fbpx

“Ce trebuie sa realizeze proiectarea noastra? Trebuie sa avem o privire critica rapida, sa o facem inteleasa. Trebuie sa ne uitam dincolo de obiectivul ingust si sa ne intrebam: Care ar putea fi consecintele ecologice?”  Sir Ove Arup

Modalitatile prin care iti poti construi o casa ecologicaO locuinta este produsul cel mai de pret pe care o persoana il poate avea. A avea o casa iti va oferi o implinire sufleteasca mai mare decat iti poti da seama. Scopul tuturor oamenilor este acela de a construi o casa in care sa poata locui si de care sa se poata bucura o perioada mai mare de timp.

Daca tot vrei sa ai parte de constructii de calitate cel mai bine este sa optezi pentru case ecologice. Asa cum probabil ai vazut modul in care se construiesc casele se schimba si se incearca renuntarea la materialele traditionale si reducerea utilizarii resurselor epuizabile pentru a proteja mai mult mediul inconjurator.

  Cum construiesti o casa ecologica

 1. Alege panourile solare

Atunci cand investesti intr-un sistem de panouri solare avantajele pe termen lung sunt numeroase. Printre toate aceste avantaje putem enumera: economiile pe care le faci la facturile de gaze si de energie deoarece acestea pot sa acopere intre 50% si 70% din consumul total de apa calda, electricitate si caldura. Pe timpul verii panourile solare pot acoperi acest volum in intregime iar asta iti va asigura economia pe care o doresti.

Un sistem de panouri solare este o sursa inepuizabila de energie si din momentul ce le-ai montat poti avea siguranta unor constructii de calitate. Vei vedea ca aceste panouri solare nu necesita prea multe interventii de intretinere.

In tara noastra sunt mai usor de instalat panourile solare termice fata de panourile solare fotovoltaice deoarece nu trebuie sa obtii autorizatie pentru montarea lor.

 1. Foloseste materiale sustenabile

O alta modalitate prin care poti avea parte de o constructie ecologica este sa folosesti materiale de constructie sustenabile si care reduc impactul asupra mediului inconjurator. Extragerea tuturor acestor materiale se face prin niste metode neinvazive astfel incat sa nu se afecteze echilibrul natural. In urma acestor metode produsul final va fi ecologic si sustenabil.

 1. Izoleaza eficient

Izolarea locuintei este un aspect foarte important atunci cand vrei sa iti construiesti o casa. Sunt destul de multe aspecte pe care trebuie sa le iei in seama daca vrei sa ai constructii de calitate si o casa ecologica de care sa te bucuri o perioada cat mai mare de timp. Izolarea realizata in mod corect va spori confortul interior si va reduce considerabil costurile cu facturile.

In ceea ce priveste izolarea poti opta pentru izolarea interioara sau cea exterioara insa daca vei folosi ambele metode vei impiedica peretii sa respire si asta nu este deloc in regula. In plus este bine sa ai autorizatie pentru interiorul casei si poti alege sa izolezi treptat cate o camera pe rand.

 1. Fa-ti un acoperis verde

Materialele pe care le folosesti in constructia acoperisului vor putea face o mare diferenta in ceea ce priveste consumul total de energie. Din acest motiv este bine sa optezi pentru materiale care nu retin caldura pe timpul zilei mai ales in perioada verii si care se racesc mai repede pe timpul noptii.

Mai mult de atat poti sa optezi pentru un acoperis verde format dintr-un sistem de membrane hidroizolante, pamant si cat mai multa vegetatie. Pe langa faptul ca va oferi locuintei tale un aspect creativ este si prietenos cu mediul inconjurator.

Avantajele oferite de o casa ecologicaModalitatile prin care iti poti construi o casa ecologica

Principalul avantaj al unei casei verzi sunt costurile reduse cu energia electrica. Pentru incalzire pe timpul iernii o casa normala poate avea o factura la intretinere de cateva mii de lei in timp ce o casa ecologica are costuri mult mai reduse.

Pe langa asta materialele utilizate la constructia casei nu ar trebui sa fie toxice pentru mediul inconjurator si au o durata de viata mai ridicata decat materialele conventionale.  Un alt mare avantaj provine din faptul ca locuinta nu necesita lucrari de intretinere pentru o perioada cat mai mare de timp.

Avantajele unei case ecologice

 • Costurile cu utilitatile sunt reduse
 • Protejeaza mediul inconjurator
 • Economisesti resurse energetice
 • Ajuta la reducerea poluarii
 • Durata de viata a locuintei este mai mare
 • Este durabila si face fata cu bine in fata timpului
 • Timp de constructie mai mic
 • Se intretine cu lejeritate
 • Asigura cu alt nivel de confort al vietii
 • Rezista mult mai bine la cutremur

Casele ecologice trebuie sa fie realizate pe masura proprietarile

Casele ecologice sunt construite din materiale naturale care iti vor permite sa iti folosesti creativitatea. Vei putea avea constructii de calitate si vei putea realiza constructii cu forme ciudate, linii rontujite sau forme organice. De obicei specialistii nu recomanda  casele cu etaj sau cele mansardate. Este mult mai simplu sa realizezi o casa ecologica cu ajutorul unui specialist decat sa te ocupi personal de asta.

O casa ecologica implica foarte multe procese pe care trebuie sa le indeplinesti intocmai. Fiecare coltisor trebuie sa fie util. Nu lasa spatiile mari nefolosite deoarece ar fi costisitor de intretinut. Orientarea casei este foarte importanta. Cu cat aceasta este orientata mai bine cu atat va capta mai mult din energie soarelui pe perioada friguroasa.

In tara noastra, casele ecologice castiga teren din ce in ce mai mult deoarece sunt prietenoase cu natura si sunt foarte usor de realizat. Poti avea parte de constructii de calitate  daca vei apela la o firma specializata.  Este foarte important sa ai parte de o constructie  care sa reziste la cutremure si care sa faca fata la toti factorii nocivi cu care intra in contact.

Modalitatile prin care iti poti construi o casa ecologicaPe BCTR vei gasi firmele specializate care te vor ajuta sa ai o casa ecologica

Poti avea parte de constructii de calitate daca vei avea parte de o firma specializata.  Pe BCTR vei gasi specialistii de care ai nevoie ca sa iti poti realiza constructia la care visezi.

Firmele inscrise pe BCTR iti pot oferi rezistenta pe care o doresti si te vor ajuta sa ai parte de o locuinta ecologica care sa intruneasca toate calitatile necesare. Aici vei gasi specialistii de care ai nevoie dar si cele mai bune preturi.

Alte articole recomandate:

Care sunt pasii in realizarea unei case

Cat de importanta este reabilitarea termica