fbpx

“Nicio investiţie de pe pământ nu este atât de solidă, atât de certă, atât de sigură că-l va îmbogăţi pe proprietarul său ca o proprietate imobiliară nedezvoltată. Întotdeauna îi sfătuiesc pe prietenii mei să-şi investească economiile în proprietăţi imobiliare din jurul unui oraş în creştere. Nu există nicăieri o bancă de economii de acest gen.” – Grover Cleveland.

Izolatia exterioara perfecta pentru o locuinta – Vata minerala sau polistiren?Izolatia exterioara este una din cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru casa ta. Doar asa vei avea parte de confort sporit in locuinta din punct de vedere al temperaturii din interior dar si din punctul de vedere al linistii si confortului oferit.  Totodata izolatie exterioara iti va proteja locuinta de incendii si de zgomot. Poti gasi cele mai bune oferte lucrari constructii pe BCTR care sa iti asigure izolatia exterioara pe care o doresti.

   Ce alegere sa facem intre vata minerala sau polistiren?

Specialistii recomanda pentru o izolatie exterioara realizata corespunzator doar anumite tipuri de vata minerala sau de polistiren. In cazul termoizolarii cu vata minerala se recomanda utilizarea vatei bazaltice. Aceasta are o densitate mai mare si asigura o mai buna rezistenta la impact, in plus izoleaza mai bine din punct de vedere termic si are o permeabilitate mai buna la vapori. O alta caracteristica importanta este ca este incombustibila si are o buna bariera impotriva zgomotelor. Aceasta iti mai garanteaza o rezistenta mai buna in timp. Pe Bursa Constructiilor Tale Romania vei gasi cele mai bune oferte lucrari constructii care sa iti asigure izolatia exterioara pe care o doresti.

In cazul polistirenului, expertii recomanda utilizarea polistirenului expandat deoarece are o permeabilitate mult mai mare la vapori.

Izolatie exterioara cu vata minerala sau izolatie exterioara cu polistiren

  1. Polistiren

Polistirenul este un produs care se poate aplica cu succes atat pe peretii netencuiti cat si pe cei cu tencuiala. Cea mai importanta caracteristica este ca peretii sa fie drepti si sa nu existe diferente de nivel prea mari. Se poate indeparta excesul de mortar care exista intre elementele zidariei.

Ca izolatia sa fie realizata asa cum trebuie este recomandat ca suprafata sa fie uscata, curata si rezistenta. In cazul in care tencuiala nu este in stare buna sau se desprinde pe alocuri este recomandat sa cureti foarte bine acele zone si sa nivelezi peretele.

  • La ce se foloseste polistirenul expandat

Polistirenul expandat se foloseste la termoizolarea peretilor interior si a celor exteriori, a planselor si a sarpantelor intre capriori, a acoperisurilor cu terasa, a acoperisurilor tip sarpanta direct peste astereala si in cele din urma a peretilor exteriori cu panouri sandvis.

Avantaje

  • Cost redus
  • Materialul este usor si nu ingreuneaza lucrarea
  • Permite circulatia vaporilor care se acumuleaza in interiorul casei
  • Impiedica formarea igrasiei si a mucegaiului
  • Este rezistent la temperaturi inalte

Dezavantaje

  • Se poate inflama cu usurinta
  • Atrage rozatoare
  • Este un material sintetic
  • La ce se foloseste polistirenul extrudat

Polistirenul extrudat se foloseste la termoizolarea soclurilor, a buiandrugilor, a acoperisurilor tip sarpanta, a peretilor de subsol, a teraselor, a pardoselilor si direct peste astereala.

Poti avea oricand acces la mai multe oferte lucrari constructii daca vei accesa Bursa Constructiilor Tale Romania si daca vei posta proiectul pe care doresti sa il realizezi. Este mult mai simplu si mai eficient sa discuti direct cu firmele specializate care iti pot oferi serviciile de care ai nevoie.

AvantajeIzolatia exterioara perfecta pentru o locuinta – Vata minerala sau polistiren?

  • Are o densitate mai mare fata de polistirenul expandat
  • Este un izolant termic mai bun
  • Este rezistent la orice tip de uzura
  • Este bun pentru izolatia fundatiei si a subsolurilor

Dezavantaje

  • Nu permite peretilor sa respire
  1. Vata bazaltica

Vata bazaltica este de cele mai multe ori utilizata la izolatia termica a constructiilor. Fatadele pot fi izolate si cu placi de vata minerala bazaltica de 8 -10 cm grosime. Aceasta se mai poate lipi si pe ziduri dar asta se poate realiza doar cu ajutorul unui adeziv special.

Vata bazaltica se utilizeaza de cele mai multe ori la izolarea spatiilor cu rezervoare si conducte, la izolare acustica sau la izolare antifoc. Aceasta rezista foarte bine la condens si are un punct de topire de peste 100 de grade Celsius.

Vata bazaltica este realizata din materiale naturale si care sunt durabile, in plus pastreaza foarte bine caldura in interior si capteaza aerul. Este recunoscuta ca incetineste transferul de caldura, pe langa toate astea prezinta rezistenta la foc si are rezistenta la apa. Poti folosi vata bazaltica la: pereti exteriori, acoperisuri tip terasa, pardoseli, mansarda, fatade ventilate, pereti de compartimentare sau la plafoane false. Poti avea parte in orice moment de mai multe oferte lucrari constructii daca vei posta proiectul pe BCTR.

Avantaje

  • Este inifuga si rezista la temperature de 700 grade C
  • Este un bun izolant fonic
  • Permite circulatia vaporilor

Dezavantaje

  • Are un cost mare
  • Are o greutate mare
  • Este rigida
  1. Vata minerala de stilca

Vata minerala este un material izolator calitativ care iti va asigura izolatia exterioara pe care o doresti. Aceasta este foarte usoara si se instaleaza cu lejeritate, in plus este rezistenta la foc si iti ofera confortul si siguranta pe care o doresti. Este un bun izolator impotriva zgomotului si nu permite dezvoltarea daunatorilor.

Vata minerala este recomandata pentru a fi utilizata in: pardoseli, plafoane, pereti de compartimentare, fatade ventilate sau acoperisuri inclinate.

Avantaje

  • Este flexibila si elastica
  • Poate fi folosita pentru a izola pereti cu forme neregulate
  • Este perfecta pentru izolatia interioara

Dezavantaje

  • Este mai putin rezistenta la temperaturile ridicate

Izolatia exterioara perfecta pentru o locuinta – Vata minerala sau polistiren?BCTR – cea mai importanta sursa de oferte lucrari constructii

In cazul in care iti doresti sa ai parte de o constructie realizata in mod calitativ atunci trebuie sa apelezi la o platforma care sa te puna in legatura direct cu marile companii specializate in domeniul constructiilor. BCTR face asta pentru tine si iti pune la dispozitie oferte lucrari constructii calitative dar si un pret avantajos.

Toate companiile prezente pe aceasta platforma de constructii sunt profesionale si se numara printre cele mai bune si cele mai sigure de pe piata. In mod sigur colaborarea cu acestea va fi una de succes si vei ramane placut impresionat de cum a decurs aceasta colaborare inca de la inceput.

Alte articole recomandate:

Cum sa construiesti o casa rezistenta la seisme

Ce implica izolarea termica -materiale si costuri