cand vine vorba de sunet este importanta atat intensitatea lui cat si de frecventa lui. Daca vrei sa ai o locuinta linistita si primitoare atunci trebuie sa apelezi la o companie specializata care sa iti ofere locuinta la care visezi.

Cum poti avea constructii de calitate

Mai intai de toate trebuie sa stii ca sunetul se propaga in orice locuinta pe trei cai, si anume: direct – dintr-o camera in alta prin structura peretelui despartitor, prin structura adiacenta – dintr-o camera in alta prin tavan dar si prin peretii laterali si nu in ultimul rand prin crapaturi in pereti, usi si ferestre.

Iata care sunt cei 6 pasi pentru blocarea propagarii suntului

Daca vrei sa ai parte de o locuinta silentioasa trebuie sa folosesti materiale de constructii cu proprietati acustice. Cu siguranta cea mai buna alegere pentru izolarea acustica o reprezinta alegerea peretilor din placi de gips carton care sa aiba la mijloc vata minerala.

Ca aceste tipuri de pereti sa isi indeplineasca rolul de izolator fonic, trebuie sa respecti mai multi pasi pe care i-am enumerat mai jos.

  1. Elimina scurgerile

Atunci cand peretii locuintei tale au fisuri sau crapaturi trebuie sa le astupi. Este la fel de important sa etansezi usile si ferestrele. Mai trebuie sa ai grija si la fisurile din jurul tevilor care pot fi o alta cale prin care sunetul se poate propaga.

Poti avea parte de constructii de calitate daca vei avea grija la modul in care locuinta ta este amenajata. Orice mica fisura sau crapatura iti poate transforma complet locuinta. Cu ajutorul unei echipe de profesionisti in materie de constructii vei avea parte de cea mai rezistenta constructie.

  1. Decupleaza structura

Pentru a reduce transmiterea sunetului printr-un perete despartitor si este recomandat ca acesta sa fie decuplat. Se poate face asta prin utilizarea unui bride fonic sau prin construirea unui structuri cu profile intercalate.

  1. Instalareaza un material absorbant

In cazul in care optezi pentru pereti din gips carton cel mai bine poti sa propagi sunetul printr-un material care absoarbe suntele, si anume: vata minerala.Acesta este un material poros si elastic, in plus, vata minerala preia suntele si le atenueaza.

Fata de peretii realizati din zidarie, peretii din gips carton  cu vata la mijloc sunt mult mai subtiri si izoleaza fonic mult mai bine.

  1. Creste masivitatea peretelui

O solutie ideala pentru izolarea fonica este aceea de a construi pereti despartitori din placi de gips carton acustice. Cu cat placile de gips carton sunt mai masive cu atat izolarea acustica va fi mai buna. Mai este recomandat sa construiesti peretele cu ajutorul unor doua placi pozitionate cu succes pe fiecare parte.

  1. Amortizeaza suneteleCum putem avea parte de o buna izolare acustica

Placile de carton sunt niste suprafete mari care vibreaza iar montarea vatei minerale ca material este mult mai eficient. Se poate realiza reducerea vibratiei placilor de gips carton. Ideal ar fi sa se aplice membranele elastice pe peretele din care provine sunetul acela care te supara.

Membranele elastice sunt cele care imbunatatesc semnificativ izolarea fonica si se blocheaza o buna parte din suntele cu frecventa joasa.

  1. Blocheaza propagarea sunetului prin structurile adiacente

Daca zgomotul care te deranjeaza este puternic nu este suficient sa izolezi fonic doar structura care este cuprinsa intre camera ta si sursa de zgomot. Este necesar sa izolezi fonic atat plafonul cat si  peretii adiacenti peretului dinspre care vine zgomotul.

Cum se face izolarea fonica?

Izolarea fonica este procedura prin care poti sa ai parte de constructii de calitate.  In plus, vei reducere considerabil zgomotul care vine de afara si care iti poate asigura o locuinta considerabila.

Cum poti realiza izolarea fonica de care ai nevoie

  1. Stabileste o solutie constructiva prin utilizarea placilor din gips carton si prin straturile duble. Atunci cand zgomotul atinge o suprafata grea se va intoarce cu consecinta ca vibratiile foarte mici care sunt transmise pe cealalta parte a partitiei.
  2. O alta modalitate de izolare este utilizarea placilor usoare sau a unui material care sa aiba o capacitate de absortie mare. Foloseste niste placi care sa iti asigure o izolare fonica perfecta. In plus, este recomandat ca aceasta izolare sa iti asigure si o protectie in fata focului
  3. Izolarea fonica reprezinta combinarea golurilor de aer dintre placi si greutatea placilor care vor ajuta la cresterea acustica.

Cum izolam in funcrue de nivelul de zgomot

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa izolezi locuinta in functie de zgomot.  Masurarea frecventei zgomotului cu siguranta te va ajuta sa stii exact ce tipuri de tehnici si ce materiale trebuie sa folosesti atunci cand realizezi izolatia fonica.

Nivelurile de frecvente sunt impartire astfel

Nivel inalt –  pentru frecventele intre 5000 si 20.000 de Hertzi. De multe ori iti vei da seama ca suntele nu sunt auzite dar, acestea sunt absorbite de piesele de mobilier si nu trec dintr-o camera in alta.

Nivel mediu – intre 100 si 5000 de hertzi si ai nevoie de o lucrare realizata de o echipa specializata. Vei avea parte de sunete in toata locuinta.

Nivel jos  – intre 20 si 100 de hertzi  – sunt cele mai deranjante sunete care pot cauza dureri de cap care sunt auzite in toate camerele din locuinta ta.

Cum putem avea parte de o buna izolare acusticaBCTR te poate ajuta sa ai parte de cea mai buna izolare fonica

Apeleaza cu incredere la BCTR – platforma care te poate ajuta sa ai parte de constructii de calitate. Fie ca vorbim de o casa la curte sau fie ca vorbim de un apartament trebuie sa ai parte de cele mai bune izolari.

Ca sa poti avea parte de o locuinta sigura si calitativa trebuie sa apelezi intotdeauna la o companie specializata care sa iti ofere locuinta pe care o doresti.  Pe langa materialele si pe langa echipa de meseriasi care te va ajuta mai trebuie sa tii cont de toate izolarile de care ai nevoie.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Cum imparti responsabilitatea in constructii

Pardoseli pentru interior – avantaje si dezavantaje