“In mod ciudat, arhitectura este cu adevarat un lucru neterminat, intrucat chiar daca o cladire este finalizata, ea ia o noua viata. Ea devine parte a unei noi dinamici: in ce fel oamenii o vor ocupa, o vor folosi, vor gandi despre ea.” Daniel Libeskind
Izolarea termica iti ofera constructii de calitate. Aceasta se poate realiza atat la exterior cat si la interior incluzand podeaua si plafonul. Daca vrei sa ai parte de un rezultat mai bun atunci izolarea termica trebuie sa tina cont si de punctul de roua.
Materialele pentru izolarea termica a locuintei se aleg in functie de rezistenta termica, de conductibilitate dar si de proprietatile ecologice sau de locul unde se folosesc.
Materialele pe care le poti utiliza in izolarea termica sunt: polistirenul expandat sau extrudat, vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica, celuloza, paie, stuf, pluta, aerogelul, spuma de resina, placi termoizolante cu vacuum, tencuiala termoizolanta, folie reflective cu straturi multiple de aluminiu sau caramizi si materiale de constructie moderne termoizolante.
De ce este necesara izolarea termica
Izolarea termica iti ofera in primul rand constructii de calitate. Aceasta este necesara deoarece peretii exteriori ai unei cladiri reprezinta cea mai intinsa suprafata dintre componentele invelisului exterior al acesteia.Materialele din care este confectionat peretele precum: beton, BCA, caramida sau lemn nu sunt suficiente pentru a garanta confortul termic.
In cazul in care locuinta ta nu este izolata termic atunci vei avea parte de o mare pierdere din cantiatea de caldura produsa pentru incalzirea interioara.
Daca locuinta ta va fi izolata termic atunci mediul interior va fi mai confortabil iar facturile pentru energia utilizata pentru incalzire vor fi mai mici.
Transferul termic al materialelor de constructie
Poti avea parte de constructii de calitate daca izolarea termica este corect realizata. Trebuie sa te informezi inca din faza de proiect a casei daca materialele de constructie alese sunt cele mai potrivite pentru transferul termic.
O casa realizata din caramida are un randament al transferului termic mai bun decat o casa construita din BCA. Daca vei alege sa iti construiesti casa din caramida atunci vei face economii consistentiale inca din faza de debut. Lemnul este un alt materiale care te va ajuta sa pastrezi caldura la interior, acesta fiind de cele mai multe ori intalnit in zonele montane.
Aceste materiale au o bariera termica care reuseste sa reduca considerabil variatiile de temperatura dintre mediul exterior si cel interior. In acest mod vei avea parte de o temperatura constanta in locuinta indiferent de anotimp iar costul de energie pentru incalzire sau pentru racire va fi minim.
Tipuri de izolari termice
Izolarile termice iti ofera constructii de calitate. Te poti baza pe acestea in orice moment. Trebuie facute cu materiale de cea mai buna calitate astfel incat sa ai parte de cele mai bune rezultate. Pentru a obtine confortul mult visat trebuie sa te ocupi de izolarea termica a intregii locuinte.
- Izolarea termica la exterior a peretilor
Izolarea termica a peretilor iti va oferi constructii de calitate si este necesara atunci cand zona de amplasare a cladirii esteuna cu temperature scazute in marea majoritate a timpului. Datorita termoizolatiei se va micsora aparitia condensarii vaporilor de apa iar capacitatea de stocare a cladurii va fi mult mai mare. In momentul in care aplici in locuinta ta materiale izolatoare, caldura emanata in incapere este pastrata mai bine iar temperatura este mai echilibrata. Materialele termoizolatoare trebuie sa fie de cea mai buna calitate.
Materialul care este cel mai des utilizat in izolarea termica este polistirenul expandat. Acesta se va aplica cu ajutorul unui adeziv si al unei plase. Polistirenul elimina puntile termice si nu afecteaza rezistenta cladirii si nu ii modifica arhitectura.
- Izolarea termica la interior a peretilor
La interior izolarea peretilor se va realiza cu polistiren. Cu ajutorul acestui tip de izolatie vei avea parte de mai multa caldura la interior. Cu siguranta suprafata locuintei va fi mult mai redusa din cauza grosimii materialelor. Peretele de polistiren nu este unul rezistent si in cazul in care acesta se va lovi de mobila atunci vor aparea si niste fisuri inestetice.
Folosirea vatei de sticla este una care iti poate oferi constructii de calitate.
- Izolarea termica a acoperisului
Izolarea termica a acoperisului este una care iti va oferi condort indiferenta ca vorbim de o locuinta noua sau de una veche. Ca si in cazul izolarii peretilor, izolarea acoperisului se va amortiza in aproximativ 5 ani.
Vata minerala este produsul cel mai des utilizat pentru izolarea acoperisuliui. Aceasta nu retine apa si este recomandata deoarece are avantajul unei duble izolari, mai exact termice si fonice.
Izolatia unui acoperis se va realiza atat la interior cat si la exterior intre invelitoare si astereala. Placile de polistiren se comporta ca o bariera termica si vor fi aplicate direct pe astereala, rolul acestora este de a proteja structura acoperisului. Un alt rol important al acestora este ca va proteja locuinta de umiditate, mucegai, frig sau caldura.
- Izolarea termica a podelei
Vei putea avea parte de o casa sigura doar in conditiile in care vei lua in calcul izolarea termica a pardoselii. Acest tip de izolatie se poate realiza cu succes cu ajutorul unui polistiren extrudat, mai exact un material mai tare decat cel expandat.
O izolare termica eficienta iti va oferi constructii de caltate si va impiedica aparitia puntilor termice si aparitia condensului in punctele sensibile ale constructiei.
Izolarea termica a pardoselilor se poate realiza cu succes cu vata minerala sau folia de polietilena spumoasa.
Care sunt materialele utilizate pentru izolarea termica
Polistirenul este materialul cel mai des utilizat pentru a avea parte de o izolare termica perfecta. Scopul pentru a avea parte de o izolare termica calitativa este de a forma o anvelipa a cladirii care sa impiedice transferul termic de la interior catre exterior.
Apleaza la BCTR si vei avea constructii de calitate
Pe BCTR vei gasi cele mai bune echipe de muncitori care te vor ajuta sa ai parte de constructii de calitate. Ai nevoie de o companie din domeniul constructiilor care sa lucreze pentru tine si care sa iti ofere cele mai bune rezultate.
Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice
Alte articole recomandate: