“Oamenii care isi construiesc propria lor casa tind sa devina foarte curajosi. Acesti oameni sunt curiosi fata de viata. Ei se gandesc la ce inseamna sa locuiesti intr-o casa mai curand decat sa isi cumpere una si sa si-o puna la punct.” Tom Kundig
Ipsosul se utilizeaza in spatii interioare si este aplicat pe anumite suprafete care pot fi finisate in functie de planul de amenajare. Cu ajutorul ipsosului se pot realiza lucrari de vopsire, tapetare, lacuire, zugravire, mulaje si chiar finisaje care iti vor oferi constructii civile calitative.
Cand este recomandat isposul
- Refacerea peretilor
In constructii civile ipsosul poate fi utilizat in reparatii ale peretilor sau ale tavanului. Mai exact, te poti folosi de ipsos pentru coperirea anumitor spaturi ale tavanului sau anumitor fisuri ale peretilor. Cu siguranta ipsosul te va ajuta sa ai parte de o constructie mai solida de care sa te bucuri o perioada cat mai mare de timp.
- Montarea instalatiei electrice
Cu ajutorul ipsosul poti avea parte de fixarea si de acoperirea coloanelor electrice in santurile sapate. Mai exact dupa introducerea firelor in tuburi de copex plastic. Ipsosul poate acoperi foarte bine instalatii electrice care sunt fixate in polistiren.
- Reparatii in dreptul tevilor de calorifer
Ipsosul poate acoperi cu succes gaurile prin care trec coloanele de capa calda in timpul montarii centralei termice de apartament. Pentru un control mia bun, ipsosul se poate folosi si in zonele mai greu accesibile din dreptul tevilor si se poate folosi o sipca mica din lemn in locul spaclului
- Reparatii in dreptul tamplariei PVC
Dupa ce tamplaria a fost montata iar spuma poliuretanica a fost indepartata, golurile se pot acoperi cu ipsos pentru a avea parte de constructii civile de o calitate superioara.
Cum se prepara ipsosul
Pregatirea ipsosului se poate realiza in cancioc sau in galeata si necesarul de material este stabilit in functie de dimensiunea lucrarii pe care vrei sa o realizezi.
Un sfert de cancioc se va umple cu apa rece si curata. Dupa care poti presara ipsos peste apa din cancioc pana cand materialul depaseste nivelul apei. Se va amesteca apoi continutul cu ajutorul unui spaclu cu o lama medie. Este necesar sa se amestece si ipsosul de pe fundul canciocului pana cand intregul continut va deveni o pasta omogena.
Dupa o perioada de timp, pasta va incepe sa se ingroase iar asta inseamna ca se va putea incepe aplicarea ipsosului. Cu cat pasta va fi mai groasa cu atat ipsosul se va usca mai repede.
In cazul in care materialul realizat de tin nu se intareste inainte de aplicarea sa pe suprafata respective nu se va razui cu spaclul si nu se va adauga apa.
In caz contrar, ipsosul:
- Nu se mai intareste
- Nu se usuca
- Crapa
- Se poate desprinde
- La contactul cu apa de inmoaie
Poti avea parte de constructii civile de care sa fii complet multumit daca vei acorda o mare atentie modului in care ipsosul este realizat. Cu cat acesta este mai calitativ si mai bine realizat cu atat vei fi mai multumita de rezultatul final.
Ce trebuie sa stii inainte de a aplica ipsosul
Pregatirea suprafetei este o etapa importanta inainte de aplicarea ipsosului. Acesta se poate aplica manual sau mecanizat.
Ce conditii trebuie sa fie indeplinite inainte de a aplica acest material:
Suprafata suport trebuie sa fie curatata foarte bine de praf dar si de impuritati
Suprafata suport trebuie sa fie umezita inainte de tencuire
Temperatura suprafetei-suport trebuie sa aiba o temperatura cuprinsa intre 5 si 30 de grade inainte de tencuire
Suprafata suport nu trebuie sa fie expusa vantului sau curentilor de aer. In caz contrar ipsosul se poate usca rapid si poate crapa ulterior.
Cum se aplica ipsosul
Exista patru pasi pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa ai parte de o tencuiala pe baza de ipsos realizata intr-un mod perfect. Poti avea parte de constructii de calitate daca vei stii cum sa pregatesti tencuiala si cum sa o aplici si sa o finisezi.
- Pregatirea suportului pentru tencuiala pe baza de ipsos
Pregatirea suprafetei este cea mai importanta activitatea care trebuie sa fie realizata de o echipa de muncitori. Un suport ideal pentru aplicarea unei tencuieli este uscat, curat si fara praf. In plus, acesta trebuie sa prezinte stabilitate. Inainte de aplicarea tencuielii este necesar sa se aplice o amorsa speciala in functie de tipul stratului suport. Doar asa vei putea avea parte de constructii de calitate perfecte.
Dupa ce este aplicata amorsa pe suprafata de tencuit se vor monta profilele speciale care asigura planeitatea tencuielii si coltare care sunt necesare pentru protejarea muchiilor.
- Pregatirea tencuielii
Tencuiala pe baza de ipsos se va pregati conform specificatiilor prezente pe ambalajul produsului. Pentru obtinerea tencuielii este necesar sa se amestece materialul de constructie cu apa.
- Aplicarea tencuielii
Tencuiala se poate aplica atat manual cat si mecanizat. Dupa aplicarea stratului de tencuiala pe baza de ipsos, muncitorii vor folosi un dreptat si o nivela cu bule de aer astfel incat sa poata obtina o suprafata plana.
Pe masura ce materialul va face prize, perete sau tavanul tencuit va arata mai bine.
- Finisarea tencuielii
Ultimul pas pe care trebuie sa il parcurgi este finisarea tencuielii. Pentru finisarea peretilor sau a tavanelor pe care a fost aplicata tencuiala se va utiliza o drisca.
BCTR te ajuta sa ai constructii civile de cea mai buna calitate
Atunci cand te gandesti la constructii civile te gandesti la acele lucrari care sunt realizate in cel mai bun mod posibil. Este important sa acorzi atentie oricarui detaliu pentru ca locuinta ta sa fie una pe care sa te poti baza o perioada cat mai mare de timp.
Pe BCTR vei gasi cele mai bune echipe de muncitori care te vor ajuta ca lucrarea ta sa devina realizate. Indiferent ca vorbim de constructii civile de mari dimensiuni sau de unele cu o dimensiune mai redusa ai nevoie sa faci cele mai bune alegeri. O echipa de muncitori te va ajuta sa ai parte de o locuinta sigura si calitativa.
Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure
Alte articole recomandate