fbpx

”Să nu îndrăznești înseamnă deja că ai pierdut. Ar trebui să perseverăm în ambiții, chiar în proiecte nerealiste… Pentru ca lucrurile se întâmplă doar cand visăm.” Andree Putman

Tot ce trebuie sa stii despre incalzirea prin pardosealaIncalzirea prin pardoseala iti ofera constructii de calitate si confortul pe care il doresti. Nimic nu se compara cu luxul caldurii chiar la picioarele tale in momentul in care te trezesti dimineata.

Incalzirea prin pardoseala este un sistem de incalzire care asigura o caldura placuta si eficienta din punct de vedere energetic.

Pasii necesari pentru instalarea incalzirii prin pardoseala

Apeleaza la un specialist

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa apelezi la un specialist. Acesta te va ajuta sa calculezi temperatura mult dorita dar si inaltimea tavanului sau pierderea potential de caldura. Mai trebuie sa stii si care este tipul de pardoseala necesar iar un specialist te poate ajuta cu toate astea.

Mocheta sau lemnul natural nu sunt atat de bune izolatoare dar piatra, lemnul, marmura si ardezia sunt perfecte.

Tine cont de izolatie

Ca incalzirea in pardoseala sa iti ofere constructii de calitate trebuie sa fie rentabila si eficienta din punct de vedere energetic. Constructia ta trebuie sa fie izolata intr-un mod adecvat pentru ca pierderile de caldura sa nu aiba loc. Daca locuiesti intr-o proprietate cu un singur geam atunci este posibil sa fie necesar sa combini incalzirea in pardoseala cu radiatoarele astfel incat sa ai parte de mai multa caldura pe timpul iernii.

Urmatorul pas este acela de a curata podeaua inainte de a instala tevile de incalzire prin pardoseala. Poti curata temeinic poseaua inainte de instalarea si de montarea tevilor. Dupa care va fi necesar sa asezi membrane rezistenta la umezeala pe un substrat inainte de a instala stratul izolator.

Inainte ca montarea incalzirii prin pardoseala sa aiba loc este recomandat sa se finalizeze distributia de apa calda si de apa rece. Stabileste locul impreuna cu echipa de specialisti si instaleaza distribuitorul de incalzire in pardoseala. Va fi necesar sa se tina cont de conductele conectate atunci cand se alege locatia de montare.

Ai grija la pardoseala finala

Ca sa ai parte de constructii de calitate trebuie sa iei in considerare tipul de pardoseli care vor fi asezate pe acest sistem. Unele pardoseli au o limitare de temperatura in timp ce altele au parte de o alta limitare.

Noteaza zonele in care doresti sa programezi si sa reglezi temperatura. In cazul in care vrei sa mentii o singura temperatura in toata locuinta poti sari peste acest pas.

Planifica si masoara

Planificarea este absolut necesara pentru a alege cu atentie instalatia. Este necesar sa calculezi numarul si grosimea firelor necesare termostatului afiliat cu unitatea de automatizare care comanda actuatoarele.

Firele termostatului trebuie sa se conecteze la distribuitor. Alege un termostat pentru fiecare distribuitor si fiecare zona. Poti monta banda perimetrala de la stanga la dreapta mai exact pe conturul camerei. Aceasta se poate monta si pe alte suprafete care vor depasi cota pardoselii.

Izolatia

Exista doua placi pentru izolatie, mai exact cu nuturi si tip rulou. Ambele placi care sunt folosite pentru izolatie sunt prevazute cu folii de protectie atat pentru socuri cat si pentru umiditate.

Necesarul de caldura

Ca sa poti calcula necesarul de caldura trebuie sa procedezi dupa cum urmeaza: inmulteste mp cu inaltimea nivelului x 35 wati/mc. Pentru a afla care este puterea centrala  trebuie sa imparti necesarul de caldura la 1000 wati.

Necesarul de teviTot ce trebuie sa stii despre incalzirea prin pardoseala

Necesarul de tevi se calculeaza in functie de finisajul final. Trebuie sa tii cont de zona, exista 4 zone care intra in calcului lungimii totale a tevilor: garaj, zona vitrata, zona cu gresie si zona cu parchet.

Turnarea sapei

Este recomandata turnarea sapei pana la 4.5 centimetri. Dupa ce este turnata sapa va urma procesul de uscare care poate dura cateva zile.

Incalzirea prin pardoseala in functie de tipul de pardoseala

Pardoseli ceramice

Pardoselile ceramice au parte de o conductivitate termica ridicata iar asta inseamn ca podeaua va avea parte de caldura mult mai rapid. Acestea reusesc sa mentina caldura iar sistemul este mult mai eficient. Datorita proprietatilor termice ridicate aceste tipuri de pardoseli sunt ideale pentru incalzirea prin pardoseala deoarece pierderea de caldura este mult mai mica.

Pardoseli din lemn

Aceste tipuri de pardoseli au placi mai dense si mai subtiri si conduc  mai bine caldura. Cu ajutorul lor vei avea parte de constructii de calitate. Incalzirea pardoselii modifica continutul de umiditate al lemnului si este recomandat sa alegi pardoseli din lemn care se pot adapta la schimbarile de temperatura.

Pardoseli laminate

Acest tip de pardoseala simuleaza lemnul si ofera o rezistenta incredibila la zgarieturi. Este foarte usor de montat si este o solutie eficienta pentru reducerea costurilor. Este recomandat sa discuti cu firma de specialisti care iti va oferi sfaturile de care ai nevoie pentru a stii daca acest tip de pardoseala este potrivit sau nu pentru locuinta ta.

Pardoseli din vinil

Pardoseala din vinil este utilizata pentru a avea parte de constructii de calitate. Vinilul se incalzeste si se raceste foarte repede. Podele din vinil se  supun unei restrictii de temperatura, mai exact de 27 grade Celsius.

Pardoseli din cauciuc

Cauciucul poate fi utilizat pentru incalzirea prin pardoseala. Aceste tipuri de pardoseli sunt conductive si se incalzesc rapid. Poti sa te consulti cu firma de constructii pentru a avea siguranta ca acest tip de pardoseala este perfect pentru tine.

Mocheta si covoare

Mochetele si covoarele sunt perfecte pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala. Este foarte important ca materialul acestora sa nu actioneze ca un izolator care sa blocheze caldura.

Tot ce trebuie sa stii despre incalzirea prin pardosealaBCTR te ajuta sa ai parte de cea mai buna incalzire prin pardoseala

Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate dar si de o incalzire prin pardoseala care sa iti ofere ambianta mult dorita trebuie sa apelezi la cea mai buna companie din domeniu. Poti avea parte de o colaborare pe cinste daca vei apela la BCTR.

BCTR este platforma pe care vei gasi o multitudine de firme care sa te ajute sa ai parte de rezultatele mult dorite.

Siguranta pentru client – Promovare pentru firma – BCTR

Alte articole recomandate:

Informatii utile despre tencuiala

 

Ce implica procesul de constructie al unei case