fbpx

“Nimic nu este original. Furați de oriunde, care rezonează cu inspirație sau vă combină imaginația. Îndepărtează filme vechi, filme noi, muzică, cărți, picturi, fotografii, poezii, vise, conversații aleatorii, arhitectura, poduri, semne stradale, copaci, nori, corpuri de apă, lumină și umbre. Selectați numai lucruri pentru a fura de la care vorbesc direct la sufletul vostru. Dacă faceți acest lucru, munca dvs. (și furtul) va fi autentică. Autenticitatea este de neprețuit; originalitatea este inexistentă. Și nu vă deranjați să vă ascundeți hoțul – sărbătoriți-l dacă vă simțiți așa.” Jim Jarmusch.

Etapele pe care le implica construirea unui acoperisAlegerea si montarea acoperisului este o etapa importanta. Acesta trebuie sa fie adaptat pentru casa ta astfel incat sa te protejeze de intemperii, de frig si nu in ultimul rand nu trebuie sa fie expus infiltratiilor de apa sau de umezeala. Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa stii inca de la inceput cum se realizeaza un acoperis calitativ.

 Constructii de calitate – alege acoperisul perfect pentru locuinta ta

Tipul de acoperis care este recomandat pentru locuinta ta difera in functie de forma si de dimensiunile acesteia. Acoperisurile sunt de doua tipuri, si anume”

  1. Acoperisuri cu panta
  2. Acoperisuri cu terasa

Acoperisurile cu panta sunt cele mai des intalnite. In general acestea sunt preferate de proprietarii de locuinte deoarece acestea permit si crearea unor spatii de depozitare. Poti chiar sa amenajezi cateva spatii de locuit asa cum este in cazul mansardelor sau a podurilor.

Acoperisurile cu terasa arata impozant pentru casele mari dar dezavantajul lor este ca nu permit scurgerea apei la fel de usor ca acelea in panta. Este recomanda utilizarea acestui tip de acoperis mai ales in zonele cu precipitatii abundente.

Cum alegi materialul potrivit?

Pentru asta trebuie sa discuti cu reprezentantii unei companii specializate in domeniul constructiilor. Acestia sunt cei mai in masura sa iti ofere constructii de calitate care sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Alegerea materialului pentru acoperis depinde foarte mult de climatul in care locuiesti. Zonele montane sau cele de depresiune cu caderi masive de zapada in timpul iernii sau cu precipitatii bogate au nevoie de materiale mai rezistente si mai scumpe astfel incat locuinta ta sa fie izolata foarte bine atat din punct de vedere termic cat si al infiltratiilor de apa.

Sindrilele bituminoase sunt mult mai rezistente in fata gerului  si a precipitatiilor fata de acoperisurile cu tigla metalica.

Etapele contruirii unui acoperis

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa folosesti materiale de cea mai inalta calitate. Montajul trebuie sa fie si el realizat intr-un mod corect. Cel mai simplu si cel mai eficient mod prin care poti avea parte de locuinta pe care o doresti este aceea de a apela la o echipa de specialisti.

Construirea sarpantei

Dupa ce placa de beton este finisata, aceasta va servi drept tavan camerelor de la etaj si podea pentru pod. Construirea scheletului este un aspect esential mai ales ca acesta poarta denumirea de sarpanta si presupune urmatoarele etape

  • Montarea cosoroabelor

Cosoroabele sunt niste barne groase de care se prin capriorii si care se monteaza pe perimetrul casei, pe placa de beton care va separa podul casei de incaperile de la etajul superior. Toate aceste elemente sunt prinse de placa de beton prin intermediul unor tije din fier beton si cu ajutorul unor scoabe sunt prinse intre ele.

  • Montarea popilor si a panelorEtapele pe care le implica construirea unui acoperis

Atat cu ajutorul popilor cat si cu ajutorul panelor scheletul acoperisului se va inalta si va prinde forma vertical. Inaltimea popilor este cea care determina inaltimea si inclinatia acoperisului. Panelele sunt de fapt barn din lemn de sprijin intermediar pentru capriori care sunt situate la mijlocul distantei dintre cosoroabe si coama.

  • Montarea capriorilor

Capriorii sunt barne de lemn care determina inclinatia acoperisului si care se prind in trei puncte, mai exact: pe coama, pe pana si pe cosoroaba. De arhitectura casei este influentat unghiul de montare al capriorilor.

  • Montarea asterelii

Aceasta este o captuseala din lemn care este asezata pe capriorii scheletului si au ca scop sustinerea sistemului de invelitori. Intreaga structura din lemn va fi acoperita de astereli iar fixarea acestora se va realiza cu ajutorul cuielor. Placile de lemn se vor monta una langa cealalta dar cu un mic spatiu intre ele.

  • Izolarea acoperisului

Dupa montarea asterelii, urmatorul pas il va reprezenta montarea materialelor cu proprietati izolatoare. Vata minerala este cea mai des folosita deoarece are capacitate de izolare foarte bune. Daca mansarda nu este locuita atunci nu va mai fi necesara izolarea termica a acoperisului.

Montarea sistemului pluvial

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate acoperisul trebuie sa include un sistem pluvial care sa fie adaptat dimensiunii acestuia. Acest sistem va permite scurgerea apei pluvial iar asta va contribui la pastrarea in cea mai buna forma a tablei de pe acoperis.

Montarea invelitorii

Un acoperi complet va include un sistem pluvial care sa fie adaptat dimensiunilor acestuia. Atunci cand acesta va permite scurgerea apei pluviale, acesta va contribui la pastrarea in cea mai buna forma a tablei pe acoperis. Calitatea acestui sistem este foarte importanta deoarece iti va oferi o constructie sigura si rezistenta.

Etapele pe care le implica construirea unui acoperisApeleaza la BCTR pentru a avea parte de un acoperis calitativ

Pe BCTR vei gasi cele mai bune companii care sa se ocupe in intregime de acoperisul tau. In acest mod vei resusi sa ai parte de constructii de calitate care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Un acoperis este pana la urma un element important intr-o locuinta si trebuie sa faci inca de la inceput cele mai bune alegeri. Daca esti un novice in domeniul constructiilor cel mai bine este sa apelezi la o companie specializata care sa te ajute sa ai parte de rezultatele mult dorite.

O casa trebuie sa fie realizata cu simt de raspundere.Acoperisul casei este important deoarece ofera rezistenta si confort. Cu cat acesta este mai calitativ cu atat si locuinta ta va fi mai calitativa si mai rezistenta in fata timpului. BCTR te ajuta sa ai parte de un acoperis calitativ si rezistent care sa reziste in stare perfecta de-a lungul timpului.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Iata care sunt etapele constructiei unei case

Care sunt principiile de construire ale unei case ecologice